Примирието в Сирия е нарушено 199 пъти за пет дни

"САЩ не изпълни нито едно от задълженията си", заяви ген. Познихир
Обновена: 17 сеп 2016 18:53 | 17 сеп 2016 18:47,
25
Примирието в Сирия е нарушено 199 пъти за пет дни
Снимка: архив, Reuters

Примирието, обявено в Сирия, е било нарушено 199 пъти, откакто влезе в сила преди пет дни. Това заяви днес първият заместник-началник на Главното оперативно управление на генералния щаб на руските въоръжени сили ген. Виктор Познихир, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Съединените щати и така наречените умерени (бунтовнически) групи под техен контрол не изпълниха нито едно от задълженията си според женевските договорености", каза Познихир, цитиран и от ТАСС. 

Още по темата

"Ако САЩ не предприемат стъпките, необходими за изпълнение на задълженията си по споразумението от 9 септември, то тогава цялата отговорност за всеки срив на примирието в Сирия ще падне върху тях", добави той.

След пети ден на примирие констатираме, че само руската и сирийската страна изпълняват напълно поетите ангажименти. По собствена инициатива Русия продължи с 48 часа режима на прекратяване на бойните действия, а вчера той бе продължен с още 72 часа, посочи генералът на брифинг в Националния център за управление на отбраната на Русия.

Полковник Сергей Копицин, представител на руския Център по примирието в Сирия, съобщи пред журналистите, че за изминалото денонощие бунтовници са обстрелвали жилищни квартали и позиции на сирийските правителствени войски в Алепо 26 пъти. По думите му сред мишените са били и райони около газов завод и ферми.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: примириеСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Трол до трола преди 7 години
Това май е станало на този форум тази вечер. Момчета, излезте да пиете по една бира, че май е последната хубава вечер... От утре времето се разваля.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След амерския удар ИД атакуваха , а казват в УСА били християни - Ха "християни" помагащи на главорези на малолетни !"США-лидер исламских террористов, а так же украинских нацистов." ПО-ТОЧНО не може да се каже.
21
3
 
10
 
! Отговори
Питагор преди 7 години
САЩ= Ислямска държава=Ал Кайда=износ на терор!Няма спор.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво примирие, та американската авиация бомбандира сирийската армия при Дей а зор, която се сражава с ИД. Сега ако руснаците им свалят някой само какво следва ТСВ ли!?
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ явно не могат да си укротят калпазаните
18
1
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Не културно да драскате простотии тук след употреба на промишлено количество алкохол. Въсдържайте се от пиене преди писане.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14ти си укрофашист, ами *** там!
16
0
 
7
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
До Анонимендо 13 Като гледам какъв мир и покой е в самата Турция....Големи "успехи" жъне Ердоги!
15
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Това примирие май е последния шанс за "умерените" главорези и менторите им от САЩ-провалят ли го,играта свършва за тях!Колкото до това,че САЩ искат да запазят някои клаузи от споразумението в тайна,то е ясно защо-срамни са и ще навредят на изборната битка на демократите.
14
4
 
19
 
! Отговори
Американците лъжат преди 7 години
T.н. Американци:-избиха местното население и им заграбиха земите-избиха цялата популация от бизони в С. Америка-избиха цялата популация от диви гълъби в С. Америка-финансираха откачалката Хитлер за да има война в Европа-Ползваха ядрено оръжие срещу мирни жители-избиха милиони жени и деца във Виетнам-разбиха Ирак и Либия като държави, провеждат войни в целия святКойто вярва на крадливите американци, акъл няма.
13
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казаха руските пияниции, а ние им верваме....ха ха ха
12
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински мир и покой налага на терористите в Сирия само г-н Ердоган. Другите само си чешат езиците и се дуят като пуяци.
11
4
 
40
 
! Отговори
ей преди 7 години
До Анонимен 10Ясно ти е като в мъгла,нали?Нека целия свят види как САЩ не играят честно и още един път се уверят че тази страна не става за партньор.
10
29
 
8
 
! Отговори
До лошо от ЕХО преди 7 години
Пич, тези номера със пропагандата вървят и в двете посоки. Интернет не е место за истинска дискусия. Просто съм живял и в Америка и оътувам много до Русия и следя и двете гледни точки- без CNN разбира се.... И просто очаквам една статия да цитира двете точки. А това, че Американците не са плъхове и убиици - го знам от първо лице!!! Но за *** които не са стъпвали никъде и само гълтат упоени точки симпатия нямам.
9
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой твърди това? Руснаците ли? Ясно.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сиромаси,примирие за Сирия не си спомням да е било подписвано,това ,че два клоуна на елита са ги снимали как уж се договарят за нещо си не означава ,че е истина.Примирие ще има тогава когато отворят големите книги и ги подпишат,за сега всичко е пропаганда от клоуните представени ни за президенти,премиери и министриа те не са оторизирани и нямат власт да сключват каквото и да било
7
2
 
13
 
! Отговори
лошо преди 7 години
До ЕхоЖалко за теб че си заслепен от пропагандата и не виждаш истината,или истината боли?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ОНИЯ С БРАДИТЕ КАКВО ДРУГО МОГАТ,ОНЯ ВИЕ ОТ РАКЕТАТА А ТИЯ НАПАДАТ.
5
2
 
35
 
! Отговори
ужас преди 7 години
САЩ били изхарчили за "борба с тероризма"от 2001год.до сега 5 трлн.долара!!!а в същото време тероризма се бил увеличил с 6500%,е заявил професора от университета-Браун-Нет Краулфорт....
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ някога да е спазвала нещо !?