Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят

Тенисистът може да получи тригодишна забрана за влизане в Австралия
6 яну 2022 20:07, Нели Христова
290
Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят
Снимка: БГНЕС

"От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят". Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му. "Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път", коментира Сърджан пред сръбския вестник Телеграф.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия - един играч и един съдия - са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 "156 а всичките емигранти дето се изсипват в Европа имат ли необходимите документи за влизане в страните ни? Визи например? Не, нали?" Затова ги държат в имиграционни лагери/обекти. Като Джокович в момента. И той не отговаря на условията за влизане в страната, затова към него има същото отношение.
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук никой не разбира принципния въпрос, нали? Просто мразите Джокович защото е сърбин и не виждате, че се бори за правото на всеки, именно защото е известен и защото неговия случай е прецедент. Ако беше немец, друга песен щяхте да пеете. Сигурно даже и подписка в защита щяхте да му направите. Само да ви кажа, заради такова мислене едно време сме паднали под турско робство. Вижте историята. И спрете да я повтаряте!
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джоко щял да кара следващите 3 дена в общежитието в компанията на 32 бежанци. Да внимава, че някой от тях може да го ваксинира.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Спрян е по субективна преценка на някакъв граничен служител." Напълно обективна е била. Джокович няма доказателство, че е ваксиниран, нито изпълнява условята за някакъв друг тип медицинско изключение.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук въпросът е морален. Като цяло властите са мислели да го пуснат,но местните са се възмутили,че за известните се прави компромис. То по принцип в Австралия се влиза трудно,а пък сега в тези времена е 10 пъти по-сложно. И обикновени хора с такива листчета от някой си лекар няма да минат. Още повече в страна в която наистина вярват,че ваксините помагат.
160
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като нация създадена от ядро на затворници австралийците най-добре знаят що е то закон и как трябва да се спазва. И затова имат подредена държава.
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 *** "Това е съвсем нормална практика и работи навсякъде." Явно не си минавал сериозен граничен контрол никога. За такова мислене, че те само гледат да отбиват номера, ако направиш грешните неща, и доста годинки можеш да полежиш, но аз знам, че сееелските рейнджъри всичките са велики на думи. Затова специално за "великани" има служители на имиграционните с ЕКСТРА големи длани, и ги снабдяват с нитрилни ръкавици ХХЛ :)))
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 131///водили сме войни помежду си.............но така искат западните масони и полит///Да, бе да! Австрия през 1885 год. е против сръбската инвазия, даже казва на Крал Милан,, Вие ли ще се грижите за нарушаването на договореното на Берлинският конгрес? Дори и да победите никой няма да признае промяна на границите. Отпуска им заем само за да не загуби от своята орбита.
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
156 а всичките емигранти дето се изсипват в Европа имат ли необходимите документи за влизане в страните ни? Визи например? Не, нали? А мама Великобритания иска ли от нас да ги приемаме и да ги държим на територията си, че да не ходели да й дишат въздуха? Иска го нали? Е как така когато е против нас и в интерес на ЮК може без документи, а когато не им изнася на колониите й, въпреки наличието на документи, се правят на ощипани? Стига вече с тоя двоен стандарт.
156
3
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Сърбите винаги са били патетични шовинисти, нищо различно. Най лошото е, че винаги когато нещо не им е по волята започват да плетат интриги и намесват света в техните проблеми. Да не забравяме кой запали Първата световна и запали Югославските войни и кой се кани да пали отново. Жалко, че и западните политици са късопаметни. Алоууу сърбите, хората си имат закони и си ги спазват. Спазвате и участвате, не спазвате не участвате. Не може да е все на вашето. На това научиха и макетата ...
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Данчо Нормалните хора се гордеят със собствените си постижения/дейяния, не с тези на другите.
154
3
 
4
 
! Отговори
Ноле преди 2 години
Не шмекерувай бате,двуотробните не си поплюват!Законът е закон при тях,не е врата у поле,като при нас,на Балканите!Инатът не винаги помага!
153
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
159, е как да го отрежа, като майкатими го изтърка
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 158 Аааа, ако ще си говорим с големите конспирации, тогава можем да прескочим. Така можеш да разтягаш локуми цял ден.
151
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо като всичко е конспирация умряха толкова много хора и продължават да умират и не само в България където всичко обяснявате с конспирации.
150
4
 
4
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
За едно съжелявам само дето Джокович не е българин,че да се гордея.
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛекарНали си лекар. Ампутирай си онова нещо, което те боли. Явно от него няма смисъл, а под него няма нищо.
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
152 а да ти е хрумвало че и в Австралия държавните служители казват това, което им е казано да кажат? Или в Австралия няма корупция, няма политика, няма интереси? Уау, къде бил раят на Земята. Как пък не знаехме.
147
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 153 "този човек се бори за правата си на свободно човешко същество." Никой не му дължи нищо. Спрян е защото не е отговарял на условията за влизане в страната. За никакви "човешки права" не става дума.
146
7
 
8
 
! Отговори
Хамлет Шекспиров преди 2 години
Балкански драми заради балкански номера, на австралийският континент.... Камбера не вярва на сълзи ;)