САЩ готвят кибер "послание" за Путин

Причината - предполагаемата руска намеса в президентските избори
15 окт 2016 11:00, Красимир Ангелов
111
САЩ готвят кибер "послание" за Путин
Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън отхвърли категорично критиките, че Белият дом не е реагирал на предполагаемите опити за намеса на Русия в президентските избори следващия месец, предаде Франс прес.

"Ще изпратим послание на руския президент Владимир Путин”, каза Байдън с иронична усмивка в интервю за американската телевизия NBC. "Имаме капацитета да го направим и посланието ще бъде изпратено", подчерта той, като уточни, че това ще стане в най-подходящия момент.

Попитан дали обществото ще узнае за посланието, Байдън отговори лаконично: "Надявам се, че не."

Според телевизия NBC, цитирана от ТАСС, Съединените щати се готвят за евентуална мощна кибератака срещу Русия. Целта била да бъде засегнато руското ръководство.

Миналата седмица администрацията на президента на САЩ Барак Обама обвини Русия, че се меси в президентските избори, като е дирижирала хакването на имейлите на американски видни личности и институции. Мишена на кибератаките е основно Демократическата партия и нейният кандидат за президент Хилари Клинтън.

В сряда руският министър на външните работи Сергей Лавров определи тези обвинения като ласкателни, но смешни.

Вчера разобличителният сайт Уикилийкс публикува поредната партида електронни писма, откраднати от личния акаунт на ръководителя на кампанията на Клинтън Джон Подеста. От щаба на демократката заявиха, позовавайки се на информация на ФБР, че този хакерски удар е разследван като част от по-обща кибератака срещу ръководството на Демократическата партия, в която може да е замесена Русия.

От новите публикувани имейли става ясно, че от кампанията на Хилари Клинтън са поискали от нейния съпруг Бил Клинтън да отмени реч пред инвестиционна фирма миналата година, за да не изглежда прекалено близък до Уолстрийт, посочва АП. Самата кандидат-президентка на демократите първоначално била против анулирането, но в крайна сметка била убедена.

Платените речи на семейство Клинтън, особено доходоносните им появи на Уолстрийт, са полемичен въпрос през цялата кампания, отбелязва АП.

Според друг изтекъл имейл кандидат-президентката на демократите е заявила в частна реч пред банка Голдман Сакс (Goldman Sachs) на 4 юни 2013 г., че САЩ ще обградят Китай с противоракетен щит и ще разположат военни кораби в региона, ако той не направи повече за обуздаване на севернокорейската ядрена програма, предаде Ройтерс.

Автентичността на изтеклия имейл не може да бъде потвърдена, а от щаба на Хилари Клинтън отказаха коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVARI6 PUTIN DA GO *** !!!
46
1
 
8
 
! Отговори
до 48 dublin преди 7 години
За такива надраскани глупости нищо чудно да получиш здравословни проблеми....
45
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпниците, които управляват САЩ яко са се задействали, води се медийна война срещу Тръмп, умират неудобните за Хилъри хора, а този престъпник на снимката готви кибер война с Русия.
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли некой неггър да го гръмне тоя Байдън при "случаен" въоръжен грабеж на някоя бензиностанция или магазин. В САЩ такива неща често се случват.
43
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на това обвинение срещу Русия е американците да си мислят за външен враг и да не виждат, че в момента Хилъри елиминира всички свидетели срещу нея. И под "елиминира" нямам предвид да ги остранява от политиката... Съдии, членове на партията й, прокурори и журналисти разследващи Хилъри бяха убити тази година.
42
16
 
9
 
! Отговори
dublin преди 7 години
В тази разкопана *** русия няма ли ЕДИН родолюбец да сложи малко бензин в сутрешното кафе на джуджето?....glamavite izmriaha prez demokraticnite godini Na suzdadenia Ni ot kravarite i prodaznite ni liberasti prehod...koi ot glad,koi se grumna v tupata demokraticna kratuna...ta Sega kum kafeto -samo ginko ziloba...,ta da Kara do kum 150 godini ...��
41
5
 
27
 
! Отговори
Never Forget преди 7 години
Байдън никога няма да прости, че не оставиха синчето му да феодализира Украйна.
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин си го премести и от страх си наля още една кристална водчица с хайвер от белуга и малко раци.
39
1
 
26
 
! Отговори
11 преди 7 години
То имаше и предолагаеми химически оръжия в Ирак...
38
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атовете се ритат, но добре, че тука имаме стабилно правителство!
37
3
 
25
 
! Отговори
Новината преди 7 години
Докато ние тук четем за страшните и предизвикващи тръпки на ужас закани на Джо, Владимир Путин пристигна в Индия, за да вземе участие в поредния форум на БРИКС.
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето КОЙ е преподавал на Цвъки лекцията за "обоснованите предположения"!
35
27
 
7
 
! Отговори
бой по преди 7 години
yшанките. Те от друго не разбират!
34
29
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
В тази разкопана *** русия няма ли ЕДИН родолюбец да сложи малко бензин в сутрешното кафе на джуджето?
33
39
 
11
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Кремълското джудже е ВЕЛИКО!!! НЕ МОЖЕМ без Него!!! ТО е направило толкова много ДОБРИНИ, като например:- създаде ИД- напълни Европа с бежанци- опита се да свали законното правителство в Турция чрез атентат- разпалва граждански войни в Близкия изток- анексира незаконно Крим- направи атентати в Европа и Турция- подкрепя диктатора ПАШАр гАзар и избива местното население на Сирия и др. Кремълското джудженце е ВЕЛИКООООООООООО!!! :-)
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6. Джон Лукас, главен прокурор по делото срещу Клинтън у Демократическата партия по обвинение в измама, починал също тази година (води се разследване за причина за смърта)
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как беше, на крива ракета, космоса й е тесен....
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5. Виктор Торн, журналист, също починал тази година. Написал е успешна поредица от книги срещу Хилъри, например трилогията "Защо Хилъри Клинтън не трябва да стане президент". Намерен е застрелян.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4. Антонин Скалия върховен съдия, също починал тази година. Обсъждал е в Сената ареста на Хилъри за корупция в огромни размери и шпионаж. Намерен с възглавница върху главата. Аутопсия не е извършвана, моментално балсамиран.
28
3
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
безсмислени дискусии днес и утре в индия се провежда срещана БРИКС с участието на руският ПРЕЗИДЕНТ блъфовете на джо баидан означават само СТРАХ и безсилие да променят неизбежното което ще им се длучи на САЩ