Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Има драма с визата му
5 яну 2022 16:45, Нели Христова
384
Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището
Снимка: БГНЕС

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището "Tullamarine", но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата
Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на "Tullamarine" по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни - жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 154 "Това Анди Родик страшна работа беше...Муахахахааха..." Брех, сега разбирам защо Новак има негативен баланс срещу Родик - той бил слабак! А пък другия "слабак" от ерата на Федерер, Сафин, който между другото би Сампрас за титла от ГШ, той през 2008 след като отстрани Джокович на Уимбълдън попита иронично журналистите: и това е номер 3 в света? ДА не говорим за самия Надал и т.н.
125
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоко да го взимат в Холивуд. Става за артист след тениса.
124
13
 
10
 
! Отговори
Do 149 преди 2 години
"Безумните" решения на Австралия са довели до 2900 починали от заразяване с Ковид от началото на пандемията! При 25 милиона население! А "умните" решенения на управляващите в България и "умното" поведение на българския народ водят до 3000 починали всеки месец при 6,5 мил. население!!! Продължавай да си мечтаеш!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 145/152 "но Надал започна да разплаква Федерер едва 20 годишен, а Федерeр беше 25 годишен. Оня нямаше опит, аго разпиляваше Федерер, който беше в началото на силните си години. ФАКТ!" Да не прекаляваме. Надал започна кариерата си в Тура на 16! години. Да говориш, че след 4 години не бил имал опит е абсурдно. На 18 години беше шампион от РГ. На 20 години беше ТРИКРАТЕН шамион от РГ. Надал е феномен, да се говори, че бил "новак" и нямал опит е несериозно.
122
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците в Австралия и Нова Зеландия получават милиони подкупи за да налагат ваксините.
121
6
 
1
 
! Отговори
Решението преди 2 години
Да му сложат три игли наведнъж и да отива да блъска топката.
120
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 143 "Дойде Надал след това и Новак и му начупиха кофата!" Хихихи. Надал не можеше да се добере до Федерер никъде извън клей докато Федерер не стана на 27. На 39 години го нашляпа на централния корт на Уимбълдън. Води го по титли в 4 от петте най-важни турнира в тениса. Същата работа и с Джоко: трябваше Федерер да стане на 35 за да може Джоко да ИЗРАВНИ резултата между двамата. Взе му номер едно през 2012, когато Джокович беше спечелил 4 от петте последни турнира от ГШ и т.н.
119
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като е проболедувал, наистина няма медицинска причина да се ваксинира. Австралия и Нова Зеландия тепърва ще има да берат плодовете на безумните си решения за справяне с пандемията.
118
2
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
А откъде знаете, че не е ваксиниран? Джоката каза, че това е лична информация и не желае да я споделя.
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
троловете за 50ст. пак са налазили да хейтят, посъветвам всички разумно мислещи просто ги оставете, на тея хора им се плаща и/или са просто в психоза, изпаднали са в ковид транс. Ако имаха критично мислене, щяха да четат вместо да хейтят.
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 134 "Я кажи за униженията на Новак над Федерер на Умбълдън финала 2014 и 2015-та. Я кажи за US 2015 унижението." Хихихи. "Унижение" да загубиш в 5 сета, от 6 години по-млад АТГ Ако Джокович в момента имаше 6 години по-млад АТГ на 35 години щяха да метат пода с него. Медведев, който не е никъде близо до такъв статус се подигра с него в може би най-важния мач в кариерата на Джокович.Стигна, щото няма от въпросните АТГ, нали това ти написах: това е най-слабата ера в историята от 1968ма
115
2
 
21
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
Много важно,и без австралийския турнир, Джокович е номер едно. Браво на него, отстоява си позицията,няма да се ваксинира итова е.
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинация та ваксинация!! Какъв е тоя зор бе? Какво толкова има в тея ваксини?
113
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и евреите навремето не са ги пускали да излизат на улицата в Германия.
112
23
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Антиваксърите - скоро и вас така няма да ви пускат никъде. Ще ви държим по летищата, като прокажени в клетки, да ви гледат всички през стъклото. Хората ще ви се смеят, а децата ще ви целят със солети.
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво е искат та зи ваксинация? Ваксинираните не се ли заразяват?
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийците не мога да се разбират пускат ли го или не. Пълна анархия в онази територия. Пффффф Радвам се, че живея в България.
109
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде по света ваксинираните боледуват на общо основание, ама онея фашаги се закучили за ваксинация.
108
18
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Аб*ригените въобще не търпят балкански тарикатчета. Не че Грищо е цвете, но това на снимката е такова ... акО... че ... винаги се опитва по тънката лайсна. Антиваксърите ..знам че ви е идол, но преди да ме изхейтите - аз нямам проблем, че не се ваксинирате. Аз смятам, че имам търде много хора в тази държава и ви желая да ни напуснете час по-скоро. Така че - МОЛЯ ВИ НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ ! НЕДЕЙТЕ !
107
16
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво на австралийците , Ноле с балканския си манталитет да го д....а !!!