След поредна брилянтна игра Григор Димитров е на четвъртфинал в Маями

Това е 18-а победа за Димитров от началото на новия сезон
27 мар 2024 07:13, Нели Христова
32
След поредна брилянтна игра Григор Димитров е на четвъртфинал в Маями
Снимка: БГНЕС

В кариерата си Григор Димитров е имал и върхове, и спадове, но не може да му се отрече, че е последователен в едно нещо - победите срещу Хуберт Хуркач, пишат от "24 часа".

5 мача, 5 пъти българската звезда в тениса печели двубоите с полския дългуч. След голяма битка и 3:6, 6:3, 7:6 (7:3) бившият №3 в света се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Маями.

Това е 18-а победа за Димитров от началото на новия сезон и първа срещу съперник от топ 10 на ранглистата (Хуркач в момента е 9-и) след тази над Холгер Руне (Дан), който бе №8 във финала в Бризбейн, където Григор спечели 9-ата титла от календара на АТП в кариерата си.

Нещо повече - Димитров вече има четвъртфинали във всичките 9 турнира "Мастърс 1000" и се присъедини към престижната компания на Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Гаел Монфис, Марин Чилич, Доминик Тим, Стефанос Циципас и Александър Зверев, които са все още активните тенисисти, постигнали подобно нещо.

В следващия кръг в Маями Григор ще играе с поставения под №1 и бивш шампион Карлос Алкарас, който отстрани 6:3, 6:3 Лоренцо Музети (Ит). Срещу този испанец нашият има една победа от 4 мача, но тя бе в последния за момента сблъсък между двамата - на "Мастърс 1000" в Шанхай в края на миналия сезон.

"Най-после! Последният (четвъртфинал - б.р.) липсваше. Щастлив съм, битката бе тежка. Хуби е невероятен човек, но и труден съперник. Радвам, че се се преборих в този мач. Трябваше да бъда креативен", сподели Димитров.

В следващия кръг той ще играе с поставения под №1 Карлос Алкарас (Исп).

"Нямам търпение за него. Всички искат да играяг срещу най-добрите в света, аз - също. Ако пооправя някои неща в играта се, може да стане интересно", коментира Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Гошо от Симитли преди 4 седмици
Той човека и на финал се класира вече тя новината е още за четвъртфинала
26
0
 
0
 
! Отговори
Da преди 4 седмици
Браво Гришо! Напред!
25
0
 
13
 
! Отговори
северозападО преди 4 седмици
Тоя Алкатраз има неприятно излъчване. Силно желая успех на нашето момче, както и все така готини мадами около него!
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В града на мизерията бездомните , наркоманиите клошарите..... трябва много да внимава . Да не се задържа там
23
2
 
13
 
! Отговори
Стефи преди 1 месец
Браво, Гришо продължавай така,а злобарите нека си говорят каквото искат,не забравяй,че ти си нашата гордост!!!
22
1
 
12
 
! Отговори
Минувач преди 1 месец
Свръх успех за България ! Браво Гришо ! Радваме се с теб и славим Великия Бог !
21
0
 
10
 
! Отговори
Слава на Бог преди 1 месец
Радост за България, българския спорт и тенис, радост за всички здрави, успешни, добри българи ! Гришо направи история ! Време за радост и ликуване !
20
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Българофобите пак оплюват Григор Димитров. Българофилите се радват на такива победи на българите.
19
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Виждам как позитивните коментари прдизвикват минуси у всички психическо увредени недъгави българи които е най-добре да отпътуват на мисия на Слънцето !
18
0
 
17
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Не че искам да се меся, но това е радост за българския спорт, освен себе си, Григор представя страната си. Той е най-добрия тенисист в българската история и достижението му е повод за национална радост за всички които обичат България, спорта и тениса ! Хейтенето е показател на душевна болест и малоценност, заради което имаме само 1 Григор а не примерно 10 !
17
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Хасковски бек, не играе за България, не играе на София оупън, гледа си само сабствения интерес, ами вие му се радвайте, нали е "Българин" :)
16
3
 
0
 
! Отговори
До смел гибсов преди 1 месец
В конкретния случай е под много силен въпрос има ли смисъл да побеждава на тоя турнир Гришо. Алкараз е в топ форма отново и все пак е по-добър от Гришо. Така, че има даже смисъл да се оттегли даже от този турнир. Вече постигна много и направи История ! Слава на Бог !
15
8
 
2
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
... и до там...
14
2
 
7
 
! Отговори
Слава на Бог преди 1 месец
Историческа победа на Григор ! Много постижения направи с нея ! Слава на Бог ! Радост за България и всички нормални българи !
13
2
 
27
 
! Отговори
= преди 1 месец
Като не ви харесват хубавите новини, не ги четете и ще бъдете щастливи. Нормалните хора в България се радват на играта на Григор, все пак той един от най-добрите в света, в една изключително популярна игра. БРАВО ГРИШО!!!
12
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Григор не е русофил.
11
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тоз григор Бе!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво! Все така!!! Време е да обърне и този Карлос
9
2
 
17
 
! Отговори
Радостин преди 1 месец
До Анонимен - ходи ти играй да те видим. Само с тоя четвъртфинал Григор печели повече пари отколкото ти ще спечелиш и 100 живота да имаш...
8
2
 
18
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
След Стоичков,това е втория спортист прославил България по света. Като кажеш България и веднага я свързват със съответното име.Не искам да омаловажавам всички останали мъже и жени спортисти прославили страната.Много са .