2 млн. американци искат колегията да гласува за Клинтън

"Тя победи при народния вот и трябва да стане президент"
11 ное 2016 14:37, Елка Василева
147
2 млн. американци искат колегията да гласува за Клинтън
Снимка: Reuters

Над два милиона американци са подписали петиция, призоваваща избирателната колегия да гласува на 19 декември за Хилари Клинтън, която загуби президентските избори на 8 ноември от Доналд Тръмп, предаде ТАСС, като се позова на обръщение, поместено на сайта за обществени петиции change.org

"Призоваваме електорите да пренебрегнат резултатите от гласуването в своите щати и да дадат гласа си за бившия държавен секретар Хилари Клинтън", се казва в обръщението.

"Тръмп не е подходящ за поста. Неговите импулсивност, агресивно поведение, лъжливи изявления, признат сексуален тормоз и пълна липса на опит го правят опасен за републиката".

Подписалите петицията обосновават призива си с това, че макар и да е получила по-малко гласове в колегията, Клинтън е получила повече гласове сред избирателите. "Бившият държавен секретар Клинтън победи при народния вот и трябва да стане президент", се казва в обръщението.

На 19 декември 538 членове на електоралната колегия ще изберат президента, като всеки от представителите в нея гласува за онзи кандидат, който на 8 ноември е спечелил най-много гласове в неговия щат. За електорите това е формално гласуване, тъй като по традиция, а в много щати и по закон те са задължени да избират в съответствие с изразената от гласоподавателите в съответния щат воля. Въпреки че в историята на САЩ има и случаи, когато електори са гласували не така, както са обещали (наричат ги "недобросъвестни електори"), това - поради формалността на процедурата - не е повлиявало на резултатите от изборите, чийто изход сега ще зависи от гласуването на 8 ноември.

Лозунгът от предизборната кампания на Тръмп: "Да направим Америка отново велика" вече ще бъде името на първия официален правителствен сайт на новоизбрания президент, предаде ДПА.

GreatAgain.gov ще "предоставя навременна и точна информация" на обществеността за прехода във властта от президента Барак Обама към Тръмп, който встъпва в длъжност на 20 януари, се казва в изявление на предизборния щаб на новия държавен глава.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: САЩХилари Клинтън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомняте ли си Жан като ни купи танкове за 500 милиона през Април 1996?
96
2
 
2
 
! Отговори
САЩ са над 310 преди 7 години
Два милиона не са много хора. СЬЩ са повече от 310 милиона.
95
2
 
1
 
! Отговори
още не е късно преди 7 години
Предателите не ги обичат никъде - само ги ползват!
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А други200мил. Не са съгласни с тези два мил.?Ко прйме?*** за това Ви побиват!
93
9
 
1
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Не лъжете хората! Не 2 милиона, а 2 милиарда американци са зад Хилъри! Урааааа!
92
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА КЛИНТЪН СА ГЛАСУВАЛИ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА САЩ!!!ТРЪМП ПОБЕЖДАВА С МАЛКО В ПОВЕЧЕТО ЩАТИ ЩОТО ИМАТ НЯКАКВА ИЗВРАТЕНА СИСТЕМА НЕЩО КАТО МАЖОРИТАРЕН ВОТ!
91
3
 
11
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
1.В очите му САЩ вече не могат да бъдат световен жандарм и с какво право да го правят и да отнемат суверенитета на държавите 2.Размразяване отношенията между Америка и Русия3.С общи усилия приключване с Ислямска държава и войната в Сирия , прекъсване мигрантския поток4.Разпускане НАТО, което трябваше да стане заедно с приключване Варшавския договор5.Няма да се прикожат споразуменията НАФТА, няма да ни принуждават да сключваме търговските споразумения, които правят света колония за транс гигантските корпорации, които се опитват да стоят над държавите
90
3
 
15
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
За таковано дупе цяр няма - изборът мина и няма как с протести явно от кого инициирани- не може да има промени, затова махнете хилещата се престъпничка, която щеше да превърне България в място за военни действия с Русия, заради която пострадаха милиони. Защо все заставате от грешната страна. Един *** написал, че Москва била центъра на тероризма. А Тръмп каза, написа, че сили от САЩ са станали световен център на тероризъм и на това се слага край,. Клинтън са не за ***, а за затвора.
89
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След общия Парад на победата по средата на Полша, като нямаше какво повече да плячкосват , Хитлер и Сталин се сдавиха като кучета!ГЕРБ и БСП, след като унищожиха/с Царска помощ/ "дясното", сега се давят помежду си!
88
2
 
1
 
! Отговори
ИЗИ преди 7 години
ОТ МЕН НЕЗАВИСИ А ЗАТОВА БЕЗ ВИНА ВИНОВЕН И ОСВОБОДЕН ОТ РАБОТАКАРАИ ДОКРАЙ
87
10
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Путин тероризира съседите си и света, като се опитва да ги изнудва с ядрена заплаха.САЩ, АКО ЖЕЛАЯТ могат да парализират Русия!ПРОВЕРЕТЕ САМИ! А това е хакер едва на 30-то място в световната ранг-листа на независимите хакери.Все пак, американците са измислили Интернет...................Известный американский хакер, называющий себя Jester (Шут), атаковал веб-сайт банды Калантарова (он же Лавров) МИД России....Сообщение хакера было удалено, но оно доступно для обозрения на скриншоте !
86
9
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
И ГЕРБ , и БСП, са московски мекерета!А Кремъл е централата на световния тероризъм!ТОГАВА,НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В СВЕТА, ЗАСЕГА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В ЕВРОПАНа 16.04.1925г. в катедралата Св. Неделя в София,на опелото на български генерал убит за примамка от комунисти-московски мекерета , е извършен най-кървавият терористичен атентат. Ранените са над 500,жертвите надхвърлят 200-много невинни жени и децаСред убитите са 13 генерали-ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ,които България е водила
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям ЦИРК!Биг ШОУ! Чок СЕИР!Цяла България спори ,кой от двамата КОМУНИСТИ, е по-голям АНТИКОМУНИСТ!
84
4
 
24
 
! Отговори
Когатофактитеговорят преди 7 години
Още на предварителните избори в ДП всички ястреби зад които стои Сорос прецакаха Бърни Сандърс и наложиха Хилъри.Въпреки,че за Тръмп гласуваха много хора с протестен вот,зад него стоят белите,хетеросексуалните и най-вече средната класа,която е гръбнакът на американското общество.Зад Хилари стоят Сорос и най-вече черните,латиносите и ислямистите.Да не забравим гейовете траверсите и лесбийките.
83
3
 
1
 
! Отговори
ИЗИ преди 7 години
АНИ Е МОЗАКА
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евалла пичове!Тия от чистотата да дойдат да ми изтрият прозорците!Много са талантливи!Сигурно кадровия подбор го е правил шефа им по свой образ и Подобие :))))))))))))))))))))))
81
3
 
1
 
! Отговори
ИЗИ преди 7 години
БРАВО ДЖОНСЪН
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ЧЕКАТ БАТЕБОЙКО ЧЕ СТАНИ ЛИ ЗА КАКА КЕЦКА
79
5
 
17
 
! Отговори
защо? преди 7 години
Къде са нашите протестъри? Къде е смелия Асенчо Генов? Защо не протестират пред американското посолство? Защо не горят американското знаме? Защо не боядисват с червена боя снимката на Доналд Трумп?
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа, ама и троловете дезертираха бе, братче - няма с кой да се заяжда човек сега. :(