Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?

Кривой Рог се намира на около 50 км от южната фронтова линия
336
Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна днес заяви, че Русия е започнала да създава военни ударни сили, насочени към родния град на президента Володимир Зеленски – Кривой Рог, и предупреди, че Москва може да подготвя нови настъпателни операции в Южна Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия държи обширни територии в южната част на Украйна, които завзе в първите фази на започнатата на 24 февруари инвазия, но Киев заяви, че ще предприеме контраофанзива. Вчера украинските власти заявиха, че са си върнали контрола над 53 села в окупираната Херсонска област.

В редовната си информация за войната в южната част на страната украинското южно военно командване определи ситуацията като напрегната и заяви, че Русия продължава с атаките по протежение на фронтовата линия на 2 август.

Кривой Рог, където Зеленски е израснал, се намира на около 50 км от южната фронтова линия.

"Русия е започнала да създава ударна група за действие по направлението Кривой Рог. Също така е доста вероятно врагът да подготвя контранастъпление с последващ план да стигне до административната граница на Херсонска област", заяви южното украинско военно командване.

Украйна се опитва да засили натиска върху руските позиции в стратегически важния Херсонски регион на Черно море и използва доставените от Запада оръжия с голям обсег на действие, за да нанася удари по руските снабдителни линии и складове за боеприпаси.

Според изявление на украинските военни руските сили са проучвали мазета в региона, за да ги превърнат в бомбоубежища, в които да складират военна техника.

Късно вчера  в нощното си обръщение към нацията  Зеленски описа боевете в части от източната фронтова линия в силно индустриализирания регион на Донбас като "истински ад“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
6
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
Я да преброим българските предатели днес :) Кой може да ми каже каква марка цигари е пушил матроса на кораба Москва преди да си метне фаса някъде по кораба :)))Хихихихихи :)
168
8
 
7
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Някакъв русофил пише в: "русия децата от малки учат че еднополовите сношения са отклонения от нормата и извращения срещу природата" Ама защо в русия не учат малките деца, че зоофилията и инцеста са отклонения от нормата. Явно при руснаците зоофилията и инцеста спадат към "нормалната" сексуалност. Нека припомня че руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. За радост на руските едиповци русия декриминализира и инцеста
167
9
 
8
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Понеже русофилите отново отварят любимата си тема за джендарството, да им припомня че руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия също така декриминализира и инцеста, който и досега е легален в русия за радост на русите едиповци, хихихи. Едип ряпа да яде, хихихи!
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
999, не може да има образовани хора, които да складират оръжия в бомбоубежища. Днешните "новини" са подобни на народните приказки - стотици пъти се превеждат и преразказват, тунинговат. Случват се *** ...
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
".....руските сили са проучвали мазета в региона, за да ги превърнат в бомбоубежища, в които да складират военна техника..." - вие четете ли, преди да си публикувате статиите бе? Ами това освен че показва тотална липса на професионализъм е израз и на неуважение към хората, които все пак ви четат.
164
9
 
6
 
! Отговори
Фейк руснаци преди 1 година
Руснаците са измислена нация. Не съществува славянско племе с наименование "руснаци". Думата "руси" (ruotsi = гребци) има скандинавски произход, с нея финландците наричат шведите. "Рус" означава Швеция. Московията няма нищо общо с Киевска Рус основана 882 г. от варяга Олег (Хелгу) роднина на Рюрик вожд на викингското племе "руси" поканен 862 г. от новгорадчани. Когато Киевска Рус е била велика държава, московията е била само една сел _ ка коч _ на.
163
0
 
3
 
! Отговори
999 преди 1 година
До 253___ цитат от публикацията: ,,Според изявление на украинските военни руските сили са проучвали мазета в региона,за да ги превърнат в бомбоубежища,в които да складират военна техника."Грешен превод или факт?
162
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"бомбоубежища, където да складират оръжия" ......................................................... Бомбоубежищата са предназначени за мирни граждани, а в складовете за оръжие не се допускат цивилни.
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте сега, каква атака? Нали там трябваше да се осъществи знаменателното контранстъпление на Зеленски... Я малко се уточнете какво става там, защото очеизвадно нищо не разбирате и всеки ден сами си противоречите!!!
160
5
 
11
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Тоя *** Зельо омръзна на всички с мрънкането си за пари.Руснаците ще го хванат и го осъдят за това,че унищожи Украйна до последния украинец!
159
3
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
Руските сили проучвали мазета в региона,за да ги превърнат в бомбоубежища,където да складират оръжия???
158
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 година
Хайдеее, наште !
157
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великият агресор Русия с какво друго да се занимава освен с атаки на мирни градове.
156
8
 
13
 
! Отговори
РУСИЯ преди 1 година
...Е ЕДИН ГОООЛЯМ кло ZET ЗА НАС!
155
14
 
11
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН преди 1 година
..винаги ще бъде игнориран ----КАТО ОТЯВЛЕН ФАШИСТ!
154
14
 
4
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 1 година
..а ква беше ПОБЕДАТА НА РУСИЯ В АФГАНИСТАН И СИРИЯ ......?!!
153
2
 
10
 
! Отговори
Ше плача , бе... преди 1 година
...казал Зеленски...ха,ха,хааааа....недей , бе Путинчо....!
152
7
 
24
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
"давай. Война до пълна победа. Някога това е било девиза на Сталин" _______________ В началото на тази седмица се навършиха 450 години от една от най-великите исторически победи на Русия - Молодинската битка. 50 хилядна руска войска под предводителството на Княз Михаил Воротинский се бие до пълна победа със 120 хилядната армия на кримския хан Девлет I Гирей. Откакто свят светува руснакът е такъв - застрашиш ли, нападнеш ли Отечеството му - отива докрай и се бие до пълна победа над врага.
151
10
 
5
 
! Отговори
родния град преди 1 година
Успех желаем!
150
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
248, цели 21 години Русия не искаше война, а искаше договорка със запада. Едва в края на миналата година на Президента Путин му писна и той заяви "Или отановците се изтеглят зад линията от 1997 г или ще реша въпроса с военни средства. Чакам отановския отговор до 14 януари 2022 г.". Какво отговори отан? Президентът Путин за стотен път беше игнориран.