Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
9
 
! Отговори
Маскиран преди 3 години
99 от 100 носят маски. Дали ги носят правилно е друг въпрос. Също като говорят някой ги свалят - а тогава най много се плюе/разнася. Има какво да се желае, но не и толкова зле. 1% е бок--ка - такива "хора" има навсякъде и за тях са наказанията.
152
2
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Няма колективно съзнание. Никъде. Дори и в Германия. Просто трябват глоби, но не ***.ски. Можеше да има 50 лв глоба и следваща 1000 лв.Но как да накараш полицията да работи? Те заплатите им са за нищонеправене и скатаване. За всичко друго искат пари. 30% отгоре!Ако бяхте въвели глоби и ги контролирахте и много важно - да се раздува всекидневно от пресата, нямаше да има почти никакви нарушения.Но огромната грешка беше вкарването на учениците без никакъв контрол. Предупредих ви многократно!
151
4
 
7
 
! Отговори
И друго преди 3 години
И тези които носят маски ги носят неправилно,само на устата.това не върши работа.Голяма част от хората са инати.В момента прават инат на себе си и на всички.
150
6
 
7
 
! Отговори
До всички преди 3 години
Аз мисля че наистина не се спазват мерките,при това масово.За това сме на това положение. Даже има хора които все още отричат наличието на вирус ковид.
149
7
 
14
 
! Отговори
този преди 3 години
лъже и с г за си! Хората си носят маските, но той няма как да види, защото е само в служебния автомобил и в кабинета си! Чат-пат се изхожда на места където има ***?Оправдават си безсилието и кражбите! Къде ви е електронната здравна система бе, ***? За нея лъжете от 15 години и сума милиони изядохте и изпихте!ДиПи-то ще ми праща рецепти по вайбър?!?!Хедерасти
148
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябвало да си убедят хората, а имало алтернативни мнения...Забелязахте ли? Алтернативните мнения са причината да не сме убедени! Мислят ни за толкова наивни и прости, че не можем дори да имаме мнение, да попитаме защо. Лекарските узурпатори на истината казаха така и така и толкова. Този индоктриниран в лекарите навик да ни гледат от високо като богове е най-отвратителната черта на лекарското съсловие.
147
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В хората има достатъчно съзнание и са спазвали мерките. Гледам моловете, магазините и автобусите. Кантарджиев просто лъже - типично за неговата професия. При носенето на маски броят на заразените от 3000 на ден щял да бъде около 300. А това пък е една гнусна манипулация - също типична черта на лекарското съсловие. Изолира се само един факт, при това и неверен, придава му се причинна връзка и край.
146
0
 
8
 
! Отговори
Нали са ги преди 3 години
Направили космонавти от къде влиза заразата.Дупки ли има в костюмите.
145
0
 
12
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
"Защо той се разпространява най вече сред докторите."Ами те работят в силно заразна среда! С часове!И личните също! Пълно е с хора със симптоми, хора без такива симптоми (неизследвани за наличие или не на вируса), но с други болести...
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичи,мичи, в метрото е все тая дали си слагат маска като навън ходят и ти кашлят и храчат в лицето. Вземи се образовай елементарно. Ама то и за това работиш у метрото, не в офисче
143
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросния говори като че ли сме хамали за какво доверие иде реч аз не искам нито да го виждам нито да го чувам щял да отнема права да глобява нов световен ред едва ли да налага ми добре но какво смята той че ще получи от живота като во веки веков е оставил такъв послеслов за себе си в обществото ми нямам му доверие нито на останалите от шайката. Ще бъдат изпратени в бездната и хиляда години ще горят в ада по божия воля.
142
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсват глоби като в чужбина. Един път като му залепят 600 еврака ,да няма какво да яде 1 месец,да видим няма ли да си сложи маската друг път. Това българско стадо само така може да се контролира.
141
2
 
1
 
! Отговори
Черни седмици 6: преди 3 години
Знаете ли защо предметът Вероучение противоконституционно бе внесен държавата да го плаща. На негово нищожество Симеон 2 Сакскобурготски не му достигали няколко милиона за милиард и сега после как да ви кажа, че цялата история на третата българска държава е фалшифицирана и че всичко бе използвано да ви използват като дойна кравичка - дойна и божа и кравичка.
140
0
 
10
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
А в Европа отчитат намаляване, някъде вече и обясняват планове за отпускане/разпускане на мерки за празниците.
139
0
 
3
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
А в Европа отчитат намаляване, някъде вече и обясняват планове за отпускане/разпускане на мерки за празниците.
138
0
 
2
 
! Отговори
Черни седмици 5: преди 3 години
Знаете ли кое наистина ще ви накара да се изповръщате - Сакскобурга не само е рекетирал цял един народ, че даже и Божков си е внасял лептата в сметките му, Българска Православна Църква с парите от погребенията и сватбите ви са внасяли процент в сметките му на негово нищожество - парите от погребенията на дядовците ви, бабите ви, бащите ви, майките ви, децата ви - процент от тях, че даже и процент от сватбите ви и процент от кръщенетата сигурно са някъде в оффшорките на Сакскобурга... ААААААААААА
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко 127 Тук си прав Трябва да се мисли в посока увеличаване курсовете на автобуси и други . Качени един върху друг хора , трудно ще се опазят от вирус , независимо какъв е той . А парадоксалното е ,че масово се намалят курсове по линиите - нейде из провинцията
136
6
 
7
 
! Отговори
Последно преди 3 години
Вирус ли е, бактерия ли е или биологично оръжие употребено. Защо той се разпространява най вече сред докторите. Май сте се наговорили яко. И защо не обръщате никакво внимание за останалите болести. Ако не отговориш по телевизията значи е мафиотска измислица.Ве ша ва гоним до дупка тарикати.
135
4
 
13
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 88"Хората остават без работа и ... и така хората загиват и ясно че ще се самозащитават и надигнат срещу ГЕРП заради живота си."Вече загинаха доста и продължават да загиват, без сериозни мерки!Хайде да сме малко повече хора!Смъртта не е за 3 седмици, дори и месеци, а завинаги!Необратима е!
134
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тея ***,ни,ци да вземат да млъкнат, че ги чака сооопа! Кой трябва да осигури контрола, как да се изгради съзнанието? Никакви проверки, полЮцаите си чоплят носовете, глобите падат в съда заради некадърност на другите органи. Никой нищо не подготви за стотици пъти предсказаната втора вълна, пак хората са им виновни на тея из.ро.дии