В САЩ се вдигнаха на протести срещу избора на Тръмп

"Това не е моят президент!", "Майната му на Тръмп!"...
Обновена: 9 ное 2016 13:21 | 9 ное 2016 13:20, Елка Василева
296

Снимка: Reuters

Протестиращо и гневно множество излезе по улиците на много градове в западните американски щати, след като бяха оповестени резултатите от президентските избори, спечелени от Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Това не е моят президент!" и "Майната му на Тръмп!", скандираха студенти и други опоненти на милиардера, участвали в многохилядни протестни шествия в Лос Анджелис, Сан Диего, Окланд, Портланд и други градове.

Кадри от протестите, качени в интернет, показаха демонстранти да палят свещи и факли. На един от тях беше изгорено и знамето на САЩ.

"Не мога да разбера как нашата страна може да гласува за този ужасен човек", коментира участник в протест в Лос Анджелис.

В Ню Йорк поп иконата Лейди Гага, пламенен поддръжник на Хилари Клинтън, която водеше кампания за нея и участваше в последния й предизборен митинг, протестира пред кулата Тръмп.

Тя качи в социалната мрежа Инстаграм своя снимка, показваща я да стои права върху боклукчийски камион и да държи надписа: "Любовта ще надделее над омразата на Тръмп". Това беше един от предизборните лозунги на кампанията на Хилари Клинтън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЯЛО ПОЗИТАНО ЗА ГЕН РАДА И КАКА СЕРГА
136
1
 
38
 
! Отговори
циркове преди 7 години
На ли са демократи защо не приема демократичния избор на мнозинството?
135
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСАМО РАДЕВ, САМО КЛИНТЪН... ТРЪЦ И ПРОВАЛ
134
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп скоро ще покаже на тия къде зимуват раците!
133
0
 
28
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
Най-сладкото беше, че до края Тръмп губеше в анкетите, и победата му дойде изневиделица. А причината е проста - покрай политическата коректност, години наред беше *** дума американец да се нарече републиканец без да го хулят като расист или кой знае какво. Последното дето ще правят е да се обявяват в анкета. Но пред урната политическа коректност няма, всеки пуска каквото мисли. И изведнъж се оказа, че за либерастите, републиканците са като обратни - скрити в очакване да им го наврат.
132
2
 
13
 
! Отговори
Бай Сретан преди 7 години
Бойко ще те чакам....................................................
131
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО РАДЕВ, САМО КЛИНТЪН САМО СЕРГЕЙ, ОБАЧЕ НЕ СТАНА
130
2
 
22
 
! Отговори
до станойчо от слав преди 7 години
Свършва вашата либерастко-толерастко- ислямистко-''демократична'' оргия, Станойчо, никой нормален вече не ви ще и в чий г.з ще се криете отсега нататък, не знам!
129
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно и в щатитите си имат умни и красиви ***.
128
9
 
1
 
! Отговори
Troliada преди 7 години
ne znam ruskite trolove zashto se radvat tolkova. America shte e ok. Imat 4.8% bezrabotica. Trump shte se opita da restartira otnosheniata s Rusia (ok s men), no trolovete v edin moment shte razberat, che America niama da se iztegli izcialo... ako ne zaradi drugo, zaradi goliamoto ego na Trump. Taka che spoko, zivota produlzava i slunceto izgria dnes kakto kaza Obama.
127
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО НЕ ИЗБИРЕТЕ ЦЕЦЕТО В НЕДЕЛЯ ЗЕМЯТА ШТЕ СПРЕ ДА СА ВАРТИ, НАШИО ША ВДИГНЕ КРЪВНОТО ЗА ТВА ГЛАСУВАЙТЕ П Р А В И Л Н О, БЛОКО МИ Е НАПОЛОВИНАТА САНИРАН ОШТЕ НЕ СА СТИГНАЛИ ДО МОЯ ЕТАЖ ИДЕ ЗИМА, СПРАТ ЛИ САНИРАНЕТО НА МОМЕНТО СЪМ ЗАМРЪЗНАЛ
126
1
 
31
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
"Нека да протестират, това е демокрация, всички имат право да казват какво искат."Току-що минаха избори, бе, попе. Хората КАЗАХА каквото искаха. Сега са просто недоволните ревльовци, дето смятат, че демокрацията важи само като става тяхното. А за революция аз лично не бих говорил - републиканците по традиция са въоръжени до зъби и наброяват болшинството както в армията, така и в полицията. Който желае да изяде куршума, да заповяда.
125
29
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Не само протести, революция трябва. Не трябва да се приема мирно изборът на такъв *** за президент. Дано да се отрече от предизборните си изявления и да му дойде акъла. Не може да се спират помощи на нуждаещите се и да се провежда подобна дискриминационна политика. Ако у нас спрат помощите на нуждаещите се ще настане чудо.
124
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги мислете американците, те ще се оправят. Важното е ние какви ще ги свършим в неделя.
123
1
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Америка не се плаши от платените шамани.Те предричат много беди, защото господарите им губят страна след страна.Затова и Америка ще бъде велика.Нашите шамани плашат и плюят - изобщо не им обръщайте внимание!
122
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите "умни и красиви" извадиха пиано, даже едно момЕ по сиси пуснаха на жълтите павета, тия да се прибират и да не им се плаща, не струват!!!
121
17
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Жужето да не се радва много... - Тръмп е 1.90...
120
29
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Нека да протестират, това е демокрация, всички имат право да казват какво искат. Не е редно да се допуска Тръмп да е президент, нека хората да излязат на револуция.
119
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако Тръмп депортира всички емигранти от САЩ"Никога не е говорил за депортация на всички емигранти от САЩ. Тогава би трябвало до депортира жена си в Словения. Става дума само за нелегалните, които няма как да депортира, именно защото са нелегални.
118
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вземайте предвид какво е говорил Тръмп преди изборите, слушайте внимателно какво ще говори върши от тук нататък. Бъдете сигурни че ще говори и върши неща които най-малко са очаквали от него нашите запалени фенове по Тръмп. С една дума най-изненадани ще са путинофилите у нас и в Русия.