Кирил Петков дал същата информация на прокуратурата като свидетел

Той беше разпитан по делото за изнудване на Васил Божков
Обновена: 4 апр 2022 13:50 | 4 апр 2022 13:20, Камелия Цветанова
92

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе призован като свидетел по делото за изнудване на Васил Божков.
Още по темата

„Дадох много подробно същата информация и сведения, каквито дадох при първия разпит, просто влязох в по-висок детайл на обяснение. Има концентрация на евросредства в един изпълнител“ , коментира той, след като илезе от прокуратурата.

„Има няколко неща, които ме притесняват като министър-председател, каза Петков и акцентира върху доклада на АДФИ, където има сведения, че бюджетът е ощетен.
„Това, което обясних в детайли е, че има няколко неща, които ме притесняват. Първо е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета от над 550 млн. лв.“, каза Петков.

„Това за мен е факт, който е на база истински доклад. Който е на база, че г-н Божков не е платил средствата, които е трябвало да плати - бюджетът е ощетен”, посочи премиерът.

„Ако се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на подкуп и пари срещу изнудване. Тези два факта мен лично като министър-председател ме притесняват”, допълни той.

„Отделно - като говоря за третия доклад, който беше издаден от МФ, където под същия министър - Горанов, одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала или не е видяла, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти”, допълни Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата продължава да се прави на разсеяна.Тя е знаела за предложените два начини за отчитане на залганията по спортните игри.Това е предложение, прието в НС.Знаели са го и Горанов, и ББ.Накрая са развалили споразумението и са изпратили вярната си сопа - И.Г. и той както се полага на един милиционер е постъпил по милиционерски: запор на колекцията от антични предмети оценена над 2 млрд.евро заради 550 млн.лв загуба на държавата конфискация на голямата сбирка картини и цели 19 обвинения!
65
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
... И СЪЩИТЕ ИЗРЕЗКИ ОТ ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ ....ХА,ХА,ХААААААААА...
64
1
 
1
 
! Отговори
Hi преди 2 години
Дай на прокуратурта и графологическа експертиза на дикументите които си подписал преди да напуснеш държавната администрация, аршинатрябва дае еднакъв.
63
1
 
8
 
! Отговори
Просто Киро преди 2 години
...простотия....от Харвард
62
1
 
4
 
! Отговори
вещер преди 2 години
Адвокатът на Божков се казва просто Киро... невидяният протестър от спонсорираните от черепа протести...
61
1
 
6
 
! Отговори
прокурора преди 2 години
Кириле, познаваш ли пушката с която е извършено престъпление. Да познавам я от малък пищов.
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така. Има няколко неща, които ме притесняват, как така се появихте от нищото и как и кой подкупи Р.Радев да ви назначи (гордеете ли се г-н Президент с този?), кой ненормалник предложи и гласувахте измислените машини на Мадуро за избор, без друга алтернатива, как без партия и с измам констатирана от КС стана министър, а сега и премиер???
59
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам в светът да има държава в която министър председателят да е свидетел на избягал от правосъдие с 19 обвинения. Няма такава държава. Комунистите крадат и лъжат като за последно.
58
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетл на доклада мухахахаххахаха
57
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СВИДЕТЕЛ НА МАФИЯТА- ПОЗОР РЕЗИЛ
56
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е избран след кастинг за най голям лъжец!
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новия Георги Димитров
54
3
 
35
 
! Отговори
!! преди 2 години
Този човек е МП на България . Срам и позор ! Радев ни ги натресе тези измамници .
53
5
 
7
 
! Отговори
морски преди 2 години
По брега вилнеят мутренски банди, никой нищо не прави по въпроса. Ама Полиция, ама Прокуратура...ама специали служби... Как през соца нямаше проблеми и доволни платежоспособни туристи идваха много лета подред?!
52
2
 
20
 
! Отговори
?!? преди 2 години
А нещо пряко уличаващо Борисов за да бъде отново арестуван дадохте ли? Не става ясно.
51
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не вярвам, че е давал показания. Явно е имало някакъв различен разговор с Гешев. Може би проститутката Гешев се е пробвал да се изтъргува, защото неговите началници не могат да му помогнат.
50
2
 
30
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
Господин Петков, една логическа задачка която е далече под нивото на Харвард: Ако г-н Божков е дал 50 млн рушвети, защо сега е беглец в Дубай? Кой гони някого, който му дава и ще му дава милиони? Или може би искате да върнете г-н Беглеца, за да вземете и вие някой и друг милион заедно с Ленчето"
49
3
 
35
 
! Отговори
свидетел преди 2 години
Имам информация, че Божкв плаща на Киро за атаката срещу Гешев.
48
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПростоКиро лъже всеки път като си отвори устата
47
1
 
37
 
! Отговори
Sostin преди 2 години
Абе хора, вие мислите ли с главите си, кви показания кви пет лева, за какво говорим. Тоя гелосания и оня оцъкления отупаха девет милиарда за девет дена в края на миналата, година, изтеглиха свет милярди дългове и продължават, правят продажби на газ за под 3 секунди и куп още простащини, вие ми говорите за некви 580 милиона, които евентуално били дадени на еди кой си , по думите на човек с 19 обвинения, сред които и за убийство. Вие нормални ли сте бе??? Абе тия крадът милиарди за дни