13-годишният Кристиян бил открит мъртъв от майка си

Момчето било много добър ученик
10 май 2023 14:12, Стела Стоянова
57
13-годишният Кристиян бил открит мъртъв от майка си
Снимка БГНЕС

13-годишният Кристиян, който сложи край на живота си, е бил открит мъртъв от майка си. Това разказва пред "24 часа" директорката на ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив Грозденка Николова.

Тя и колегите й са съсипани от трагедията. Николова посочва, че момчето е било много добър ученик. Психолози ще работят с учениците и учителите, за да преодолеят травмата от случилото се.

Представители от Агенцията за закрила на детето влязоха в училището, за да разговарят с директорката. В същото време родители са се събрали пред учебното заведение.

По неофициална информация Кристиян е посегнал на живота си, след като е бил изпитан и пратен да се върне в училището с родител. Няма следи от насилие по тялото му, сочат първоначалните данни.

Още по темата

Разследването е за склоняване към самоубийство и се наблюдава от районната прокуратура в града. Прокурорите обясниха, че няма да изнасят информация, защото трагедията е огромна.

Училището отмени всички празници и чествания до края на учебната година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
40
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Хора, обичайте си децата, не ги смазвайте с родителските си амбиции и намирайте време всеки ден да поговорите, да ги изслушате, да погледнете в очите им и да надникнете в душата им. Понякога детската душа е много ранима. Ако детето не може да намери опора и разбиране в родителите си - къде тогава?
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 18 Не се заяждай на хората за правописа! Щом можахме Кирето да си вземем за премиер, а той не само с правописа е зле, а и думите обърква, значи правописът, а и образованието като цяло не са толкова важни.
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майтапи!
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи "изнежили се"?! Децата на тази възраст са чувствителни и това ТРЯБВА да се зачита. Няма значение и смисъл да се сравняват поколенията. И през социализма си имаше самоубийства, само че тогава се прикриваха. Тогава се считаше, че учениците не могат да са отчаяни, защото държавата (,партията)прави всичко, за да са щастливи. Уви, тотална заблуда! Причините са на 1во място в семейството, училището( тормоз) и в осъждащото общество. Да, спрете да съдите другите!!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 Личи си, че и ти си била от ученолюбивите! С тези сички не знам даже как си завършила средно . а дали въобще имаш средно?
21
3
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Важно е да се ходи на училище , после да няма правопис като вашия ....
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 Ти се майтапиш, ама то си е почти така. Който учи го изпитват, а който не учи минава без даже да ходи на училище и накрая му пишат шестици да не пада имиджът на училището.
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време в даскало биеха дърпаха уши пък оцеляхме всички. Сега учителя няма никакъв авторитет хлапетата нямат какво е наказание утре излиза от даскало и пак няма идея какво е да има последствие след постъпката.
18
23
 
7
 
! Отговори
Една жена на 2 деца преди 1 година
Трябва да се спре със това испитване и оценки във училище. Ужасно е. Оценки и испити трябва да няма до края на средното, нека просто сички минават със шест пък във университета да има оценки и там да се определя.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета коментарите и нямам надежда за тая държава всеки вече само знае да мрънка и че са му нарушили правата. Няма ред и дисциплина и се чудим защо ни блъскат на пътя. Всеки иска да живее в уредена държава но само него да не го закачат за нищо.
16
1
 
30
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Естествено сега прикриват тези, които са го унижавали са се гаврили с него в училището
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батко аз съм 91 набор едно време като не слушаш и те биеха с линията през ръцете. Много се изнежиха всички вече нищо не може да кажеш и направиш на ученика не знаят какво е наказание после като завършат и почваме да се чудим защо ни блъскат на пешеходни пътеки.
14
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ще обвиняема даскалите за всичко? Те, че си изпяват урока и не им дреме е ясно но не може за такава трагедия само те да са виновни. Родителите да си гледат децата и да не ги натоварват психически с големите си изисквания. Аз бях посредствен ученик в момента съм на по-добра работа от половината читанки, оценките не може да са ти приоритет.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак се опива от злобата си!
12
4
 
18
 
! Отговори
Boom Shalak преди 1 година
Скъпи родители, по-важно е психическата стабилност на децата ви. Оценките нямат значение ,защото в този свят посредствените все успяват. Преди 20 години да завършиш в софийска гимназия с добър успех беше трудно ,но при влизане във висшо учебно заведение ,конкурентните ученици от провинцията ,които взимаха диплома отличен 6 бяха с едни гърди пред останалите ,които са се мъчили. Така че , отглеждайте прасета,а не тормозете децата.
11
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унизили са го, и са искали да го унижат още повече. Какво значи да се върне с родител? Тея даскали в ред ли са? Ако искат да разговарят с родител, да го извикат лично.
10
1
 
38
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Вероятно е системно малтретиран в училище ако е нямал приятели до себе си плюс липса на нежност от родителите и е достатъчно
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става - все много добри деца, никой нищо лошо не казва,(ни близки, ни съседи) оня убил като кара, този се самоубил. Това е някаква дивотия - всички говорят и казват само добри неща и хвалят и се учудват, а се случват толкова лоши неща. Явно има нещо сбъркано в преценките или вродено масово лицемерие.
8
10
 
25
 
! Отговори
* преди 1 година
Трагедии стават. Но не върви да обвинявате учител. Много нежни станаха всички и раними. Навремето в основното даскала ни биеше със звънеца по главите. В гимназията също имах много строги учители, но нямаше самоубил се. Сега ако има такива учители, родителите вкупом ще вдигнат врява, че децата им са тормозени. Възпитавате едни мамини синчета и едни пиккли.
7
2
 
13
 
! Отговори
До Фен на Вики Джъст преди 1 година
Личи си че скоро не си срещал с ученици, по-скоро са му се подигвали в училище или е имал проблеми с някоя приятелка/приятел