УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!

Антидопинговата агенция наложи забрана на страната
Обновена: 9 дек 2019 13:17 | 9 дек 2019 13:17, Нели Христова
365
УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!
Снимки: Reuters

Световната антидопингова агенция наложи четиригодишна забрана на Русия да се състезава в големи спортни събития, съобщава BBC. Това означава, че страната няма да има свои представители нито на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, нито на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Забраната бе наложена, след като Антидопинговата агенция и Международният Олимпийски комитет събраха достатъчно доказателства, че властите в Русия в съучастие с лаборатория в Москва са скрили хиляди потенциални случая на използване на допинг. Вместо това, те са прехвърляли вината на "разобличителите".

Също така Русия няма да може да бъде домакин на събития от всякакъв тип.

Забраната се налага и след като Руската антидопингова агенция не е съдействала напълно на разследването. Сега РУСАДА има 21 дни да приеме решението или да го обжалва пред Спортния арбитражен съд. От  УАДА обявиха, че забраната е била приета "единодушно от всички членове".

През 2020 година руските атлети все пак ще могат да се включат в Олимпийските игри, но само ако докажат, че не са замесени в допинг скандала. Но както и на зимните Олимпийски игри, те ще се състезават под неутрален флаг, а ако спечелят, няма да звучи руският национален химн.

Националният отбор по футбол на страната обаче няма този късмет – той със сигурност няма да вземе участие на Световното по футбол в Катар, ако всички футболисти не преминат успешно тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
8
 
7
 
! Отговори
Abigeil преди 4 години
Трагедише ! Вада ще вие на умряло за руските парички, както стана с ООН-то. Предстоят интересни събития.
187
13
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
ето ви малко статистика за световни рекорди на открито мъже атлетика3 за РФ7 за САЩестествено лидерът е КЕНИЯ ясно защо - за загрявка се състезават с Африканските антилопи при 50 градусова жегаДа в северните спортове РФ са доста по-сериозни играчи - ДА ГИ ОТСТРАНИМЗначи проблемът с този скандал реално отново и пак е ПОЛИТИЧЕСКИ
186
9
 
11
 
! Отговори
Борислав преди 4 години
Всичко се връща!!Точно руснаците спретнаха допинг скандала с нашите щангисти на оломпиадата в Сеул 88 г.Тогава във всяка категория имахме гарантирани по-два медала единия ,от които златен.Съветските деятели бяха казали в прав текст,че повече от два медала не ни се полагат .След отказа на нашата делегация ,последва скандала.
185
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи нищо интересно няма да има в игрите, няма какво да се гледа
184
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ДиагнозаЯ СЕ ПОРОВИ В НЕТА И МИ КАЖИ КОЛКО СВЕТОВНИ/ОЛИМПИЙСКИ РЕКОРДА ПРИНАДЛЕЖАТ НА РУСНАЦИ И КОЛКО НА ДРУГИ СТРАНИ(изключваме СССР щото там спортистите бяха събирани от всички републики и не се знае кои кои са)
183
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката е *** играМного станаха хората на Земята сега и е кървава битка за ресурсите на най-богатата на ресурси странаМай ще изгърмим всички накрая, вместо само наркоманите и откачалките да ги избият
182
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те пък едни спортисти... без допинг съвсем нищо нямаше да направят, така че по-добре без тях.
181
2
 
1
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Вече получих запек и съм добре.
180
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги се е знаело, че руснаците са на допинг и държавата ги прикрива. Направиха им жест на добра воля заради олимпиадата в Сочи, но ония нали са невменяеми, не разбраха и продължиха с безобразията. Сега вече прошка няма!
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДиагнозаМного си зле, лекувай се!
178
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Справедливо и навременно наказание.
177
11
 
6
 
! Отговори
трол земеделец преди 4 години
Сбогом на допинговите мутанти от путинланд! Да живее ТИКВОЛАНД!!
176
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Най-добре ще е Русия никога повече да не се състезава с цивилизованите страни. Да си направят там някакви евразийски игри и да си се надцакват с допинги, съдийство, подкупи"ЕХ АНО НАИВНИКОЙ КАКВОТО ТИ ГОВОРИ РАЗБИРАЙ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИВ света има прекалено много спортисти - фактВАДА не може да ги покрие всички целогодишно с допинг проби(пари париии) за това процентна извадка - фактВАДА не може дори за времето на състезание да обработи всички проби - ФАКТ(пак пари)ПОЛИТИКА!
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДиагнозаСмени дилъра! Или по-добре се лекувай, че положението ти е тежко!
174
0
 
0
 
! Отговори
трол-спортист преди 4 години
Много разбирам от спорт и всеки ден играя по десет спортни игри и дори нямам време за пикаене и побеждавам..
173
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сбогом на допинговите мутанти от путинланд!
172
9
 
7
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Хе,хе! Тук русоф.илистиците не спират да дефекират - задръстиха България с руски шпиони ! Кого защитавате бе, продажни русофилистични душици ? Та от космоса се вийда колко са надрусани с допинг рускаците във всички спортове ! Хората от цял свят едва сега обърнаха внимание на "великите" постижения на одеколонените руснаци.
171
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой ще гледа олимпиада само с ***
170
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крим е руски! Нищо няма да помогне
169
8
 
7
 
! Отговори
овчи трол преди 4 години
Най-добре ще е Русия никога повече да не се състезава с цивилизованите страни. Да си направят там някакви евразийски игри и да си се надцакват с допинги, съдийство, подкупи...БЕЕЕЕЕЕ ......