Еквадор иска да говори с Кремъл за съдбата на Сноудън

Американцът все още е на транзитната зона на летище Шереметиево
Обновена: 19 юли 2013 09:10 | 29 юни 2013 14:12,
5
Еквадор иска да говори с Кремъл за съдбата на Сноудън
Снимка: Reuters

Еквадор е поискал да разговаря с Кремъл за съдбата на бившия американски консултант Едуард Сноудън, предаде ДПА, като се позова на руската обществена телевизия Росия 24.

Смята се, че Сноудън се намира на транзитната зона на летище Шереметиево в Москва. Той поиска политическо убежище в Еквадор.

Според Росия 24 еквадорският министър на външните работи Рикардо Патиньо е подчертал, че, за да се предостави убежище на Сноудън, той трябва да бъде на територията на Еквадор. Според експерти това може да стане и ако Сноудън се озове в еквадорското посолство в Москва.

Но за да стигне до там, американският гражданин трябва да премине през руска гранична проверка. Американските власти обаче анулираха паспорта на Сноудън и искат той да им бъде предаден от Русия, за да го съдят за шпионаж.

Председателят на комисията за външна политика в руския парламент Алексей Пушков нарече цялата афера "трагична".

"Сноудън си е мислел очевидно, че ще бъде като във холивудски филм. Ще изнесе строго пазена тайна и демокрацията ще пребъде", написа Пушков в акаунта си в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
21
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Едуард Сноудън вече е Едуард Сноудонович, и след "интервюто" му на Лубянка вече си пие ракийката в компанията на Депардйо и поне на три едрогърди мамаши.пп До 1: Китай, Русия, Еквадор не ги клатят "лекичко", а ми направо си ги еб..;-))
2
3
 
2
 
! Отговори
Jana преди 10 години
kakva e tasi taina?Njma li da j raskrijt ve4e???
1
8
 
23
 
! Отговори
ВРЪЦ преди 10 години
СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ КИТАЙ, РУСИЯ И ЕКВАДОР ЛЕКИЧКО КЛАТЯТ НА ЗАДНА ПРАШКА ЩАТИТЕ !!!!