Прокуратурата прекрати проверката по "Магнитски" срещу Пеевски

Разследването за Васил Божков продължава
78
Прокуратурата прекрати проверката по "Магнитски" срещу Пеевски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка", посочи тя.

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех, тя майка му се отказа от него, Геша се отказа от баща си в името на мафията за да се съберат
47
0
 
10
 
! Отговори
Филчо преди 1 година
Хахаха , ми то се знаеше предварително резултата. Защо въобще си правиха труда ?
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички ни е ясно!
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да е очаквал друго? Тукашните дерибеи само от вън могат да ги свалят, за съжаление.
44
0
 
13
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Муаахаххахахаха прокуратура за чудо и приказ само черепи може да вади от торбата!!!
43
1
 
15
 
! Отговори
айдяяя преди 1 година
новички и изпранички таман за избори
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов са виновни! Те дърпат България назад, а Буци, Доган и Гешев милеят за родината!
41
1
 
20
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Много тъжно и жалко за тази държава! Отдавна емигрирах, но ми е мъчно и често чета новини! Изглежда Пеевски, Бойко и компания тотално са завладели тази държава! Жалко, наистина жалко!
40
8
 
3
 
! Отговори
до емигрант преди 1 година
Както са я подкарали неграмотните политически лидери на Запад, не само корупцията, но и револицийките ще последват! Този Есено-Зимен период ще критичен за целия ЕС. А, пролета може да ни донесе доста неочаквани промни и събития!
39
3
 
7
 
! Отговори
hah преди 1 година
О ЧУДО
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** сълзици са и двамата, каскета лично гарантира за тях
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До emigrant23 - емиграцията няма да оправи държавата. Ти ако искаш - бягай си, но тук има нужда от хора, които все пак да положат усилия и да изчистят ке....фа, в който едни хора усилено се опитват да превърнат България. Те са си свикнали на мръсотията в блатная и искат да си я пренесат и задържат тук, за да се чувстват като вкъщи, но няма да се получи.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахах тая прокуратура служи само за чадър и нищо повече, герберастки изпълнения.
35
3
 
17
 
! Отговори
emigrant23 преди 1 година
Емиграрайте, тъжно но само това е спасението за съжаление. Повече от очевидно е, че мафията и продуктите на ДС нямат изкореняване
34
1
 
13
 
! Отговори
рН преди 1 година
Ш.опара П., е "врял и кипял" в корупционите сделки, нашата неграмотна и недееспособна Прокуратура направо да го наеме за Консултант!!!
33
4
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Добре де герберасте ти какво искаш да кажеш? Че пеевски е невинен ли? Или, че пеевски, според прокуратурата е невинен? Питам те защото така до колкото си спомням имаше едни протести гешефтара (главния "ни" прокурор) да се махне от поста! Не за друго ми тоз си е голяма *** и мафиот! и това не го казвам само аз казват го много българи! Та какво точно искаш да кажеш? земи малко от малко да се изясниш! Или виж там в пищовите!
32
2
 
12
 
! Отговори
Идва време преди 1 година
В което Българският народ ще раздава правосъдие на улицата с шутове, токати, храчки, джобене и саморазправа, като се започне от Каскета и се мине през всичките лекенца от групировките ГЕРП и ДПС...Но така е, корумпирани, нагли, мародерстващи политици - изтрещял народ.
31
3
 
20
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Подарък от Гешев за шефа Пеевски за РД
30
3
 
14
 
! Отговори
Показателно! преди 1 година
Ако това не е показателно, че прокуратурата работи избирателно - не зная кое би било. Определени хора могат да правят каквото си искат, в което няма лошо. Лошото е, че всички останали след това плащаме заради тях.
29
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път го изпраха. То си бе ясно де. Гешев не видя Пеевски в КТБ никъде, че по магнитски ли ще го види.