Мъжът, чийто труп бе открит в шахта в центъра на София, е убит миналия вторник

Убиецът и жертвата са се познавали
Обновена: 13 авг 2023 19:44 | 13 авг 2023 17:55, Йоана Цонева
101
Мъжът, чийто труп бе открит в шахта в центъра на София, е убит миналия вторник
Снимка: БГНЕС

Убийството на мъжа, чиито останки бяха открити в шахта в центъра на София, е извършено на 8 август, миналия вторник. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. За жестокото престъпление са арестувани двама мъже. Единият е извършителя, другият е за укривателство.

Убиецът и жертвата са се познавали.   

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за извършено убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство, извършено на 08.08.2023 г. в центъра на град София.

До настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан. Предстои материали от делото за убийство да се отделят и изпратят по компетентност на Софийска районна прокуратура за престъпление по чл. 294 от НК - лично укривателство.

Те са намерени на ул.„Георги С. Раковски“. Полицията е извършила оглед на мястото. Проверяват се всички възможни версии.

От МВР официално засега съобщават, че се извършват действия по разследване, без подробности за какво става въпрос. От прокуратурата ще дадат официална информация малко по-късно днес, а повече детайли в понеделник.

Живущи в сградата, в която се е намирала шахтата, заявиха, че от известно време имало проблеми с канализацията. "Дори започнахме ремонт. Протече откъм тавана", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арабите се плодят повече и от нашите махаладжии. Търсят място за заселване. Тука има място и веднъж заселили се, до 30 год ще претопят и изтласкат в ъгъла местните популации матриал, дето дори не ще да се възпроизведе!
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно пред арабската бръснарница... съвпадение? Едва ли.А иначе от няколко години центърът се напълни с араби, м...ли и всякакви други и вече е страшно, особено вечер. Във всеки голям град си има такива квартали, обаче тук вече са в целия град. Не знам дали сте забелязали колко много арабски салони се появиха, а дюнерджийници има на всеки ъгъл и във всички тях работят араби, които не се знае какво правят след работа.
66
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
80 жалък си и в тая опорка. Арабите са богати и не им трябва да идват тук в четвъртият свят.
65
8
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 8 месеца
Арабите са приятлчета на сибирската империйка . Ще влизат в брикс-а . Значи арабските братя са добре дошли в задунайската губернийка .
64
5
 
4
 
! Отговори
Ако станем преди 8 месеца
Американски щат нещата ще се оправят.
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руска държава...ти си голям оптимист! Много по-зле сме!
62
7
 
6
 
! Отговори
Живеем в дива преди 8 месеца
Руска държава от четвъртия свят пред която Нигер и Сомалия изглеждат като Монако.
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прави ли ви впечатление, че в София внезапно се напълни с араби. Днес гледам един арабин водеше 5 млади забрадени момичета и две по-възрастни. МВР и Гранична полиция изобщо какво правят?! Функционират ли?! А вие се чудите, че в района на убийството имало камери и никой нищо не видял. В България става страшно и никой нищо не е видял и не е разбрал. Това не застрашава ли националната ни сигурност?! И какви са тези зловещи убийства?! Все едно живеем в дива арабска държава!
60
6
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 месеца
На некомпетентното правителство!
59
7
 
4
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 8 месеца
Човекът е бил убит от американо роб.
58
8
 
7
 
! Отговори
ХореишиоCSIМаями преди 8 месеца
Човека е бил убит от русо роб намерихме лентичка с цвят на колорадски бръмбар как им викаха русо робите пред мо ча ги веят убиецът я е изпуснал Докъто е бягал в посока мо ча.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нека всеки се заеме с либералната кликка. На единия вече му се разтрепериха кюлотите
56
1
 
2
 
! Отговори
Джон Уйк преди 8 месеца
62 Ти лесно ще дойдеш ама дали ще си тръгнеш :)
55
2
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 8 месеца
Аз не разбирам какво значи "укривателство"! В целия свят има една думичка и тя е "съучастие"! В повечето страни наказанието за съучастие е като при участие, но има възможност да сключи споразумение евентуално, ако и само ако прокуратурата няма достатъчно улики за осъждане.
54
5
 
2
 
! Отговори
И аз съм човек преди 8 месеца
И аз искам да си купя Порше 911 ТурбоS
53
5
 
1
 
! Отговори
Менчо Барабанов преди 8 месеца
55 Имаш ли му терефона на Прокопиев?Да уредихме нещо да ми плащат.Така и така ви хей та безплатно комунистическите от падъци които вредите та Бъргария поне някакви пари да взимам за работата в полза на родината.
52
5
 
6
 
! Отговори
Царя е гол преди 8 месеца
Честито за преврата! След като хванаха наглите на времето, убийствата спряха за много време. Но от като се разбута политическата обстановка, за две години, толкова убийства и издевателства е нямало за целия преход! Благодарим ви бивши комунисти, че върнахте мутрите обратно, показните разстрели и убийства! Благодарим ви, че чрез президента и тоз загубен рашков унищужихте МВР, благодаря че свалихте ГЕРБ от власт, за да съсипете държавата и да се включите към русия! Добре че ви спряха!
51
4
 
7
 
! Отговори
Не трийте М1ршииии преди 8 месеца
44та комунистите избиха елита на нацията и ограбиха народа,окупираха България!Срожиха паметник на окупатора М О Ч А!
50
0
 
3
 
! Отговори
ХорейшиоCSIМаями преди 8 месеца
Аз ако разследвах убийството вече извършителят щеше да е разкрит.
49
2
 
1
 
! Отговори
Премиера Денков преди 8 месеца
Искам всички табели с имената та улиците да са такива по образец на американските да има хубави пътища и тротоари за да станете хора един ден!