САЩ притискат Анкара да спре джихадистите

Ако Турция не го направи, я чака сериозен отговор от Европа
Обновена: 28 ное 2015 08:30 | 28 ное 2015 08:30, Камелия Цветанова
132
САЩ притискат Анкара да спре джихадистите
Снимка: Reuters, архив

САЩ настояват властите в Анкара да разположат допълнителни сили на границата си със Сирия, за да не могат да я преминават бойци на "Ислямска държава" и по-специално тези, които се насочват към Европа. Това се казва в статия, поместена в американския вестник "Уолстрийт джърнъл", предаде ТАСС.

Още по темата
Според американски служители САЩ оказват натиск върху Турция да разположи още няколко хиляди военни по границата си със Сирия, за да затвори около 100-километров участък от границата, който ИД използва за прехвърляне на чужди бойци в зоната на бойните действия и за извеждането им от нея.

След като пресекат този участък, терористите чрез турска територия продължават за Европа.

Според цитираните от вестника източници американците са казали, правилата на играта са се променили и границата трябва да бъде затворена. Има опасност от международен мащаб, тя идва от Сирия и минава през Турция.

Става дума за допълнителен контингент от пехота и артилерия. Източници от Пентагона смятат, че за да бъде изпълнена тази задача, може да са необходими над 10 000 войници.

Засега не е ясно как ще реагира Турция, се казва в статията. Официални лица са заявили, че са съгласни, че трябва да се засилят мерките за сигурност на границата и са казали, че те вече са започнали да правят необходимото.

Вестникът пише, че американски служители са предупредили Анкара, че ако тя не съумее да затвори границата и чужди бойци отново успеят да избягат от Сирия и да извършат атентат в Европа, може да я очаква сериозен отговор от страна на европейските държави. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
13
 
! Отговори
Шефа преди 8 години
Някой вярва ли им на американските и турските пущиняци!Та те са толкова лъжовни и прикрити , че знанието за тяхната двуличност и злоба е достатъчно за да не им се обръща внимание !И какво тогава?Как какво - бой по главите и на фесовете , и на янките !Приискало им се война?Ами да си я получат!
56
0
 
9
 
! Отговори
ха бакалъм преди 8 години
До Глупости на куб..Вярно, пълни глупости на куб и на N-та степен. Ами като ще ходиш там, я не се връщай. Един фуклив в-ъшльо в повече на Турция няма да и дойде много, просто няма да се забележи сред милионите други такива оттатък Босфора и извън центровете на курортите.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕА ти си от отбора на платените манипуланнти, нищо че си полуграмотен. Дори не си в състояние да разбереш, че по-творчески трябва да ползваш злостния материал, по който ви обучават на семинарите. Хората имат очи, уши и за разлика от теб знаят чужди езици. Толкова приличаш на дъртия седесар Ягов, дето тази сутрин мъца, мъца по повод Турция и накрая изплюва тъпия шаблон, който и прецидента на БГ повтаря като разпадащо се зомби - Русия е заплаха! Да ви и смо-тльовците!
54
2
 
23
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 8 години
САЩ притискат Анкара да спре джихадистите. Диктаторът Ердоган: Ще ги спрем, ама няма да ги спрем. Освен ако Щатите ми възстановят загубите от откраднатия сирийски петрол.
53
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция бъде изключена от НАТО каквито слухове се появиха, тогава всичко ще си дойде на мястото
52
1
 
7
 
! Отговори
Буахаха преди 8 години
хахаххаа сериозен отговор от Европа !? това оксиморон му се вика хахаха , и сериозният отговор ще е ,че ако не ги спират ,че им даваме да ни 4у кьт на сухо , за да им е гадно хахахахах
51
1
 
0
 
! Отговори
sperko преди 8 години
Този най-вдясно прилича на Фики.
50
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72араби, турци и демократичен режим са несъвместими неща. Турците от много време искат да наложат шериата, но ги е страх, че ще бъдат нарочени за враг и ги чака изолация (вкл. икономическа)
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 72Чудесен хумор!
48
0
 
7
 
! Отговори
gtf преди 8 години
"...и по-специално тези, които се насочват към Европа", значи за тези, които се насочват на друго място - може.
47
15
 
5
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 8 години
ИРАН Е ВЕЧЕ В СИРИЯ, ЗАЕДНО С "ХИЗБУЛА"!/..ХИЗБУЛА-ТЕРОРИСТИТЕ ОТ БУРГАСКОТО ЛЕТИЩЕ/ТОВА СА --ЕДИНСТВЕНИТЕ СЪЮЗНИЦИ НА ПУТИН ...и КАДИРОВ ОТ ЧЕЧНЯ!!
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Християнсквото е наложено от Византия четете История на България - ОРИГИНАЛ е не копие на някой ЧОВЕКОМРАЗЕЦ
45
9
 
1
 
! Отговори
F-16 преди 8 години
Кюрдите и Дасикане Рома да се унищожат като Нация без култура и религия
44
0
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
А какво са казали за мерки срещу контрабандата на петрол поне в участъка контролиран от Даеш ?
43
0
 
45
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
От вчера се хиля, какво става в Турция - двама журналисти разкрили канала за трафик на оръжие към Сирия, прикрито като помощи и ги арестуваха с обвинение в предателство и разгласяване на държавна тайна... Само си помислете, обвинението е било повдигнато директно от Ердоган.
42
0
 
6
 
! Отговори
езичник преди 8 години
до 56има една поговорка къде го чукаш - къде се пука. дори целите първоначално да са били такива а те неса то сега ситуацията е коренно различна благодарение на някои некадърници от цру и *** от мусад.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eдинствените които водиха реални бойни действия (сухопътни) на място бяха кюрдите. Турция е повече загрижена да няма кюрдска държава, отколкото джихадисти. Единствения начин за контрол на големи маси от населението е чрез създаване на примитивни ценности и да ги държиш необразовани. За тях това е религията, в някаква крайна форма на ниво средните векове.
40
25
 
5
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 8 години
ПРИЗИВИТЕ ЗА "ВОЕНЕН СЪЮЗ" със ЕС И САЩ ----ТОВА Е САМО ОПИТ ДА СЕ ПРИЗНАЕ ОТ ЗАПАДА , РУСКОТО ВОЕННО ПРИСЪСТВИЕ В СИРИЯ И СРЕДИЗЕМНО МОРЕ!КОЙТО ОТИВА ДА СЕ БИЕ В СИРИЯ-----ПРИЗНАВА РУСКАТА БАЗА ТАМ ЗА ЗАКОННА И СУВЕРЕННА!ТИ БЪЛГАРИНО----ЩЕ ПРОЛИВАШ ЛИ КРЪВТА НА ДЕЦАТА СИ.. ЗА "РУСКИТЕ ВОЕННИ" и ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ...??!!ТИ БЪЛГАРИНО----ГОТОВ ЛИ СИ ДА УМРЕШ ЗА РУСИЯ И ПУТИН??!
39
28
 
5
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 8 години
ТЕЗИ ---КОИТО СТРЕЛЯХА ПО НЕВИННИТЕ ЖЕНИ ДЕЦА И СТАРЦИ , ПРИ ПРОТЕСТИТЕ В СИРИЯ...ДНЕС ВЗРИВЯВАТ И УБИВАТ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПА, ПОДКРЕПЕНИ ОТ РУСКАТА ВОЕННА МАШИНА!ИДИЛ ,КАДИРОВ , ПУТИН , ХИЗБУЛА И АСАД---СА ОТ ЕДИН ОТБОР!!!ТЯХНАТА ЦЕЛ Е ---РАЗБИВАНЕ ИКИНОМИКАТА И ГРАНИЦИТЕ НА ЕС....и ЦЯЛА ЕВРОПА!ПРИЗИВА ЗА "ВОЕНЕН СЪЮЗ "----Е НАЧИНА ДА СЕ УЗАКОНИ САМО РУСКАТА ВОЕННА БАЗА В СИРИЯ И ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ!ВОЙНАТА Е ---СРЕЩУ ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА ....НЕ ПРОТИВ ИДИЛ!
38
2
 
3
 
! Отговори
Джона преди 8 години
Василев, много си ***, и да ти обяснявам ти пак твойта ше си пееш