Прокуратурата прекрати проверката по "Магнитски" срещу Пеевски

Разследването за Васил Божков продължава
78
Прокуратурата прекрати проверката по "Магнитски" срещу Пеевски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза пред БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка", посочи тя.

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова.

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
17
 
! Отговори
Кой е учуден преди 1 година
Е па Гешев е човек на Бойко
7
2
 
10
 
! Отговори
Е,има преди 1 година
Ли някой ,който да каже,че Прокуратурата не действа поръчково?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А спецпрокуратурата търсила ли е данни или просто Пеевски каза - няма данни.При нас няма данни, а САЩ има. Чудна работа.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Пеевски колко ли е кихнал?" --- николко. Просто държи прокуратурата!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеевски колко ли е кихнал?
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То беше ясно,че на домуса нищо няма да му направят.Докато Гешев и подобни на него корумпирани прокурори работят в прокуратурата ще е все така.
2
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 1 година
Изчистиха тез дето са им важни демек да не може повече за същото да ги разследват и обвиняват... свършиха и тая работа за едни пари.. прокУратура ли бе.. специализирана щото със специалби знания за разследване на корупционни схеми, ама нямал проКУРора специализирания.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво друго сте очаквали от държава,в която няма прокуратура.