Гаранциите на двама по случая "Nexo" паднаха, вече не са милион

Те бяха намалени до 150 000 лв. и 100 000 лв.
25 яну 2023 15:33, Александър Попов
75
Гаранциите на двама по случая "Nexo" паднаха, вече не са милион
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският градски съд измени взетите от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лева на двамата обвинени по случая „Nexo“ и ги намали на 150 000 лв. за Траян Николов и 100 000 лв. за Калин Методиев, съобщиха от съда.

Съдът прие, че e налице обосновано предположение те да са съпричастни към част от обема от обвиненията, които са им предявени. Налице са доказателства за създаване на организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и престъпления, свързани с изпиране на пари.

Още по темата
Съдът не намира обаче доказателства, че тази организирана престъпна група е целяла извършване на финансови сделки, без съответно разрешение, както и престъпления, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Съдът потвърди наложената забрана на двамата да напускат страната, защото има опасност да се укрият, а Николов може да извърши и престъпление.

Заради престоя на делото в съда, е продължен и срокът за внасяне на паричните гаранции с 5 дни.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: NEXOНексо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май се оказа, че мега скандала с тази компания е буря в чаша вода, както и друго: че органите на властта са тези, които сътворяват и разпространяват жълтите новини. Става ясно също че Държавата може много лесно от майка закрилница да се превърне в мащеха и мошеник спрямо собствените си граждани.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намесването на името на американската държава, намесването на лъжи за "американски прокурори", със сигурност следва да доведе до Магнитски за Каскета, че защо не и за мафиота Тиква, който е лидер на онези, които 2 седмици тръбят лъжите, писани от един конкретен Пи Ар ;) Ще сменят фамилията на Гешев и той завинаги ще бъде помнен като Иван Магнитски - милиционерът без диплома, който стана прокурор.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Nexo работи в световен мащаб , но са наложени рестрикции там където средата е нерегламентирана ...... това стана съвсем ясно !Криптовалутите са бъдещите виртуални пари , но в момента те не са приети от световната банкова система , защото са им конкурент !Криптовалутата е друг свят , където монополите , печатниците на пари нямат власт !Блокчейн гарантира яснота , независимост , дисктретност , гъвкавост ........ каквото банките не дават !Банките са инструмент на световният финансов капитал ,контролиращ света , създаващ войни , кризи , фалити и ограбване , вирусни пандемии.........
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да попитам герберастите и каскетите които пишат по долу те ли ще плащат 1 000 000 000 Евро обезщетение на Нексо когато каскетурата бъде осъдена в Страсбург за незаконосъобразни действия,защото Нексо няма една транзакция и сделка на територията на България? Ако герберастите и каскетурата ще плащат няма проблем, но лошото е че ще платим всички ние бедните българи , всяка година държавата плаща милиони за некъдърното действия на прокуратурата, който не е поискал той не ги е осъдил в Европа.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помня операцията "Октопод", където хванаха най-големите мафиоти в България, а после се оказаха невинни и осъдиха прокуратурата на 48 милиона лева. Тука няма да е по-различно, ще плащате, като си го търпите Гешев, само че сумата ще е по-голяма.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно че Нексо ще осъди България, за да си плати глобата в САЩ. Тука Гешеф само се пъне и прави на изпълнителен - реално няма такива закони, по които да осъди каквато и да е пирамида, камо ли базирана в облака. В България имаше много пирамиди и сума народ завлякоха, но няма никой осъден, хем беше елементарна измама, а не високотехнологична.
17
5
 
9
 
! Отговори
dsadsadsa преди 1 година
БГ прокуратурата и главният клоун там отново играят гербави игрички, за които накрая ще платим ние...
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Димката на Каскета по поръчка на шефа му Кюлчето се спихна. Милиционерът от Ихтиманските села отново стана за смях.
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14Не прочетох го из форумите на излъгани от тия мошеници. Бай дъ Уей в САЩ са им дали 45 дневен срок да върнат парите на всичките над 100 хиляди човека които са измамили. А Гешев си е Гешев.Главен прокурор на Република България. Обикновено такива лица се занимават с особено големи престъпления.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 това с жетоните в обвинителния акт на Гешев ли го прочете? Аман от бели хакери. Заради вашата некомпетенция цялата държава яде дървото.
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нексо е пирамида нейни бивши клиенти пишат масово че им продават някакви виртуални жетончета и после когато онези се опитват да си вземат парите им блокират акаунтите с реалните пари които са им дали и уж са в неприкосновен личен потребителски акаунт.Хиляди хора пишат едно и също нещо.Дали всичките лъжат ?Едва ли.
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Нексо осъди прокуратурата ( както се очаква) обвинението е съшито с бели конци, глобата ще я плащане всички ние, а трябва да се вземе от фонд Работна заплата на прокурватурата !
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДЛАГАМ ГЛОБАТА ОТ 1 МЛДР $, ДЕТО ЩЕ ПЛАТИМ НА НЕКСО, ДА Я ВЗЕМЕМ ОТ БЮДЖЕТА НА ПРОКУРВАТУРАТА И МВР! И ЛИЧНО ОТ ПРРАССЕТО ГЕШЕВ!
10
4
 
7
 
! Отговори
прокУрор преди 1 година
До Анонимен 8 - коментар от човек с не повече от една мозъчна гънка, който няма елементарна правна култура... чакай, чакай, в статията дори пише какъв акт е постановил съда, и не, той не е ПРИСЪДА...Четете тролчета, не бройте "даренията" от НЕКСО... или зад коментара стои Киро "обратното на острото"...
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** (ГРОБ) играят комбина с Нексо. Така и така *** няма много време като прокурор. Скоро ще го махнат. Обвинения това онова, жалби съдилища. България изплаща милиарди обезщетение, а Нексо и *** (ГРОБ) си поделят парите.
8
9
 
8
 
! Отговори
Заключение преди 1 година
Обосновано предположение може да се приложи като аргумент за арест на всеки мъж който има член,тъй като е в състояние да изнасили някоя жена. Значи крийте си пола :)
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ще плати 1 милиряд евро на НЕКСО.С тази присъда от съда днес ще се увеличо сумата.След това хората ще могат да не работя нищо.Ние ще работим за да изкараме парите за глобата.Браво на ГЕРБ и тяхния прокурор.Вибтв какво стана в САЩ. Подписаха си споразумение,държавата прибра 58 милиона долара и всичко приключи.А тук само политически цирк,който ше свърши с глоба от над 1 милярд лева,благодарение на Гешев .
6
13
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Прокуратурата отново се издъни,и NEXO ще осъди България но не прокуратурата ще плаща а целият народ....отново.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно вече са запазили за полета до Дубай!
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се. Нали и Бен Ладен искаше да се предаде на български съд.Разбрали са се хората. Кесаровото на кесаря и живота продължава.Вместо да гният в килиите съдът ги пуска да заминат за Дубай и Южна Африка.Борба с корупцията?! Да бе да. Не и в Бг.Чапо И Тото Рийна ако знаеха щяха да станат бг граждани.