Световните лидери са стреснати от Тръмп, заяви Обама

Милиардерът отвърна на критиката на президента
27 май 2016 09:07, Елка Василева
38
Световните лидери са стреснати от Тръмп, заяви Обама
Барак Обама. Снимка: Reuters

Световните лидери са разтревожени от вероятността Доналд Тръмп да стане републиканският кандидат за президент, каза Барак Обама в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Япония, предаде ДПА.

Пред журналисти президентът на САЩ заяви, че "те са стреснати (от Тръмп) и основателно", защото много от неговите предложения показват или "непознаване на световните дела, или пренебрежение, или стремеж да си в Тwitter и в новините".

Тръмп, който вчера беше в щата Северна Дакота, отхвърли критиката на президента демократ и каза, че за САЩ са от полза, когато "стряскат" други страни.

"Много държави в нашия свят, нашия прекрасен свят, са злоупотребявали с нас", заяви той. И добави: "Ако те биват стряскани по приятелски начин, това е нещо хубаво, а не лошо".

Милиардерът на свой ред разкритикува Обама, че докато е в чужбина, критикува свои вътрешнополитически опоненти и каза, че американските политици обикновено се въздържат да правят това.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама за пореден път се проявява като манипулатор и мижитурка. Дори не разбирам какво му харесват на този, отвратително недоразумение е.
4
1
 
33
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 7 години
Световните лидери може БИ са стреснати от Тръмп--защото ще им развали рахатлъка на дебело..зите бюрократи и политици........Ама хората по света го харесват-и все повече ненавиждат сегашните политици-включително и теб-миСССтър Обама.............
3
1
 
39
 
! Отговори
към остатъка от свет преди 7 години
Обамата към остатъка от света: Слушкайте чичко си Обама! Иначе и на вас ще ви спретна едно превратче като в Куев!
2
2
 
46
 
! Отговори
лицемери преди 7 години
Стреснати са защото той не пести истината и говори верни неща,което е опасно за статуквото и Г-7 не е целия свят ....
1
0
 
48
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Недопустимо е действащ президент да се включва с черен ПР в президентската кампания. Иначе Обама като е толкова информиран не виждам да е направил нещо добро по време на мандата си.