Делото на Джокович няма да бъде отложено с два дни

И все пак е възможно забавяне на процедурата
9 яну 2022 16:20, Нели Христова
32
Делото на Джокович няма да бъде отложено с два дни
Снимка: БГНЕС

Искане на австралийското правителство делото за визата на Новак Джокович да бъде отложено с два дни бе отхвърлено от съда и заседанието на съда ще бъде по програма в понеделник от 10:00 часа местно време (1:00 часа българско).

Властите са поискали делото да бъде отложено за сряда, но молбата им не бе уважена. Организаторите на Откритото първенство на Австралия вече обявиха, че трябва да знаят до вторник дали Джокович ще може да участва, защото тогава оформят окончателния списък с участници в турнира. Вчера адвокатите на световния номер 1 в тениса разкриха, че молбата му за медицинско изключение за ваксина срещу Covid-19 се основава на факта, че сърбинът е дал положителен тест за коронавирус на 16 декември. На следващия ден обаче Джокович публикува кадри в социалните мрежи от събитие на сръбските пощи, на което той присъства, като не е ясно дали то се е състояло преди или след положителната проба на тенисиста.

В същото време правителството на Австралия твърди, че изключение за скорошно прекарване на заболяването важи само за граждани на Австралия. Дори и Джокович да спечели утрешното дело, е възможно да последва обжалване, което да забави процедурата и в крайна сметка сърбинът да няма възможност да защитават титлата си в Мелбърн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Затворническата колония се пени нещо - кралицата да вьдвори ред
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щоо ръсиш лъжи?? Не само аз като Австралйски гражданин ами колегите ми и приятелите ми пътуваха до европа, а някой до българия. Без проблем. Показваха ми снимки от полу празни самолети, летища. Тук от скоро Зелените сертификати НЕ важат никъде. Невалидни са. Да можеш да получиш ако ти трябва, но в цяла Австралия вече никъде не се изискват. Тотално безполезни са вече. Поздрав от СиднейАав$$тралия ЛЪЖЕЦО!
19
4
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Защо ръсиш лъжи?? Не само аз като Австралйски гражданин ами колегите ми и приятелите ми пътуваха до европа, а някой до българия. Без проблем. Показваха ми снимки от полу празни самолети, летища. Тук от скоро Зелените сертификати НЕ важат никъде. Невалидни са. Да можеш да получиш ако ти трябва, но в цяла Австралия вече никъде не се изискват. Тотално безполезни са вече. Поздрав от СиднейАавстралия ЛЪЖЕЦО!
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заговорът срещу Доковидж нанася още по-голям удар на тираните в Австралия и показва пред каква покварена система е изправено човечеството.
17
7
 
9
 
! Отговори
златна кокошка преди 2 години
харесвам Джокович но в Австралия си спазват законите . губещите са спонсори и рекламодатели , за това е тоя зор Джокович да участва .
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еиййй,писнА ми от тоя!Чесно.Да оди у Сръбско да играе на Србия Оупън.Там може и да спечели 21- вата
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия ако не си политик или богаташ няма начин да влезеш или излезеш от страната !! Сами преценете за какво иде реч. Колко са 'равни" всички пред закона. Там направо се вихри трети РАЙХ !! Ако такова нещо се случи в Западна Европа и по-специално във Франция, Макарон ще го гилотинират насред Париж заедно с всички биснесмени и политици. Мария Антоанета пасти да яде.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като прочетох това-онова за Австралия и Ковид разбирам че те се доближават като мерки и процедури до Китай и Северна Корея. Там са постоянно в локдаун а контрола се осъществява с масирано полицейско покритие включително хеликоптери с термо камери и броят по колко човека с в къща. Ако регистрираните на този адрес са по-малко се изпращат наземни сили и.............има дори ЗАТВОР.Там е ФАШИЗЪМ бе глупчовциии!!! Тея австралопитеци са ИЗПУШИЛИ на макс.Джоката е попаднал в Ада.
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво сте се разпискали толкоз. Все едно света ще свърши, ако някакъв тенисист не бил играл. Да отиде да си играе в Сърбия. Там нали му е позволено всичко.
12
9
 
1
 
! Отговори
mne преди 2 години
До БалканецаЯвно му дреме, щом се натиска в някакво хотелче за бежанци.
11
14
 
10
 
! Отговори
mne преди 2 години
Абе кратуни! Знаете ли каква е цедката на австралийската граница? В здравния сайт на Австралия са правила. Ноле са го снимали публично на 17.12, първо му разрешиха участие поради мед.причини, накрая на летището се оказва, че боледувал от ковид през декември. Глупавият доктор дори е писал върху бланка на турнира, не на официална такава. Да се връща бай *** балкански. Никой не му е виновен, следващия път да спазва правилата.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То направо ще си е несправедливо да го пуснат да играе срещу ваксинирани. На ония им се сгъстява кръвта и не доставя достатъчно кислород, затова стават вяли, отнесени и бавни. Няма да е честно да играе срещу омаломощени противници.
9
2
 
5
 
! Отговори
Мирна Олимпиада 1936 преди 2 години
BERLIN 1936 Медали: Германия 101 на първо място, втори САЩ с 57 медала, Италия трети с 27...
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж листата на победителите на Олимпийските игри в хитлерска Германия 1936г.
7
11
 
15
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
Намериха начин да го елиминират Джокович, след като на корта не могат да го победят.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля фармамафията да загуби този престижен мач срещу Джоката.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да му разрешат да играе- това е ясно. Няма да позволят такъв прецедент срещу системата , може да спечели турнира след всичко това и да стане герой. Но ако все пак успее да го направи, ще е демонстрация на изключителна психика и самочувствие.
4
18
 
10
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Глутеновата непоносимост няма нищо общо. Ковид е фатален за глутенонепоносимите. Но най-вероятно Новак е излъгал за позитивния си тест, за да си извади фолшив зелен сертификат. Лъже като швед.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направи грешка, че не си тръгна веднага, и после да ги осъди.
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яд ги е, че пак ще спечели и търсят начин да го изключат. Истински потомци на заточените там от кралицата.