УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!

Антидопинговата агенция наложи забрана на страната
Обновена: 9 дек 2019 13:17 | 9 дек 2019 13:17, Нели Христова
365
УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!
Снимки: Reuters

Световната антидопингова агенция наложи четиригодишна забрана на Русия да се състезава в големи спортни събития, съобщава BBC. Това означава, че страната няма да има свои представители нито на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, нито на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Забраната бе наложена, след като Антидопинговата агенция и Международният Олимпийски комитет събраха достатъчно доказателства, че властите в Русия в съучастие с лаборатория в Москва са скрили хиляди потенциални случая на използване на допинг. Вместо това, те са прехвърляли вината на "разобличителите".

Също така Русия няма да може да бъде домакин на събития от всякакъв тип.

Забраната се налага и след като Руската антидопингова агенция не е съдействала напълно на разследването. Сега РУСАДА има 21 дни да приеме решението или да го обжалва пред Спортния арбитражен съд. От  УАДА обявиха, че забраната е била приета "единодушно от всички членове".

През 2020 година руските атлети все пак ще могат да се включат в Олимпийските игри, но само ако докажат, че не са замесени в допинг скандала. Но както и на зимните Олимпийски игри, те ще се състезават под неутрален флаг, а ако спечелят, няма да звучи руският национален химн.

Националният отбор по футбол на страната обаче няма този късмет – той със сигурност няма да вземе участие на Световното по футбол в Катар, ако всички футболисти не преминат успешно тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TIQ DETO PLIUETE RUSIQ ZNAITE CHE RUSIQ SCHTE IMA VECHNO RAJDAT DECA A VIE IZCHESVATE I TO SKORO PO SKORO OTKOLKOTO SI MISLITE SKORO VBG NIE EDIN BULGAR GLAMAR
207
17
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Браво ! Много съм доволен.Колкото повече бива изолирана и наказвана Русия от Западния свят, толкова по-малка е вероятността заразата на евроатлантическата джендърско-маймунска идеология да обхване и Руската федерация.За света ще бъде пагубно, ако и Русия стане член на НАТО и ЕС.Нужен е втори полюс и противовес на днешната евроатлантическа система.Видя с, че не само социализЪма е едно недоносче, а и евроатлантизмът също.
206
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
NISCHTO NOVO NE MOGAT USA DA IZMISLQT NISCHTO NOVO JALKI SA
205
3
 
9
 
! Отговори
men преди 4 години
Добре, че "сашт" не взимат нищо...
204
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Със сигурност много спортисти от много държави приемат забранени вещества. И скоро едва ли има край. В случая с Русия обаче става въпрос за измама и манипулиране на много високо държавно ниво от РУСАДА. Жалко за чистите руски спортисти."ЕТО ГО ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1. КЪМ РУСАДА няма претенции - (всички хора са сменени)2. Към лабораториите няма претенции - (всички хора са сменени и отново сертифицирани)3. Има претенции към Базата данни и то към стари данни преди 2017г
203
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 220Проблемът с руснаците е ,не че техни спортисти се допингират,а защото това се прави с одобрението и прикриването от организациятан РУСАДА която трябва да се бори срещу допинга!Това се знаеше отдавна ,дори имаше признание с ,,половин уста" от официални руски служители!През 2016 шефката на РУСАДА призна,че има организация от бивши спортисти,занимаваща се с прикриването на допинга,но се оправда ,че те и властите не са знаели!
202
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност много спортисти от много държави приемат забранени вещества. И скоро едва ли има край. В случая с Русия обаче става въпрос за измама и манипулиране на много високо държавно ниво от РУСАДА. Жалко за чистите руски спортисти.
201
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шойгу какво вика?
200
2
 
8
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Аз съм инженер и не коментирам политически теми.Та, преди 2г.САЩ хванаха Фолксфаген АГ. с променен софтуер да намали въглеродни емисии на двигателите си до ново забранен в САЩ а впоследствие и в Европа.Е. глобиха ги! Пито платеноКоментарите бяха: А бе. всички го правят ама точно тях ги хванахаМоже да го проверите във всякакви инфоТа може би и руснаците са се полакомили и точно тях са ги нарочили?Не зная защо, ама защо спортните федерации на Франция,Германия САЩ,Япония,Англия и др. мълчат
199
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американската антидопингова агенция USADA непрекъснато наказва уличени спортисти. Конър Дуайър - 2 пъти олимпийски шампион. Деми Пейн - овчарски скок. Тайсън Гай, Тайлър Хамилтън, Лашон Мерит, Мартина Хигинс..... много са.При това USADA винаги се консултира с WADA.Няма нищо политическо в случая с Русия. Самият Путин разкритикува остро руската антидопингова агенция.
198
9
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
по-големи дроги от американците няма ,Колман открито пропусна 3 допинг теста и въпреки това беше допуснат до състезание и даже после стана световен шампион !Това е просто поредната жалкарска американска провокация срещу Русия ,страхливците работят само с такива методи!Срам и позор за спорта е тази организация ,американски мекерета!
197
7
 
12
 
! Отговори
бг преди 4 години
Ционистките гадове са навсякъде.
196
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си направят свои игри и там да си играят с Беларус, Куба и Северна Корея.
195
9
 
3
 
! Отговори
Слава Україні преди 4 години
ПТН ПНХ !
194
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин деградира Русия до държава от петия свят.А руските атлети светят като коледни елхи. Тия закусват новичок, а обядват с полоний....
193
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън руските шпиони от България !Вън допингираните руски танкисти от световния спорт !
192
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше и този отдел на КГБ'то да се закрие !
191
8
 
13
 
! Отговори
джо преди 4 години
до ДИАГНОЗА Тук не е важно дали защитаваме Руснаците , а правилни ли са санкциите. Оказва се , че "БОЛНИТЕ" Норвежци, Американци и разни там други "инвалиди", могат да ползват медикаменти и да играят. Малко е нечестно, но нали са "наши" хора. Но Руснаците са виновни и то всички. Заедно, колективно, все едно ,че допинга им го дават сутрин с вдигането на националния флаг. Хората са спортисти и с неимоверни усилия защитават себе си. Все едно да забранят на всички четири години да не работят.
190
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко без руско участие става много по-нормално. Днес е един хубав ден за световния спорт.
189
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига сме гледали допингирани руски алкохолици да се кичат с медали, а честите спортисти да останат излъгани.