Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
3
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Доверието отдавна е изгубено ! Дори да кажат, че навън върлува дракон, ще излезна да погледна !
192
1
 
5
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
НЕ СПРЯХТЕ ДА РЕВЕТЕ БЕ,НЯМА УГОДА ЗА ВАС.....СЕГА СЕ ПРИЕМА ЗАКОН ЗА ТЕЗИ КОИТО ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТИ И ВЪРВЯТ САТО СТОДО ......НЯМА ДА ГИ ЛЕКУВАТ В БОЛНИЦИ ,НЯМА ДА ИМ СЕ ОКАЗВА НИКАКВА МЕДИЦИНДКА ПОМОЩ....
191
2
 
3
 
! Отговори
СИСТЕМАТА преди 3 години
Епа оно и у Германия одат като развързани :)
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 200Че, кой ти дава, пък гаранция... за здраве и живот? Има още 1000 начина да умре човек... и какво? Да караме през просото и който оцелее, а?
189
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев е много добър доктор. Но този вирус не му е във стихията. Маски, дистанция и всичко да спазваш - няма гаранция. Всичко е до късмет - дали ще те хване и дали ще те пусне.
188
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кой до го наложи тоя контрол ако не вие, кой да изгради организация ако не вие ???
187
3
 
12
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ преди 3 години
ако минете през белодробната болница да видите как жена на 63 влошено състояние от 3 седмици стоене у дома по препоръка на рзи и после по спешност 20 дена в болница бореща се за живота си и накрая дъщерята стои на прозореца и внучката я викнат да и държи ръката на бабата защото не знаят какво ще стане не е много приятна гледка докато ти самия чакаш да прегледат рентгеновите снимки на свой родител, които в същото време псува и пие ракия и не верва ... не е лесно
186
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво доверие,като днес говорите едно,утре друго...!И хирург да ти разяснява епидемиологичната обстановка?Че и тиквата дава акъл!!!
185
11
 
7
 
! Отговори
от утре преди 3 години
В задния двор на къщата паля огъня и всички комшии започваме сериозно пиене и псуене на всички локдаунаджии ! Новогидишните ни празници започват напук на гербаджйите !Вече и кучето ги познава и лае защото и неговото кокалче намаля !
184
3
 
5
 
! Отговори
едните са като... преди 3 години
....траурни агенти други като комици ,как са ги събрали само...страшен кастинг Кантара и при комиците да иде гладен няма да остане !
183
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е за панделата - мерки не взе дьржавата за затваряне и сега обвинява хоратаНадявам се да му се търси сметка
182
5
 
12
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Кантарджиев, кво стана с БеЦеЖе-то бе? Нали ужким най-БеЦеЖираната нация на света сме, пък измряхме като мухи въпреки, че са ни боцнали с тая ваксина?
181
15
 
15
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Стига с тези ученици , ***! ВЪВ Франция ,където на ден имаше по 65 000 заразени НЕ ЗАТВОРИХА училищата ! И все още е така??? А случайте падат с 1/3 ! Хайде стига едно и също ! Ограмотете се малко пък после пишете! И в Германия ,Испания и останалите големи ,но потърпевши държави е така! Но тук хем деца няма ( няма и да има ) хем все трън в очите ! Жалко племе е българското ! Всеки народ заслужава съдбата си !
180
10
 
18
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Ае стига глупости бе кантарджиев. Масово хората се заразиха през децата от градините и училищата.
179
3
 
7
 
! Отговори
Киро преди 3 години
щом лекари се на$ират и щом от нищо друго вече не се умира.... пада ни се. Локдаун до откат докато не измрете всички говед@
178
5
 
6
 
! Отговори
И като го направите преди 3 години
локдаун какво ще се случи кратуни ще спестите пари ли пандемия и пари нема оправяне.
177
15
 
8
 
! Отговори
Народа е с Бойко! преди 3 години
Бойко народа е с тебе, не трябва да позволяваш никакви мерки и глупости и да затваряш баровете, всички знаят че няма никакъв вирус и всичко е заради бил гейтс и 5Г мрежата!Народа е с теб наш водачо , води ни напред и недей да затваряш нищо иначе ще гласуваме за ***!!!
176
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОСИХ МАСКА И СЕ РАЗБОЛЯХ, ЩО ЛЪЖЕШ И ПОДВЕЖДАШ ЛЮДЕТЕ
175
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контрола зависи от властите тоест това е ваш фал, включително на безхаберната полиция която освен да мрънка за пари и да бие хората с боксове друго не може.Доверие в вас управляващите няма, също ваш провал, премиер тиква с рейтинг 8% няма никаде дори и в беларус
174
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате право да затваряте хората долни *** мутри вън този вирус вобщте не същтесвува вие си ги измисляте никакво затваряне