Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

Има драма с визата му
5 яну 2022 16:45, Нели Христова
384
Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището
Снимка: БГНЕС

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището "Tullamarine", но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата
Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на "Tullamarine" по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни - жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно бре, ще му издадат виза и ще го пуснат. Всичко е един цирк. Накрая всички ще са доволни.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 182 "То бива бива тъпотия твоето..колко мача са изиграли Джокович и Родик помежду си?" 9 мача са изиграли помежду си. Хич не са малко. Това, че някои са изиграли гигантски брой мачове помежду тях не означава, че ако не са толкова няма база за сравнение. Ако беше така трябва да изхвърлим от сравненията всички двубои между АТГс преди Федерер, Джокович и Надал до 1968ма.
144
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много пудели в коментарите, изплезили език пред богаташчето, на което се възхищават, защото се е научило да играе с топка, а те в парка също тичат след нея... Какво тук значи някакъв си морал.
143
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова са се изкривили всички че незнамТой Жокера е най болния и най големия терорист дето каца във страната
142
0
 
1
 
! Отговори
bl преди 2 години
До СчетиА сега ни упъти къде публикуван въпросният научен консенсус със съответните рецензии.
141
2
 
12
 
! Отговори
Крис преди 2 години
Джоката е човека, ако НЕ станът нещата да ги съди.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 179 "Да ве, имаше супер силна конкуренция в лицето на папардака Сампрас и ВЕЛИКИЯ Анди Родик! Ще ме разплачеш вече!" Така и не разбрах, защо Джокович има негативен баланс срещу "слабака" Родик? Защо Сафин му смачка физиономията на Уимбълдън? Надал последно брои ли се за конкуренция, въпреки че докато стана на 21 беше 4кратен шамион от турнири от ГШ, или не? Агаси бил ли е жив по времето на Федерер и други такива играчи, за които фенчетата на краля на най-слабата ера не знаят.
139
10
 
3
 
! Отговори
Счети преди 2 години
Според последния научен консенсус ваксините предпазват от тежко боледуване и смърт. Мисля, че всеки тенесист от топ 50 би могъл да си позволи една няколко седмична хоспитализация. Сигурно са и застраховани. Пак нещо не разбирам, ама нейсе...
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 174 "Май нещо пак не можеш да се аргументираш като хората и издишаш..Надал става шампион две години след като влиза в тура, а на Федерер му трябват 4. Nice, a?" Аргументирах се добре, просто ти не можеш да разбереш какво казвам: това не е въпрос на "искам", а на развитие. При някои играчи то настъпва по-бързо отколкото при други, по много причини. Това, че Надал е влязъл по-рано в такава позиция само работи да покаже, че Федерер е имал суперсилна конкуренция от самото начало.
137
23
 
5
 
! Отговори
Mda преди 2 години
Джокович преди две седмици се опита да мине номера с "медицинско изключение" и тогава му отказаха.Сега се опитва с второ, уж е преболедувал вируса за втори път последните 6 месеца, което е лъжа! Щаба му са опитали да изкрънкат някой фалшиф PCR от сръбска лаборатория и австралийците са се усетили!Сега хем няма да играе, хем ще го думнат за фалшив документ и ще стане за резил на цял свят!Балкански малоумщини, сър!!!
136
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Май май в целия свят важи, за милиони няма закони за кокошка няма прошка. После запада бил цивилизация, а ние дъното хахахах
135
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли искате в нашата държава- банда бавноразвиващи ковид откачалки да ви контролират всеки аспект от живота и да ви правят проблем и за най-малкото нещо?
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 163 "На 21 е Джокович тогава." Щом сравняваш победа над Сафин със спечелването на Уимбълдън, явно конкуренцията на Федерер не е била "толкова" невзрачна. Найс е, да :))))
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160 "По твоята логика великия Федерер зашо не е имал на 18 години първа титла от Уимбълдън, а чак на 22 години" Егати неграмотния въпрос. Това е все едно да ме питаш защо Федерер е от Швейцария, а Джокович е от Сърбия. Някои неща СА. Федерер започва да играе професионален тенис на 18, когато Надал вече е шампион от РГ на същата възраст. РАзлично развитие като тенисисти. И ЕСТЕСТВЕНО, че Федерер е Краля на Уимбълдън. Няма по-успешен играч от него там.
132
0
 
13
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Най-добрия може без АО ,но те са нищо без него.Видяхме ги как клекнаха.
131
6
 
1
 
! Отговори
И кво преди 2 години
До 165 - Що за тъпо сръвнение?!?! Ти да си чул Надал да е настоявал да очаства на РГ без да спазва правилата на турнира или законите на Франция?!?!? Някой да е казал - Надал повече да стъпва там, да ги видим франсетата?Хем се пънете, че без Джокович нямало да има АО, хем веднага въртите г*зъ към Надал като ви кажат, че не Джокович прави АО, а обратното!!!
130
22
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Абе 162 - ти маллоумен ли си?! 25 милиона човека в Австралия могат да спазват правилата за да могат всеки ден да си изкарват прехраната, ама един отишъл там за две седмици да вземе няколко милиона - не може?!?! Въпроса не е дали неваксиниран е опасен, въпроса е принципен! Нещо което в БГ и Сърбия не можете да го разберете!Ама иначе за промяна ревете!!!
129
12
 
5
 
! Отговори
До 161 преди 2 години
АО е имало преди Джокович, ще го има и без Джокович, ще го има и след Джокович! Но без АО, Джокович нямаше да има толкова титли!
128
4
 
12
 
! Отговори
побъркан свят преди 2 години
Е, та нали се ваксинират за да се предпазат от вируса в противен случай за какво се бодът? Всчики ваксинирани само един Джокович не е и това е огромна заплаха за турнира - смешна работа.
127
3
 
23
 
! Отговори
Умен преди 2 години
Жокера е номер едно .Като мине цирка ,тези каторжници ще го молят да идва.Надявам се никога повече да не участва на Мелбърн.