Да се гордеем с Пиронкова, призова Кралев

"Човек трябва да се бори. Цвети е за пример, играе за България"
2 юни 2016 08:44,
9
Да се гордеем с Пиронкова, призова Кралев
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави Цветана Пиронкова за силното представяне на "Ролан Гарос. Първата ракета на България достигна до четвъртфиналите в надпреварата, където снощи загуби от Саманта Стосър (Австралия) с 4:6, 6:7(6).

Още по темата

"Поздравявам Цветана за великолепното представяне на "Ролан Гарос". Най-важното е, че си осигури класиране за олимпийските игри. Пиронкова показа, че е в брилянтна форма и може да победи всеки. Също така демонстрира невероятен характер. Направи силно завръщане сред най-добрите в тениса. Показа, че човек трябва да се бори. Цвети е за пример, играе винаги за България и всички ние трябва да се гордеем с нея. Вярвам, че може да поднесе една от изненадите на "Уимбълдън". Очаквам от нея силно представяне и на олимпийските игри", заяви министър Кралев пред сайта на БФТенис.

Генералният секретар на Българската федерация Катерина Генова определи представянето на Цветана Пиронкова на "Ролан Гарос" като прекрасно, като според нея това ще помогне на първата ракета на България и в предстоящите турнири.

"Цвети показа изключително самочувствие в мача със Саманта Стосър, но най-вероятно умората от преживените емоции и дългите мачове си каза думата. Въпреки това тя игра страхотно и бе на крачка от полуфинала. Представянето й на целия турнир бе прекрасно. Всички бяхме духом с нея и я подкрепяхме. Вярвам, че поредицата от победи ще й помогне да натрупа нужните точки, за бъде част от олимпийските игри в Рио, но нека изчакаме излизането на официалната ранглиста веднага след края на "Ролан Гарос", заяви Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.