Затлъстелите американци – все повече и повече...

Почти 30% от населението в САЩ е с наднормено тегло
28 май 2015 14:52,
54
Затлъстелите американци – все повече и повече...
Снимка: Reuters, архив

Броят на затлъстелите в САЩ продължи да се увеличава през 2014 г. и достигна 27,7 на сто от населението на страната - най-високото процентно съотношение от 2008 г., когато институтът "Галъп" започна да изследва телесното тегло на американците, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Това процентно съотношение бе 27,1 на сто през 2013 г., 26,2 на сто през 2012 г. и 25,5 на сто през 2008 г. Процентното съотношение на затлъстелите хора и хората с наднормено тегло достигна 62,9 на сто, като повече хора с наднормено тегло преминаха в категорията на затлъстелите, отбелязват от института.

Броят на затлъстелите е нараснал най-вече сред над 45-годишните и жените. Както и в предишните години, чернокожите, най-бедните и жителите на южните части на страната, включително на щата Луизиана, са най-предразположени към затлъстяване.

"Здравословното хранене и физическите упражнения са важни за намаляване на затлъстяването, но не са достатъчни - заяви ръководителката на изследването Джана Лакател. - За да се води борба със затлъстяването, трябва да се атакуват и други фактори, като социално и финансово благополучие." Изследването на "Галъп" е обхванало 176 702 американци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
До Младен-11 и 19Миналата година ми направи голямо впечетление,че имаше много млади български момичета дебелички на пража.А и сега когато се разхождам в обедната почивка,срещам много такива.Аз съм на 50 год.и съм къде по-слаба от тях.Между 55-60 кг.варира моето тегло и понякога си мисля,че трябва да отлабна 4-5 кг.защото ми става тежко и затова ми е интересно,че те са млади,а затлъстяването пречи на много органи да работят правилно.
33
2
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
българите дебелеят и дори затлъстяват главоломно. Сочат го числата - 63% от мъжете и 50% от жените са с наднормено тегло, както и 22% от момчетата и 14% от момичетата между 17 и 19 год. Проблемно е теглото и на 30% от първокласниците.
32
0
 
12
 
! Отговори
ГеМеО преди 8 години
Яжтее и спортувайте мизерници. Яжте и губете калория във фитнеса,пърдете и *ете като за последно американски фашкия. Не ви стига ГМО помията а и пари за фитнес искате. Мама Грух от снимката на Курската дъга първа линия като прикритие за танкове
31
3
 
23
 
! Отговори
славянин преди 8 години
С наднормено тегло - 62,9% и затлъстели - 27,7 % - и тези все още най-нагло се натискат да са еталон за света!? Еталон за какво!? Ако е за деградация и дегенерация съм напълно съгласен!
30
0
 
26
 
! Отговори
Kkkk преди 8 години
Диктно от Канада : тук плодовете и зеленчуците са по скъпи от месото.Качествената храна и еко продукти са скъпи. Демек яде се некачествна храна , обездвижване и стрес и те така се пълне. така ще стане и в БГ. Колкото по-малко живеш , толкова по-изгодно е за държавата и тя го знае. Добре е само да си плащаш таксите и данъците. И да не доживееш до пенсия .Който както иска да ме рзбира ...Живи и здрави бъдте ...
29
12
 
2
 
! Отговори
д-р Търбухиян преди 8 години
Разтревожили се в САЩ. Че то в България е по-зле!
28
7
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Така за тая! Празнувам при всяка подобна статия, при всяко торнадо, всяко земетресение и всеки обилен снеговалеж! ))) Да живее Русия!
27
0
 
7
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
О.... ТОВА СА САМО ЧАСТ ОТ ЦЕННОСТИТЕ КОИТО НИ ПРЕДЛАГАТ НОВИТЕ "ПРИЯТЕЛИ"....А КАКВО ЛИ СЛЕДВА ПО НАТАТЪК ?
26
0
 
24
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Продължителността на живота е висока, защото "старите" са хората, родени 30-40г., които НЕ са били затлъстели! Които са бачкали яко и които са направили Америката, по която всички въздишаха. Факт е, че тази държава я няма - ламтежът за повече и повече я УБИ. И продължителността ще им падне рязко след 10-15 години!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На едно място затлъстяват от некачествено хранене, на друго измършавяват заради липса на хранене, а някъде не могат и кило да качат от пиене...
24
4
 
20
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
Интересно ми е - как антиамерикански настроените българи изпадат в гениални умозаключения от факта, че 30% от американците са дебели.Уважаеми другари (вие сте си "другари") - личното ви добруване си е ваша лична грижа. Не яжте колбаси и мазнотии, не консумирайте преработени храни, спортувайте - и ще бъдете здрави и стройни. Спазвайте златното правило "опакованото е вредно, а колкото по-лъскава опаковката - толкова по-вреден продукта!"
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И между другото наистина ябълките са скъпи - продаваха се като единични бройки, опаковани във фолио за по 1,15$
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Ню Йорк м.г. честно казано туристите бяха по-затъстели от местните - в Сентрал парк трафика в лентите за джогинг беше както в София на Тодор Александров в 6ч. вечерта. Културата на физическите упражнения е на доста високо ниво по мои впечатления. А за вредните храни гледах предаване, че подсъзнателно тялото ни ги предпочита, понеже носят повече енергия. В онези времена, когато чоеврка се е борил за хапка месо се е развила нагласата, че по-мазното (респективно сладкото и тн) е по-хубаво.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демократизираха ни, и дбеланщината не след дълго дойде и при нас. Извод...
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ники, а с онези постижения горе в кутията как си!?"Един умен човек рядко се развива само интелектуално, именно затова е умен. Умният човек освен за мозъка си, отделя и достатъчно време за тялото си.
19
0
 
38
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
Ниска култура, евтина и нездравословна храна - това е резултатът. Както виждате - затлъстяването основно засяга бедните и необразованите - които консумират евтини газирани напитки, фаст фууд... И глюкозо-фруктозен сироп с кофи - във всичко.
18
2
 
10
 
! Отговори
до ники от славянин преди 8 години
Ники, а с онези постижения горе в кутията как си!?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГМО
16
6
 
12
 
! Отговори
НИКИ преди 8 години
1.94 на 104 килограма съм. Атлетичен и с високи силови постижения.Хваля се.
15
5
 
24
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Би ли ми обяснил някой пишещ тук ''демократ'' това ли са точно в действителност атлантическите ''ценности'' - свободна п.д.растия, гейбракове, разврат във всичките му форми, *** ТВ шоута и екшъни, бачкане и плюскане като за последно, повсеместна психо и физикодегенерация, кариеризъм на всяка цена, върховенство и култ към ''златния телец'', култ към насилието във всичките му форми и останалите подобни атлантически ''ценности''!?