Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят

Тенисистът може да получи тригодишна забрана за влизане в Австралия
6 яну 2022 20:07, Нели Христова
290
Бащата на Джокович: Той вече е символ на свободния свят
Снимка: БГНЕС

"От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят". Това обяви Сърджан Джокович, баща на световния номер 1 в тениса Новак Джокович, който вчера бе спрян от граничните власти на летището в Мелбърн и не бе допуснат да влезе в Австралия.

Служителите на граничен контрол са преценели, че документите, които представя Джокович, не са достатъчни, за да му осигурят медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19. Поради това той бе настанен в център за бежанци и мигранти, където ще трябва да изчака до понеделник за решението на съда по жалбата му. "Тази вечер Новак е в австралийски плен, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак вече е символ и лидер на свободния свят, светът на бедните и онеправдани страни и народи. Тази вечер те може да го вкарат в затвора, утре може да го оковат във вериги, но истината е като вода и винаги намира своя път", коментира Сърджан пред сръбския вестник Телеграф.

Същевременно сръбският президент Александър Вучич и министър-председателката Ана Бърнабич поискаха от властите в Австралия Джокович да бъде преместен във вилата, която е наел за престоя си в Мелбърн, за да може да тренира и да се движи свободно.

Австралийските медии съобщават, че още двама участници в Откритото първенство на Австралия - един играч и един съдия - са били допуснати да влязат в страната с медицинско изключение, тъй като са прекарали коронавируса в последните шест месеца. Тяхната документация е била много по-солидна, докато Джокович е представил становището само на един лекар, което е било на бланка на Тенис Австралия, което е породило съмнения в граничните власти. Те обаче увериха, че ще разследват и другите два случая.

Според закона Джокович може да получи тригодишна забрана да влиза в страната, но надали ще бъде приложена толкова сурова мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Знакът на звяра, 666? Абе умници, това е въглерод 12
144
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм брат, нито сестра със сърбите. Даже не ги харесвам заради историята ни. НО тук въпросът е друг. И турчин да беше, руснак или немец, американец или китаец, този човек се бори за правата си на свободно човешко същество. Днес е той, утре е някой българин, вдругиден сте вие или аз! Подкрепете борбата за свобода за да бъдете и вие свободни.
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 145 "138 и ти от къде знаеш какви са били документите на ония 2мата дето са пуснати без ваксина? Лично ли ги чете или прочете каквото са написали медиите в Австралия?" Прочетох какво са казали представители на граничния им контрол.
142
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно бях на негова страна,но после като чух изявление на родителите му, как са го настанили в отвратителни условия. В мизерен хотел за такива случай. Все едно някакво мамино синче свикнало да живее в лукс едва ли не са го хвърлили в затвор в Сомалия. Пък на видеото хотелчето си беше нормално. Като 4 звездно в България. Нищо няма да му стане 2-3 дни да поседи там. Като обикновен човек. Писнало ми е да гледам разни лигльовци.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 134Тези двама са пуснати защото са предоставили необходимата медицинска документация, а твоя Ноле хвърчащ лист с драсаканици.
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 142 "132 австралийските власти приемат за надеждна защита 2 игли, бустер и пср ЗАЕДНО! Пък както виждаме, това не води до особено добри резултати, нито в господарката им Англия, нито в подивялата от безумия Франция, нито в ошашкалата се Израел." Някой от Австралия да те е питал ти какво мислиш по въпроса? Това си е ТЯХНАТА държава, с ТЕХНИТЕ правила. Джокович е същия мааа-л, затова е решил, че знае по-добре, какво е добре ЗА ТЯХ. Затова сега ще яде сопата.
139
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен143В Англия факсината тоест експеременталния серум НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕНДнес Б Джо обяви.
138
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знакът на звяра е Quantum Dot татуировката,която ще бъде поставена скоро на всички ваксинирани. Съветвам всеки да провери какво представлява. Патентована е да носи информация за ваксинационния статус. Слага се под кожата и е невидима за окото, чете се само със скенер. Всеки трябва да прочете за нея преди да позволи да го инжектират.
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
138 и ти от къде знаеш какви са били документите на ония 2мата дето са пуснати без ваксина? Лично ли ги чете или прочете каквото са написали медиите в Австралия? Леле, няма по-честни и почтени от Австралийските медии. Промит мозък си човек. С всяка изписана от тебе дума все повече ти личи.
136
2
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
131, като сме "братя" с тия мекерета, защо революционните комитети са създавани в Букурещ, а не в Белград
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ????133А може и Планетата на маймънитее.
134
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
132 австралийските власти приемат за надеждна защита 2 игли, бустер и пср ЗАЕДНО! Пък както виждаме, това не води до особено добри резултати, нито в господарката им Англия, нито в подивялата от безумия Франция, нито в ошашкалата се Израел. Освен това, ако човек направи алергия към препаратчето ще го застрелят ли? Или ще го преквалифицират в някой концлагер, защото не му понася нацисткия бъркоч? Ти какво предлагаш?
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен134а на теб да ти е хрумвало кой са тези хора които мислят правила в тяхна полза? и кой им дава право да налагат техните си правила ?явно оффцете дето им вярват.
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-великия в историята на този турнир за всички времена, а този тормоз само добавя към това.
131
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алчноста на организаторите на Australia Open и на самия Джокович, за милионите които ще спечелят ,доведоха до тази *** ситуация.И едните и другите си помислиха че за тях правилата не важат и сбъркаха.
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 134 "128, като правилата са за всички, защо са пуснали двама неваксинирати и уж щяли да проверяват и техния случай? Защо и другите двама не са в карантитен хотел?" Техните документи са доказвали, че имат право на медицинско изключение и нямат нищо общо със случая на Джокович.
129
0
 
3
 
! Отговори
Неговата преди 2 години
Ще бъде най-скъпата непоставена ваксина.
128
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да им стъпя на фашисткия континент............Австралия.............тия избиха аборигените и още са слуги на дъртата кралица и рептилка Елизабет...............100 % роби!!
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДЖОКОВИЧЯвно има по големи тарикати от него щом успяха да направят пари от :ковид:
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
128, като правилата са за всички, защо са пуснали двама неваксинирати и уж щяли да проверяват и техния случай? Защо и другите двама не са в карантитен хотел? Май правилата са за всички, но не и за някои от определен регион. Днес е Джокович, утре сте вие! Това да ви е хрумвало?