Софиянски в защита на Божков: Той не е виновен, откъде се взеха 19 дела?

Темата не се коментирала в семейството
154
Софиянски в защита на Божков: Той не е виновен, откъде се взеха 19 дела?
Снимка: БГНЕС

“Не, не знаех за неговото идване в конкретния ден. Децата ми казаха, че има намерение да се върне, но конкретният ден научих от медиите. Тази тема е чувствителна в семейството и ние не я коментираме”, каза пред bTV бившият премиер и столичен кмет Стефан Софиянски, сват на Васил Божков.

Още по темата

Вчера Софиянски заяви, че се тревожи за живота му.

“Тревожа се за всеки един човек, защото това показно убийство, което имахме преди две седмици дава един друг начин на живот. Дългото време на безвластие, чувството, че няма стабилност в държавата, води до такива събития. Не само с Божков, с всеки може да се случи”, добави Софиянски.

“В цялата ситуация най-деликатно е състоянието на прокуратурата, защото тя сама компрометира обвиненията, отстранявайки Гешев и обвинявайки го в този стил на работа. Сега трябва да покаже друго лице”, смята той.
Софиянски подчерта, че доколкото знае част от делата на Божков за хазарта са спечелени и са отпаднали исканията на всички инстанции.

Той коментира и 19-те обвинения срещу Божков. „Аз смятам, че Божков не е виновен и аргументите са ми, че изведнъж се натрупват 19 дела. А къде е била прокуратурата през времето, когато са се случвали тези събития? Изведнъж започва да ги натрупва”, добави Софиянски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: СофиянскиБожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На стари години "корупция с усмивка" , както го наричаха, Софиянски, се държи позорно в публичното пространство. И двамата бяха покривани от ДС с благословията на Москва, за незаконно забогатяване, а черепа за поръчкови убийства, насилие, рекет, укриване на данъци...за които е обвинен. Но този път, Божков "удари на камък"....Софиянски, като сват, не е ли знаел за тях? Никога не е късно лице извършили престъпление, да бъде обвинено от прокуратурата.
48
4
 
10
 
! Отговори
Баба ви преди 8 месеца
Не се е прибрал случайно точно сега, този човек не прави необмислени стъпки.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен под номер 19 "Цекитата" явно имат симпатизанти в този сайт- модератори ,които трият коментарите ,които не изнасят на въпросните персони или..."мозъкът" на техния общ бизнес бе Божков ,а не "Цекитата".Когато индивид не притежава ум ,но е зъл ,злобен и алчен ,той счита ,че заграбвайки бизнеса на този с ум ,може и него да вземе.Едни от тези ,които са в основа на проблемите на Божков са и въпросните "Цекита" ,които ако бяхме нормална правова държава ,щяха да с обвинителен акт.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Принципно Божков могат още утре да го осъдят за притежание на хиляди антични предмети които му го конфискуваха. Понеже според бг законите частно лице няма право да притежава такива предмети и се води иманяр. Обаче няма държава и никой не говори за доказаните му престъпления. Разследват само тези дето са с малко доказателства,за да го признаят за невинен на делото
45
2
 
18
 
! Отговори
Ха преди 8 месеца
Мафиотът-Софиянски се измъкна от затвора. Сега се надява корумпирания съд и другите от родатата им да пусне. Пък как се избраха да се сродят.
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Са само за Божков ле ке четем?
43
2
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 8 месеца
отдавна трябваше да си фитка Стефчо! такова грабене и такава наглост само от теб и Костов тръггнаха! съсипахте ни столицата и държавата с пътя който начертахте на всички та до днес - грабители на българското! ненаядени - всички на въжето над паветата!
42
0
 
20
 
! Отговори
Дедо Поп преди 8 месеца
Софиянски в защита на Божков: Той не е виновен, откъде се взеха 19 дела? .... Ами сигурно са добавили и ТВОЕТО ДЕЛО за Софийските Централни Хали и онези обвинения за корупция докато ТИ беше кмет на София ... за които ти ПЛАТИ за да се прекратят и да те оправдаят .... Черрепа и него го чака плащане, вероятно дори към същите съдии . И той също че излезе чист като сАлза ......
41
4
 
12
 
! Отговори
Аз не знаех преди 8 месеца
Че е зет на Софиански !!! Мафия
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Софиянски се е надявал голяма част от престъпленията, в които е обвинен сват му Васил Божков, да бъдат заметени под килима, както това ставаше преди. Когато самият той, като кмет на София имаше "бизнес" отношения с кмета на Москва Лужков, на когото продаде апетитни държавни имоти в София на символична цена. Като никога не бе разследван за мистериозното си забогатяване. Трите му дъщери и жена му, не слизаха от жълтата преса, изживявайки се, като принцеси от българския "хайлайф".
39
7
 
6
 
! Отговори
error преди 8 месеца
Голяма грешка, че се върна Божков..................сега още мафиоти и корумпирани политици ще си измият ръцете с него...............не че той е света вода ненапита,но ми се струва, че ще плаща и за чужди грехове!!!
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 34 Поне 10 пъти по притеснително е как такива като теб защитават Божков при положение,че и малките деца знаят,че е мафиот. А Борисов е бил партия с него. Значи и двамата са предтъпници. Единия му даваше държавни поръчки за пътища. Другия ги правеше калпаво с пестене от материали и си поделяха печалбата и нямаше никакъв контрол върху строеното. Та не ми обяснявай как Божкое е невинен,а Борисов виновен,че ми намирисваш на платен драскач
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бг народа ще плаща векове заемите откраднати от Софиянски Бошков Лойко Горана, Йорданов, Филип Димитров, Лостов и др. седесери. 1991 г. открива обменни бюра за $ на магурата.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прокуратурата в България я знаем..................изпълнява политически поръчки................така беше при Гешев, така е при новия главен прокурор Сарафов.............нищо ново под слънцето!!!
35
5
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
До НАРОДА под номер 23- Да по принцип мнението ти е правилно за повечето неща ,които се обсъждат в медиите ,които са повърхностни и не са съществени."Дъвка за безделници".В този случай обаче не е така ,защото нещата ,които с действията си може да промени Божков са от национално значение и по този начин се превръщат в "национален проблем".Божков може да е "всичко друго" ,но е умен и от решенията,които ще вземе зависи и бъдещото на реалния бизнес,за да не бъде "превзет" и на обикновените хора.
34
4
 
9
 
! Отговори
аха преди 8 месеца
Всеки бати си има бати.................ако някой си мисли, че Божков е върха на пирамидата на мафията в БГ-то,много греши!!!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Божков сега е впрегнал всичките връзки,за да го защитават навсякъде,дори и по разни форуми,за да си изгради образ на невинен човек. Иначе е очевидно,че се върна понеже му дадоха знак,че след няколко неуспешни дела ще бъде свободен и ще си продължи бизнеса на спокойствие. Пък и Борисов вече е слаб и сега Божков,Кирчо и подобни могат да го изкарат от играта. Не случайно Борисов заговори вчера за разпадане на коалицията като предупреждение
32
3
 
7
 
! Отговори
според мен преди 8 месеца
някой голям бос на територията е обещал нещо на Божков..................затова се е върнал в България, вместо да си харчи милионите в чужбина...............възможно е да го излъжат, но той не е глупав и пази много мръсни тайни за политици и олигарси в БГ-то...............ако нещо се случи с него..............информацията се пази в тайни сейфове и други хора ще реват................така е в мафията...............там няма невинни..............всички са в кюпа..................!!!
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама темата въобще не се е коментирала в семейството, ама хич... :))) Те затова ли като изгониха Черепа свалиха щерката ти от ефир :)))
30
7
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 8 месеца
До Анонимен 30: Това, че ти считаш някого за виновен не е достатъчно за да бъде той осъден. Да видим какво ще излезе от сагата. Притеснително е това, че Бойко никой за нищо не го обвинява, а на Божков (който най-вероятно е рекетиран за да си пълни Бойко чекмеджето) му предявяват 19 обвинения.