За четвърти път делото срещу Димитър Желязков-Очите не тръгна в съда

Петият опит за старт на процеса ще бъде на 11 април
20
За четвърти път делото срещу Димитър Желязков-Очите не тръгна в съда
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отложи разпоредителното заседание по делото срещу Димитър Желязков, по известен като Митьо Очите, и още няколко души. Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Още по темата
Желязков (Митьо Очите) беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Причината за отлагането на заседанието днес е неявяването на единия от подсъдимите, тъй като е трябвало спешно да отиде в болница заради свой близък, постъпил в лечебното заведение.

При предходното съдебно заседание единият от подсъдимите - Иван Ангелов, внезапно е постъпил с бактериална инфекция в болница, което доведе до отлагане на делото.

Петият опит за старт на процеса ще бъде на 11 април. Тогава се очаква да бъде готова и съдебно-медицинската експертиза на Димитър Желязков, свързана с искането на защитата да бъде променена мярката за неотклонение на подсъдимия, който в момента е под домашен арест.

(БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
G7 преди 1 година
Цирк
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпниците у нас са най- болните престъпници.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо ми се вижда малко като преял е подсъдимия, преял с баклава , суджук и луканка, сигурно му е зле, така ми се види на снимката
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък аз ако не си платя някоя вноска по кредита ще ме осъдят за 1 месец без даже да разбера,че въобще ме съдят,че и часте съдебен изпълнител ще ми тропа на вратата. А тези за убийства,наркотици и прочие са недосегсеми
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митьо ще го осъдите когато открадне кокошка, т.е. никога!
10
0
 
9
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 1 година
Рекорда за влачене на дело в България беше към 25+ години ,ако не се лъжа,ама всичко е точно
9
0
 
18
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Добре, че не сме около Коледа, иначе някой щеше да се оправдае, че е канен на прасе. :D
8
0
 
18
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Браво на бг правосъдието.Браво!Благодарение на него мафиотите си живеят живота, и у нас,и в чужбина,а делата им все не започват,все поради някаква "непреодолима" причина.Да живее България.Така ще стигнем не само Шенген,но и отвъд него.
7
0
 
16
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Така както се точи,може да прочетем някой ден,че пенсия по старост е получил,докато чака делото.Супер съдебна система си изхранване,но сами сме си виновни,че ги траем и издържаме.
6
0
 
17
 
! Отговори
555 преди 1 година
Цирк
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли по света има по-некадърна, неработеща и корумпирана съдебна система от нашата.
4
0
 
27
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Причината за отлагането на заседанието днес е неявяването на единия от подсъдимите, тъй като е трябвало спешно да отиде в болница заради свой близък, постъпил в лечебното заведение. --- Невероятна съдебна система имаме. Едно дело по такива измислени причини може да се търкаля десетилетия. Спомняте ли си как Майкъл Джексън по пижама от болницата отиде в съда, защото съдията заплашил да го арестува ако не се яви в съда. А тук я адвокат на екскурзия, я не прочел материалите, я подсъдим в болница...
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледаш го никакъв човечец , а подлуди черноморието . Как допуснахме като общество това да се случва ?
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина си обича престъпниците.
1
0
 
30
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Какво се мъчат изобщо? Всички знаем, че нищо няма да му направят