Слави обжалва запора, наложен от Лена Бориславова

По жалбата трябва да се произнесе Софийски градски съд
Обновена: 9 май 2023 10:37 | 9 май 2023 09:24, Стела Стоянова
37
Слави обжалва запора, наложен от Лена Бориславова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Слави Трифонов е обжалвал запора, който Софийският градски съд наложи на сметките на фирмата му "Седем-осми". По жалбата на Трифонов трябва да се произнесе Софийският апелативен съд, чиято дума по казуса ще е последна, съобщава „Сега“. 40 000 лева от сметките на фирмата бяха запорирани заради гражданското дело, което Лена Бориславова заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

Поводът е "Песен за Лена", която беше пусната по партийния тв канал "7/8" неотдавна, а след това нашумя в социалните мрежи. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва границите на добрия вкус. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни и вулгарни думи.

"Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми", коментира при завеждането на делото Трифонов.

Когато пусна иска срещу "Седем-осми", Бориславова се закани, че "след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки". Все още няма информация за други внесени искове.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, а на тези през април беше в листите на ПП-ДБ и беше избрана за депутат. Тя обаче се отказа от мястото си, обяснявайки, че ще се занимава с кампанията на ПП за местните избори. По същото време Бориславова и мъжът до нея Мирослав Иванов обявиха, че чакат бебе.

Трифонов също бе избран за депутат, но след това поиска ЦИК да го заличи от списъка на избраните. Той беше депутат в 45-ото Народно събрание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април 2021 г. Тогава той не се яви нито веднъж в парламента, но участваше онлайн в заседанията, което пандемичната обстановка позволяваше.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да унижиш достойнството на някой, който сам се елишил от такова...
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки може да си обжалва каквото си иска.Важното е да има справедливост.И да си мериш приказките и т.пите песнички,унижаващи достойнството на една жена,заради неполучени няколко милиарда,които да спасят умрелата ти кабеларка.
7
12
 
19
 
! Отговори
Бъдете хора преди 1 година
И си помислете как бихте се чувствали ако вие и ваш близък е публично унизен по този грозен начин. И аз не харесвам Ленка и политическите и възгледи, но това не промяна факта, чегаврата на Слави с нея е недопустима!
6
4
 
6
 
! Отговори
Има Турци в Народа преди 1 година
на колене да й се помоли
5
16
 
8
 
! Отговори
Активист преди 1 година
Имаше една кандидат кметицата на Момин проход, дето и лъсна... CV-то, та и Ленчето и тя върви на там...
4
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Ленче, я си гледайте с Миро дето на Кирчо и не се обаждай!
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сътворителката на баджанаци ще сроди цялоно ПП, семейна партия
2
17
 
14
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Абе не че съм фен на единия или другия, ама като Хазарта пее за депутати, може, а ку-ку бенд като пее за Ленчето не може. Айде малко по-сериозно. Ленчето си е лейка, и туй то.
1
18
 
12
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 1 година
Ленчето да сложи спирачки на злобната си натура, защото може да има проблеми с износването на плода, всеки доктор ще я посъветва така.