В САЩ се вдигнаха на протести срещу избора на Тръмп

"Това не е моят президент!", "Майната му на Тръмп!"...
Обновена: 9 ное 2016 13:21 | 9 ное 2016 13:20, Елка Василева
296

Снимка: Reuters

Протестиращо и гневно множество излезе по улиците на много градове в западните американски щати, след като бяха оповестени резултатите от президентските избори, спечелени от Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Това не е моят президент!" и "Майната му на Тръмп!", скандираха студенти и други опоненти на милиардера, участвали в многохилядни протестни шествия в Лос Анджелис, Сан Диего, Окланд, Портланд и други градове.

Кадри от протестите, качени в интернет, показаха демонстранти да палят свещи и факли. На един от тях беше изгорено и знамето на САЩ.

"Не мога да разбера как нашата страна може да гласува за този ужасен човек", коментира участник в протест в Лос Анджелис.

В Ню Йорк поп иконата Лейди Гага, пламенен поддръжник на Хилари Клинтън, която водеше кампания за нея и участваше в последния й предизборен митинг, протестира пред кулата Тръмп.

Тя качи в социалната мрежа Инстаграм своя снимка, показваща я да стои права върху боклукчийски камион и да държи надписа: "Любовта ще надделее над омразата на Тръмп". Това беше един от предизборните лозунги на кампанията на Хилари Клинтън.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanЕх, не съм го видял. Страх го е, че ще МУ иде на кино евроатлантическата ориентация, но повече го е страх, че тя ще стане истинска, хуманна, равноправна не колониалистична, диктаторска, тиранична, използваческа и рекетьорска, обричаща редовия гражданин на мизерно, безцелево съществуване, а в БАЙГАНЬОВСКИЯ ВАРИАНТ - на унизително, коленопреклонно, компрадорско управление, държащо народа в полуглад, безсрамни лъжи, пладнешки грабеж, беззаконие, тоталитаризъм, драстично неравенство.
156
2
 
16
 
! Отговори
321 преди 7 години
До столичанИ каква е евроатлантическата идея?окупация от САЩ на Европа ли?не мерси!
155
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направи ми впечатление обертонът в речта на Тръмп - Назад към Америка: развитие на гражданския сектор, инфраструктура, магистрали, мелиорация и пр. За "оръжейниците" нито дума... май затова не го обичат...
154
0
 
35
 
! Отговори
хи хи преди 7 години
То на тези снимки само латиноси бре , от сега започва да им пари под краката ,щото ако искат да останат ще трябва да бачкат и то яко , а който ги познава знаече не не са от най-работливите.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На там е тръгнало!
152
2
 
35
 
! Отговори
може би преди 7 години
В Руски сайтове излезе новина че Тръмп е поканил Путин на церемонията по стъпването си на власт!!!ако това излезе истина ни чака голямо шоу......
151
25
 
3
 
! Отговори
столичан преди 7 години
Нека хората да не забравят евроатлантическата идея и да протестират докато постигнем положителен резултат. И тук в БГ-то помним протестите на умните и красивите, имаше добър резултат, дано и в щатите протестите на умните да успеят. Нека да не загърбваме постиженията на демократите, не затова сме се борили. Да подкрепим протестите.
150
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЩЕ ДОЙДАТ, НО САМО В МЕЧТИТЕ СИ
149
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е демокрацията!Утре дето се вика пак ще дойдат на власт БСП ДПС, но щом така е решил народа трябва да се приеме!
148
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горели били знамета на държавата, която им е дала всичко.. ми отивайте си обратно в Азия/Африка от където сте дошли ве
147
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересна реакция на най демократичната държава в света? Давай и ние тук да почваме, кой за Пищова, кой за Трайчо или Жорж, да покажем на света че сме демократи от американски тип. Смях в залата. Американският народ си каза думата! Сега времето ще покаже дали са били прави. А тия които крещят да си запазят силите за времето когато видят какво ще сътвори Тръмп. Дано да е добро за тях и света.
146
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТЕТКА ЦЕЦКА ДРУГАТА СЕДМИЦА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ
145
2
 
32
 
! Отговори
SS преди 7 години
Не знам какво си мислят тиа 'протестиращи от западните щати', но ако ониа от средните щати дойдат с едни сопи - голямо мазало ще стане, а за нас - голем смех!
144
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тетка Цецка на протестите ли е, нали каза че щяла да управлява паралелно с Клинтън!
143
2
 
32
 
! Отговори
дълга памет преди 7 години
Що ли това ми напомна на театралния сценарий с протестите срещу Орешарски ,май режисьора е същият
142
1
 
14
 
! Отговори
ха преди 7 години
Американците обичат да мислят че у тях има свобода и демокрация и правят такива постановки.....
141
0
 
34
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Дъртата баба да не би да е по читава! Араската пролет е и нейно дело! Там веча няма пролет, има мъртвило и съссипия на народите им! Бежанците, и за тях трябва да и нажем тенкю баба, аре у лево! И на края да не забравим, че световната икономическа криза я докара мъжът и, с некадърното си управление, и тъпумните промени в банковият сектор!!! Та, много си е готин Тръмп, не гори за войни, а за мир и икономически просперитет!
140
0
 
20
 
! Отговори
Любчу Кунмче преди 7 години
За Коледа се очаква "Американска "пролет"".
139
0
 
31
 
! Отговори
Поросенко преди 7 години
Май ще има Вашингтонски майдан.
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЮБОВТА ЩЕ НАДДЕЛЕЕ НАД ПРИРОДАТА КАЗАЛ СЕРГО НА ВИГЕНИНИ