Тръмп обещава ли, обещава – голям подем, ниски данъци...

Tой обеща годишен икономически растеж от 4 процента
16 сеп 2016 08:00,
11
Тръмп обещава ли, обещава – голям подем, ниски данъци...
Снимка: Reuters

Републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп нарисува снощи идилична картина на икономическия подем, който очаква Съединените щати, ако бъде избран за президент. Tой обеща годишен растеж от 4 процента и обвини съперничката си Хилари Клинтън, че единствената й цел е раздаване на социални надбавки, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Време е да започнем да мислим със замах. Затова според мен е време да определим за национална цел икономически растеж от 4 процента. Моите мили икономисти не искат да го казвам, но аз дори мисля, че можем да постигнем още повече", заяви магнатът пред бизнесмени в Икономическия клуб в Ню Йорк.

За да се постигне такъв икономически растеж - приблизително два пъти по-висок от годишния растеж от 2010 г. насам, Тръмп обещава, че ако бъде избран за президент, ще приложи коктейл от мерки, с които да върне в САЩ множество предприятия и да създаде милиони работни места.

Той обещава намаляване на данъците за компаниите и домакинствата от средната класа, както и предоговаряне на международни търговски споразумения, на първо място на Северноамериканския договор за свободна търговия, който според него е бедствен за САЩ. Освен това той обещава, че ако влезе в Белия дом, ще вземе на работа "компетентни хора". Всичко това ще му позволи да постигне годишен икономически растеж от поне 3,5 процента средно през следващите десет години.

Тръмп обвини Клинтън в песимизъм и заяви, че ако тя стане президент, САЩ ще "затънат в бъдеще със слаб растеж, спадащи доходи и намаляващ просперитет". "Единственото, което тя предлага, са социални надбавки", каза републиканският кандидат за президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
до1- И се построи огромният завод с яки бетонни стени! Нали за него намекваше?! Щото след него бяха построени стотици огромни заводи. !!!!!!! Що се отнася до Тръмп - да, откакто се е появил не е спрял да говори. Не празни приказки. Нашите кандидати все още не смеят дори да се появят, не ли да се изкажат по същество. (с малки изключения).
8
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Американците са много по подбрани в изказванията си срещу Тръмп.Има не малко статии в негова подкрепа.Защото Американците уважават истинските Американци,неговите избиратели.Тези които направиха държавата велика сила а не пришълците които,носейки своя манталитет на губещи ще погубят Америка ако им падне в ръцете!!!!Понеже в България много мразим Америка най-вероятно затова подкрепяме Хилъри!!Аз така си го обяснявам.
7
2
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Обаче само Европейската преса и най-вече Българската преса плюе по Тръмп. Защо ли!!! Може би искат меки китки като тях да управляват САЩ.Явно на Европейците никак не им изнася Тръмп!Най-вече на нашите журналисти!Мога да ги успокоя и да им кажа че Тръмп ще направи повече за България отколкото някой наши политици правят.Той ще реши Ислямския проблем веднъж за винаги.Може само да си мечтем за водач като Тръмп.Дори за водач като Хилъри може само да си мечтаем въпреки че нищо не става от нея!!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До факт"Тръмп е успешен бизнесмен."Тръмп на 3 пъти е фалирал. В момента е пред 4-ти фалит (вече е далдисал с милиард долара) и единственият му шанс да не стане този фалит е да стане пoдлога на Путин, от където очаква големи сделки и измъкване от финансовото блато.
5
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 7 години
Тръмп е успешен бизнесмен. Както казва подем и посочва проценти ,значи в главата си има вече бизнес план как да стане това, не е празно дърдорене както сме свикнали да правят политиците..Ей, как го изтървха този Тръмп да стигне до тук...май не им се вярваше и сега има изненадани
4
0
 
8
 
! Отговори
Чан чун преди 7 години
Голям подем ама се иска работа, а у хамерика бачкерат само малцинствата. Всичко се произвежда в Китай.
3
7
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ми, той затова е популист, за да обещава. :)))
2
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 7 години
На теория нещата обещани от Тръмп са напълно възможни!Обаче няма да се получат...Първата и най-важна причина е,че няма да го оставят да управлява реално,ако въобще го допуснат до поста.На Господарите е нужна не работеща Америка,а Америка-световен полицай!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще построим завод, огромен завод. Така де.То и Бисмарк беше изказал велики мисли - за преди война, по време на избори и след лов.