Ски курортите са пълни на 100%, основно гърци и британци почиват у нас

След Нова година ще дойдат и много македонци и сърби
Обновена: 30 дек 2019 08:54 | 30 дек 2019 08:54, Камелия Цветанова
59
Ски курортите са пълни на 100%, основно гърци и британци почиват у нас
Снимка: Булфото, архив

Ски курортите у нас вече са пълни и ни очаква много успешен зимен сезон. Това показват записванията за ваканции в Банско, Боровец и Пампорово-Мечи Чал, обясни за "Труд" председателят на Българската туристическа камара Георги Николов.

Още по темата

За големия интерес към ски почивките у нас говори и фактът, че ранните записвания за този сезон се продадоха на 100 процента, докато през изминалото лято цените падаха по няколко пъти, категорични са и туроператори.

Традиционно за коледните и новогодишните празници у нас пристигнаха основно гърци и гости от Великобритания, обясни председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Хотелите, които разчитат на английските туристи, са със 100 процента пристигнали гости, допълни и Николов.
В първите дни на януари се очакват македонски и сръбски туристи, заради официалните почивни дни в тези страни.

Руските гости също предпочитат този период, тъй като празнуват Коледа по стар стил на 7 януари.
Условията за ски в курортите са добри, благодарение и на многото инвестиции в оръдия за изкуствен сняг, обясни Николов.

През последните дни падна и естествен сняг, така че всички, които са планирали зимна ски ваканция няма да бъдат разочаровани, категорични са от бранша.

Българските туристи също вече резервират отрано и не разчитат на ваканции в последния момент, в зависимост от условията за ски. Причината е, че ако чакат последния момент, местата в най-атрактивните хотели вече ще са изчерпани, обясниха експерти. Голям интерес към ски почивки има от семействата с деца заради отстъпките за семейни карти и безплатните оферти за най-малките.

Децата до 7 години могат да ползват съоръженията в трите ни най-големи курорта безплатно.

От лифтовете на Банско могат да се възползват без пари и всички ученици в града.
И в трите ни курорта младежите между 7 и 12 години също ползват отстъпки в рамките на 40-50 на сто от цената на лифт картите.

Приходите от сектора и доволните туристи биха се увеличили, ако бъде изграден и втори лифт в Банско, категорични са от бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешното е че в момента въздуха в Банско е в пъти по-мръсен от този в София, обаче за това и ред няма написано, и това ми било планински курорт
24
2
 
17
 
! Отговори
До Василев преди 4 години
Абе Василев, защо няма вода бе?? Защото има слаб контрол и далавера от твоя началник, който хвалиш всекидневно и неуморно - Боко Тиквата!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в момента престъпния свят е там :) ама някои хора спят
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да отидеш в Банско или трябва да си теглил голям кредит или да си крал пари! Изводите за нас!
21
4
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Добър ден селяни прости, хората в Перник нямат вода да се изкъпят, а вие се фалите кой къде е бил!Защо така селяни прости, на всички ви личи селенията,заможните хора не се фалят, на тях им личи от километри, че живеят добре!!!Животът е жесток селяни прости, ако имате некадърен ВиК началник, няма да можете да се къпете!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
20
11
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Аз и жената си изкарахме...скромно,но много добре една седмица в Банско.Ски не карам,а ходим само на разходки и по механите по...избор,като ги редувахме.Това ни струва само 10 хилядарки и сме много доволни,ще дойдем пак,като понамалее...тарапъната от чужденци.
19
3
 
22
 
! Отговори
До Венетата преди 4 години
Банско е точно пресявка за крадците и мошениците! Прокуратурата с една хайка там може да хване повечето ощетили хазната и българския народ!!!
18
13
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
Аз ски не карам. За мен са важни механите и чалга клубовете в които харча хилядарки и демонстрирам висок стандарт на живот. Удоволствие е да дадеш на оркестъра 500 кинта да ти свири на ушенце, докато поливам вкусните мезета със скъпи вина..
17
2
 
22
 
! Отговори
До Венчето преди 4 години
Кой те знае от кой кокошарник пишеш, най-вероятно това са ти фантазии от които имаш нужда! Само като виждам как си изписала това "ИТ" ми става ясно, че си чистачка в озеленяване! Започвай да правиш баницата , че няма време!
16
4
 
27
 
! Отговори
Кенчето до Венчето преди 4 години
С моя не ходим 2 пъти годишно в Банско, не защото нямаме пари, а защото не искаме. Високите цени там са пресявка за интелигентните хора. Никой интелигентен човек не би дал 10 лева за супа и 5 лева за чай. Не ходим и защото не искаме да виждаме изпаднали парвенюта и силно комплексирани пишман-столичани. Отиваме там, където не се подиграват с парите ни и не ни имат за ***. Той работи като МайТи, а аз като ХайТи. Взимаме около 5-6 бона общо. Вероятно сме по-щастливи от вас :D
15
0
 
8
 
! Отговори
Спасов преди 4 години
До ФилипКъм 11.00 има бая хора, миналата седмица бяхме на Студенец, ама чак да е пълно, не е .И цените не са толкова дето са ги писали, бяхме двойка и платихме за 3 дни (2 нощувки) общо към 400 лв.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото бяха пълни плажовете ни лятото! :)))))))))
13
1
 
24
 
! Отговори
Ленчето До Венчето преди 4 години
И ние така ама със частен самолет до таен ски курорт във Дубай. Мъжът ми е не просто АйТи ами АйТи във ФинТек областта така че е по-могъщ от твоя. През лятото ходим на лов за бедни с лъкове.
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са пълни, това което го пускат е пиар на хотелиерите! Празно е, има само малък брой чужденци и българи най-вече мошеници, които харчат крадени от нас пари! Една супа 8 лв, един чай 5 лв, айде моля да си ядат и пят със здраве1
11
3
 
10
 
! Отговори
Филип преди 4 години
До Анонимен 7 до Филип10 ч е , гледам камерата на Студенец и не виждам повече от 100 души, погледни и ти, да не ми се привижда хейтар смотан, пистата е празна, има хора само пред кафенетата и пред хотела. Ти на това ако викаш пълно ...pamporovo.me/bg/uslugi/zimni/webcams/studenets
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакви кибер партизани пак са се заели с ЛАРПене. Единия банскалия с "автентичен" диалект ругае българите, другия от Пампорово пак с принадлежащия изказ разкрива конспирации за ски сезона, третия бил успешен и карал ски в Швейцария. Целта както винаги е деморализация, разберете БСП другари, РБ фантазьори и ДПС ени4арN, ГЕРБ може да са всякакви но са по добре от ВАС. Весели празници
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, Банско е за лаици.Хора, които се водят за носа. Дай да ходим, че всички правят така. За съжаление истински разбиращите от зимен туризъм не почиват в България. Няколко семейства се обединяват и с автомобили пътуват я в Австрия,я в Италия. А и при новата магистрала в Сърбия, к'во ги спира.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни ЛЪЖИ . В събота и неделя бях в Пампорово . Заетост не повече от 50% и тая година пак студено и мръсно. Разликата е само, че е по-скъпо от лани.
7
4
 
15
 
! Отговори
Успешен преди 4 години
До Митьо хотелиерБанско е за успешни и реализирани хора....---------------------Карам ски в Швейцария и Австрия, сещам се за поне 10 швейцарски и австрийски ски курорта - там е за реализирани хора, и не е 2000 лв, а е няколко пъти по толкова там.Банско е с кравите по улиците и грозните махали дето горят ***, бедняшки мутрренски курорт.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФилипНе съм доволен от обслужването по бг курортите. Но пишеш глупости. Лятото плажовете бяха пълни. В 7,30-8,00 сутринта когато снимаха за сутрешните блокове няма как шезлонгите да са пълни. Сега, още в сряда Банско се напълни. Бях там цялата минала седмица. Влез на тази камера от снимката към 10ч. "Студенец" в Пампорово и ще видиш за какво иде реч. Аман от хейтъри.