Гришо се завърна на корта със силна победа в Маями

Нашето момче отвя испанския ветеран Фелисиано Лопес
23 мар 2019 22:36,
37
Гришо се завърна на корта със силна победа в Маями
Снимка: Архив, Reuters

Григор Димитров се завърна по най-добрия възможен начин на корта след двумесечното отсъствие заради контузията в рамото. Нашето момче направи на пух и прах испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 в среща от втория кръг на силния "Мастърс" турнир в Маями.

Това бе шести двубой между двамата и четвърта победа за българина, а в следващия кръг той извади късмет да избегне силния руснак Карен Хачанов, който изненадващо отпадна от австралиеца Джордан Томпсън. Двамата с Григор не са се изправяли един срещу друг до момента.

Сетът на откриването започна фантастично за българина и за кратко време той проби във втория и шестия гейм, като всичко на всичко даде само гейм на испанския си противник. Във втория сет Григор отново започна уверено и в петия гейм стигна до така решителния пробив.

В деветия гейм проби отново и така довърши противника си. Това определено е най-силното представяне на българина от доста време насам.

Четете още спортни новини в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано Гришо наистина се е оправил от тази контузия, която според мен я влачи повече от година, от началото на 2018 година. На практика Григор Димитров е единственият български спортист от световна величина.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази победа Гришо няма да загуби точки и ще бъде поне едно място нагоре в ранглистата следващата седмица, т.е. поне 28-ми. Ако победи и австралиеца в следващия кръг, ще е с още две места нагоре - 26-ти. Сега е 29-ти.
25
6
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
С тази победа Гришо се изкачи шеметно в ранглистата и вече е 250-ти. Остава да видим с колко ще загуби от титана на съвременния тенис Джордан Томпсън.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При мъжете отпадна и Вавринка, носител на три титли от три различни турнира от Големия шлем.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно стана и при жените.Отпаднаха Наоми Осака - първа в ранглистата, както и Кербер(4), Свитолина(5), Сабаленка(9), Серина Уилямс(10), Юлия Георгес(15), Мадисън Кийс, Мугуруца, Бенчич и т.н.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инетересно стана.Отпаднаха:Александър Зверев - трети в ранглистата, бе победен от нисичкия Давид Ферер, който след дни прави 37 годиниДоминик Тийм = четвърти в ранглистата, бе победен от младия поляк ХуркашКей Нишикори - шести в ранглистата, бе победен от ЛайовичМарин Чилич бе победен от 99-тия в ранглистата, младия руснак Андрей РубльовОтпаднаха и Карен Хачанов (12-ти), Диего Швартцман (24), Жилс Симон (27), а те всичките са в ранглистата преди нашия Григор Димитров
21
2
 
9
 
! Отговори
Спортист преди 5 години
Който знае чужди езици отдавна е забелязал, че всяка победа на Гриша се отразява по целия свят и винаги пише ...българският тенесист. След победата му в Лондон, даже го смятаха за наследника на Федерер (най- великият спортист)! В Америка спах с две много красиви американки едновременно и само заради това успях, защото съм българин сънародник на Гришо! Беше им любопитно как са българите в леглото! :))))Така,че който българин го мрази....значи мрази себе си и е абсолютен неудачник!!!
20
6
 
1
 
! Отговори
Цви Гринголд преди 5 години
Такаа - хвалете го Гришо глупави журналистчета ! В Талмуда е написано - С каквото се похвалиш - без него ще останеш !!!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
сара преди 5 години
Радвам се за Григор! Каквото може - да го направи ! И да не живее с мисълта, че трябва да се хареса на всички. Това е неговият живот. И неговата усмивка.
18
1
 
11
 
! Отговори
Мачкай Гришо преди 5 години
Браво Гришо. Бившият номер 12 в ранглистата Фелициано Лопес винаги е бил труден противник за нашия Гришо.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Негативна новина.. Искаме нещо за краварката..
16
9
 
15
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
ДА ! Григор Димитров е БЪЛГАРИН ! Григор Димитров играе ТЕНИС И Е НАЙ-ДОБРИЯТ СРЕД БЪЛГАРИТЕ !!! Който мисли , че е по-добър от НЕГО , да играе С/У 1000000 лева и ще има право на НЕГАТИВНИ "мнения " ! За сега , ГРИГОР ДИМИТРОВ Е Н А Й - Д О Б Р И Я сред "българските " мижатурки !!!Всяко друго мнение е...
15
8
 
8
 
! Отговори
men преди 5 години
игра стабилно ама и лопез беше доста слаб. сутринта като гледах някакво видео от тренировката му с вавринка бях готов да заложа на испанеца. добре че качанката отпадна иначе гришльо щеше да глътне вода още третия кръг. да видим какво ще покаже сабята сега.
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае какво направи гьoтверенa.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Евала и злоба ... като не ти харесва, не се занимавахй с него. Не е, като да е изкочил по националния YouTube канал и да е казал, че всичко живот трябва него да гледа ...
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕРм значи, че не е слаба.
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо играе, колкото може, момчето. И пак е сред топ тенисистите на света.А, вие, анонимници...нещо да кажете за свбе си?Само бвз теолкситв комплексарски изпълнения от рода на...поне сме българи..стоим тук и помагаме на държавата...ние аме си супер пичУе..и т.н.
10
11
 
14
 
! Отговори
а сега де преди 5 години
Браво на нашенчето, почна пак да бие, независимо, че противникът му е извън първите 100 ! Поне малко самочувствие да получи, че в утрешният ден, като му натрият пак носа , ще има пак- ами то вятър духаше, слънцето печеше, птички пееха, абе забава !
9
9
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Не може да се пише само за Путин, Ердоган, Мадуро и Нинова. Колкото и да ти се иска да четеш само за тях.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, че е победил Гришо. Сега ако почне и да говори български без акцент, ще бъде по-добре.