Нежен полъх от Тоскана

В сърцето на Италия ще откриете спиращия дъха Castello di Vicarello
Обновена: 10 яну 2012 12:10 | 10 яну 2012 10:53,
1
Нежен полъх от Тоскана
Снимка: adelto.co.uk

Цветовете на Тоскана никога не избледняват, независимо от сезона! Ако все пак може да избирате, посетете страната на пенливите вина и ароматната паста през пролетта или есента, когато керемиденото в къщите е особено червено, полята прошарени и гордо зелени, а във въздуха се носи аромата на маслини и грозде. Тръгнете ли по някой от криволичещите малки селски пътища на Тоскана, няма как да не се озовете пред някоя старинна дворцова постройка, запазена почти непокътната от дълбоки времена.

Италианците обожават културата и историята си, както и всичко, което е дело на ръцете им – живопис, изобразително изкуство, архитектура... Ето защо ако веднъж попаднете в Castello di Vicarello ще се озовете директно в 1112 г., когато е построена красивата средновековна крепост, превърнала се в огромна и уютна къща.

Разположена на хълм в регион Марема, в югозападната част на Тоскана, с изглед към вечнозелените гори от кипариси, където очите се изгубват в море от слънчеви цветя и лозови насаждения, гостите в Castello di Vicarello имат чувството, че са отседнали в замък, а не в луксозен хотел.

Освен красиви пейзажи, старинният хотелски комплекс предлага и множество шикозни глезотии, СПА процедури и царски удобства за своите посетители. Всяка една от седемте стаи и вили са архитектурно уникални и индивидуални по дизайн, благодарение на събираните от цял свят детайли в интериора.

Всяка стена, всяка тухла тук имат история, която може да бъде разгадана, ако имате време да отседнете в приказния замък и просто да се насладите на спокойствието, уюта и тишината.

Собствениците Аурора и Карло Берти се гордеят, че използват само органични и натурални продукти - до толкова, до колкото е възможно, в кухнята на хотела. Приготвените ястия са предимно от традиционната италианска кухня, а всички подправки, билки и продукти са от билковата и зеленчукова градина на Vicarello.

Освен това, луксозният замък предлага хармония и баланс – козметични и релаксиращи процедури: интензивна ароматерапия с лавандула, жасмин, билки, масажи с маслинови масла, йога занимания, а за да допълните максимално извисяващото преживяване може да се отпуснете в някой от двата SPA басейна, външният конструиран така, че да се слива естествено с околната среда.

Излиза, че Castello di Vicarello е идеална дестинация за индивидуална почивка, за двойки, цели семейства или групи - или за всички, които търсят блажена почивка, SPA дестинация или място, в което да се насладят на ароматно вино, вкусна храна, спираща дъха гледка... Място, в което да усетят истинския и неостаряващ дух на Италия.

Вижте повече от романтичния замък в Тоскана в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 12 години
ITALIA E MERAVIGLIOZA !ELATE I VIJTE !NEMA DA VI SE TRAGVA OBRATNO!