Гей браковете възраждат сватбената индустрия в САЩ

Американските сватби са бизнес за 51 млрд. долара
Обновена: 19 юли 2013 09:14 | 1 юли 2013 21:45, Бойчо Попов
49
Гей браковете възраждат сватбената индустрия в САЩ
източник: Reuters

На 24 юни, два дни преди решението на Върховния съд на САЩ да промени съществено Закона за защита на брака (DOMA), най-популярният сайт за сватби в страната theknot.com пусна лъскаво дигитално списание за гей сватби.

В него са публикувани вдъхновяващи снимки, ръководство за етикет на гей сватби и секция на звездата от "Модерно семейство" Джес Тайлър Фъргюсън, в която той представя собствена линия папионки за гей сватби, пише BusinessWeek.

В деня на решението веригата магазини за продажба на дрехи на дребно Banana Republic прикани хомосексуални и хетеросексуални двойки да "отпразнуват равнопоставеността и любовта за всички", като споделят любовните си истории на Facebook страницата на компанията срещу възможност да спечелят ваучери за 500 долара. Дори и хотелската верига Marriott, която се контролира от мормони, стартира ЛГБТ маркетингова кампания и в момента на сайта на компанията има секция, посветена на еднополовите сватби и граждански церемонии.

Американските сватби са индустрия за 51 млрд. долара, в която работят близо 800 000 души, показват изследвания на компанията IBISWorld. Проучване от 2009 г. на Williams Institute показва, че ако щатът Ню Джърси легализира гей сватбите, той ще генерира приходи за 15,1 млн. долара. Същата година регулаторните органи в Ню Йорк изчислиха, че за града тези приходи биха възлезли на над 200 млн. долара за период от три години.

Според Джоди Хол, собственик на веригата Cupcake Royale от Сиатъл, от легализирането на гей сватбите в щата Вашингтон през ноември насам обемът на приходите на сватбения ѝ бизнес се е удвоил. Бернадет Ковъни Смит, президент и основател на 14 Stories - първата компания в САЩ, специализирана в планирането на еднополови сватби, прогнозира бум на този тип събития в щатите, където те са законни. Двойки от Тексас, Джорджия и други щати, където тези сватби все още са незаконни, ще пътуват до Масачузетс и Ню Йорк, където ще има "голямо увеличение на хотелските резервации и ръст на заетостта в компаниите за сватбено планиране".

Според годишното изследване на The Knot за 2012 г. еднополовите двойки правят малко по-малки сватби в сравнение с хетеросексуалните, но харчат повече пари на гост и по-големи суми като цяло. Освен това те имат по-големи приходи от подаръци.

Ковъни Смит споделя, че когато започнала бизнеса си преди повече от 10 години, фирмите от бранша се боели да рекламират услугите си за еднополови сватби на сайтовете си, тъй като се притеснявали, че така ще отблъснат хетеросексуалните си клиенти. Това обаче вече не е така, посочва тя.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
славянин преди 10 години
За религията си прав, тя е голямо лицемерие, но за естеството на нещата не си! За съжаление хората не могат за правят разлика между духовност и религия и ги мислят за едно и също нещо! А морал безспорно трябва да има, но не лицемерен (като този на религията например), а истински! А пък ти си бъди атеист и материалист - това показва че си и духовно, и умствено сляп! Представител на т.нар. здрав (чугунен) разум!
27
3
 
4
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Айде не се правете на много религиозни и не цитирайте библията само при случай! Религията е вечното оправдание на безделника и злобара. Както казва Вивиан Уестууд - "Моралистите са най-ужасните , днес моралът е като средният пръст - всеки го размахва,когато нещо не му е наред". Да не говорим,че ние сме светска страна и вашите схващания за създател и смисъл на живота нас не ни касаят. Пазете ги за себе си. Аз съм атеист,рационалист,диалектически материалист и екзистенциалист. Religion ist das Opium des Volkes!
26
3
 
5
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Гей-браковете носят пари на държавата! Гей-туристите също. Освен това не пречат на никого!
25
3
 
5
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Иванчо, мислиш ли ,че ми пука какво одобряваш ти? Ще си живея живота както преценя за добре!
24
3
 
6
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Като ги насърчават да педерастеят е така , трябва да се знае, че е лошо и че обществото не го одобрява. Това, че като отделни личности проявяваме търпимост е отделна тема на разговор.
23
3
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Двойното, че и тройно скачане на оборота от гей сватби не значи нищо хубаво... значи само, че има прекалено много гейове... Баси и содомитите, и чудото!
22
5
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Трижди анатема!Скверни, пъклени гадове.
21
7
 
11
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
Бре много гейове в таз пуста америка бре !?!?!Теа изтрещеха като Римляните към залеза на империята им :)Само извращения !Ей ке дойда и ше ви изпия ниагарскиот водопад :)
20
3
 
6
 
! Отговори
7 преди 10 години
И ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКО ЖИВО СЕ ДРОГИРА, НАПРАВО ПОВРЪЩНЯ! АМА ТО ТОВА СИ Е ПОЛИТИКА НА РЕПТИЛЦИТЕ!
19
4
 
4
 
! Отговори
до БАХТИ преди 10 години
НЕ,НЕ ТОГАВА СЕГА Е ТАКА,Е НАЛИ ГИ ВИЖДАМ ВСЕКИ ДЕН. ТОЧНО ТО И ТО ЦЕЛИТЕ В ТАТУИРОВКИ ,НЕ МОЖЕШ ГО РАЗБРА МЪЖ ЛИ Е ЖЕНА ЛИ Е!
18
4
 
6
 
! Отговори
да преди 10 години
Така са,подкрепят се по-падалски!
17
4
 
6
 
! Отговори
7 преди 10 години
НЯМАХ ПРОТИВ обратните НИЩО ДОКАТО ЛИЧНО НЕ ПОСТРАДАХ ОТ МЕРАЦИТЕ ИМ. МНОГО СА ДОЛНИ И РЕВНИВИ И ЗАВИСТЛИВИ! ИНАЧЕ МИ Е ВСЕ ЕДНО КЪДЕ СИ БЪРКАТ! АМА ПАЗИ БОЖЕ ОБРАТЕН ДА ТИ Е СЪДРУЖНИК! ТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА ГО ПРАВИШ- ГЛЕДА ТЕ В ОЧИТЕ И ТИ КРОИ КАПАТА! АБЕ И ПОДКРЕПА ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕН *** ИМАЛ! АХ, ДАНО СА МУ СПУКАЛИ *** КРАДЛИВ ******АЛСКИ!
16
2
 
5
 
! Отговори
Бахти преди 10 години
Начи как го виждам живота през 3014 година в САЩ. Голям град, средностатистическо семейство от ТОЙ и ТОЙ или ТЯ и ТЯ, (пардон ТО и ТО - обида е да назоваваш някой по пол), правят кариери здраво по 12 ч. за корпорациите. За да могат внасят вноски по 30 годишен кредит за дете, което е родено от сурогатна майка от мъж, който е професионален заплодител. Идилия, а?
15
3
 
10
 
! Отговори
Момиче преди 10 години
Супер. И аз ще се оженя за приятелката ми най-после.
14
6
 
18
 
! Отговори
Истина преди 10 години
Българите са прости хора, които не се уважават взаимно. Затова са бедни и нещатни и така ще си остане винаги. Няма спасение. Да се закрие държавата, не струва.
13
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пед*растите са опасни хора,трябва да ги вкарват в болници да се лекуват,а не да им се разрешава дори да се женят ли омъжват ли и аз не знам какво е...
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже името на Станишев е Сегей,да го вкарвате в тия истории е мн жалко,жалко за вас.Истинските пед*расти са в Америка,статията е за пед*растията в Америка,а вие пак се опитвате да намесите,чрез Станишев БСП и от там Русия.Но не,този път става дума за САЩ и пед*лите в щатите.
11
11
 
21
 
! Отговори
Истината преди 10 години
По новините даваха за двама "гейове",които осиновили малко момченце и веднага почнали да го снимат в порно клипове...а на снимките за пред хората са мн милички,но какви изверги са вкъщи,извратени пед*расти.
10
3
 
8
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Абе тука има повече коментари, отколкото за на Мая Манолова чантата бея всички марш в оная новина, че ще си помисля, че умишлено четете за гейските сватби :)
9
6
 
9
 
! Отговори
Petar преди 10 години
До ИстиПожелавам ти да се преродиш като евреин в Германия по времето на втората световна.