Зеленски по време на Златните глобуси: Няма да има Трета световна война

Той е убеден, че Украйна ще победи Русия
Обновена: 11 яну 2023 10:48 | 11 яну 2023 10:48, Нели Христова
245
Зеленски по време на Златните глобуси: Няма да има Трета световна война
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изпрати силно послание от сцената на Златните глобуси: Войната с Русия все още не е приключила, но Украйна ще победи.

След като беше представен от Шон Пен, Зеленски се появи на екрана в предварително записано обръщение, в което той увери присъстващите на церемонията по връчването на филмовите и телевизионни награди, че благодарение на подкрепата на свободния свят "приливът се обръща".

Още по темата

"Първата световна война взе милиони жертви. Втората световна война взе десетки милиони. Няма да има Трета световна война", заяви Зеленски. "Това не е трилогия: Украйна ще спре руската агресия на нашата земя."

Зеленски започна речта си, като напомни зкрая на Втората световна война, когато през 1943 г. бяха връчени първите в историята награди "Златен глобус". Беше ясно кой ще спечели, но все още имаше някои битки, които трябваше да се водят.

"Сега е 2023 г.: войната в Украйна все още не е приключила, но вълната се обръща и вече е ясно кой ще спечели", каза Зеленски. "Но тепърва предстоят битки и сълзи. Но сега определено мога да ви кажа кои бяха най-добрите през предходната година: това бяхте вие, свободните хора на свободния свят, тези, които се обединиха около подкрепата на свободния украински народ в нашата обща борба за свобода и демокрация."

"За правото да живееш, да обичаш, да раждаш. Без значение кой си, без значение откъде си, без значение с кого си, борбата за правото на новите поколения да знаят за войната само от филмите", добави той. "Ще успеем заедно… Надявам се, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден: деня на нашата победа."

Съобщението от Зеленски идва около месец след срещата му с президента Джо Байдън в Белия дом по време на първото му пътуване извън Украйна след инвазията на Русия миналия февруари.

"Въпреки всички трудности, гибел и мрак, Украйна не падна. Украйна е жива и здрава", каза украинският президент в началото на обръщението си, като благодари на присъстващите. "Руската тирания изгуби контрол над нас."

Преди посещението на Зеленски администрацията на Байдън обяви, че ще изпрати близо 2 милиарда долара допълнителна помощ за сигурността на Украйна, включително нова сложна система за противоракетна отбрана Patriot, съобщи CNN. Системата може да подпомогне защитата на Украйна срещу руски ракетни атаки, за които Зеленски каза по-рано, че са насочени към около половината от енергийната инфраструктура на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога Зеленски ще ни предаде Брендо , защо го крие !?
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По черноморието в Бг ЖЕНИТЕ пропищяха , МНОГО РАЗВОДИ ЗАРАДИ УКРАИНКИТЕ !
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има 3-та СВ , НО В ТАЙВАН !
194
0
 
1
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Лицемерието на западния свят
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските бежанци в Европа ги наричат социални туристи , защото се регистрират в няколко западни страни за социални помощи !
192
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
"Украйна ще победи Русия " - тоя оше не е на ясно , че САЩ му спаси г ...а
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 208 - селянин хванал златната рибка и почнал със желанията. Понеже много мразел съседа си пожелал да му умре кравата за да не продава мляко. Изпълнено! След кратко замисляне пожелал да умре инсобствената му крава. Рибката пита защо? Да няма откъде да си купи мляко неговата ***..ца!
190
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Путин продава петрол за 37 долара.В каквато валута иска купувача.И пак няма кой да го купи.
189
2
 
14
 
! Отговори
хахахаахааа......... преди 1 година
В Лвов се събраха трима нещастници от Варшава, Вилнюс и Киев, страдащи от имперски амбиции и фантомни болки, причинени от историята, която ги порази. И се молят, както се оказа, за танкове, написа Медведев.
188
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз само на художествена гимнастика не са го пускали да пропагандира
187
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На З трябва да му дадат Златен глобус, Златна палма и каквото там се сетите за перфектно изиграната роля на кречетало комик, който подпали Европа, срина икономиката на ЕС, напълни континента с мрънкала и ще палне и Трета световна война за славата, но не на Украине, а на нейния задокеански господар.
186
5
 
23
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Не ме интересува адли ще спечели войната, но да се махат от България и да спрем да ги хрантутим. Украинците са най-неблагодарната, нагла, завистлива нация.
185
1
 
13
 
! Отговори
Кир4о преди 1 година
Има видео от 2013,където водещ на новогодишната програма по ,,РТ 1'' е Зеленски,и показва наистина завидни артистични умения.Направо талант.Хай-лайфа на РФ го аплодира непрекъснато чак до края на новогодишната програма излъчвана директно в ефир по националната руска телевизия.Гледайте го,заслужава си.
184
3
 
24
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Как можаха този артист да го изберат за президент да мре толкова народ воден от един артист ама и украинците ги бива щом му вярват
183
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко евроаятлантика е набухал шкафове с евра ии не му дреме за ЛЕВА.ПРЕДАТЕЛ
182
18
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Кир40 - така ли разправя Кремлин-а? Мне. Прав си, че е война за ресурси, но не тея дето ти посочваш. Войната е, щото един гном от Масква иска да заграби целия ресурс на Укройна - желязо, въглища и газ /в шелфа при Крим /. За да ги даде на олигарсите си /разбирай, той да топне хобота/ а и да стисне Европа за шията. Е затова е войната. Както и за "самолетоносача" Крим. Нищо общо няма с нацисти, фашисти и сатанисти. Милер харесва СВО. Нищо, че Света е отвратен. Къде па намеси Франция?!
181
11
 
5
 
! Отговори
Кир40 преди 1 година
Вече цял свят разбра че това е Локална Война между Франция/най-големият производител на електроенергия в света? и Енергийното Лоби в Кремъл.Войната се върти все около големите реки с ядрените реактори които са предазначени да работят с руско гориво,защото са строени по времето на СОЦА.И русите не искат тези реактори да се обръщат на друго гориво,защото изпускат много пари.За пари и влияние става дума,не за друго.Всичко останало е ала-бала.Всичко останало е търговия с оръжие.
180
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Фен - ми популярен е човека! Харесват го. Докато малкия "Бункерен Гном" от Москва освен на ролки тоалетна хартия никъде го няма. Не е популярен, така да се каже!
179
3
 
1
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 година
Някакви речиза едно и друго на Зеленски ли еновия Интернационалн химн?
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано, ама надали.