САЩ: Русия може да очаква тежки санкции!

Те щели да засегнат и Путин, каза американски сенатор
28 дек 2016 22:21, Петя Славова
292
САЩ: Русия може да очаква тежки санкции!
Снимка: архив, Reuters

САЩ може да наложат санкции, които "сериозно да засегнат Русия, особено (президента Владимир) Путин като физическо лице", каза днес американският сенатор Линдзи Греъм, цитиран от Асошиейтед прес.

Греъм, който тази седмица е на посещение в Естония, Латвия и Литва заедно със своите колеги от Сената Джон Маккейн и Ейми Клоубъшар, заяви, че Конгресът на САЩ ще разследва руската намеса в американските избори, но не даде подробности за евентуални санкции.

По думите му "Русия се опитва да пречупи гръбнака на демокрациите по целия свят". Според него Латвия непрестанно е подложена на "руска агресия и намеса". Той каза на пресконференция, че "вече е време Русия да разбере - стига толкова".

Маккейн определи поведението на Русия като неприемливо, посочва БТА. Маккейн увери латвийския министър на отбраната Раймондс Бергманис, че САЩ ще продължат да помагат на Латвия за укрепване на отбранителните й способности, отбелязва ТАСС.

"Сенатор Маккейн изрази убеждение, че САЩ в качеството си на стратегически партньор ще продължат да укрепват отбраната на Латвия", заяви латвийското министерство на отбраната.

Според Бергманис приетият от Латвия бюджет за 2017 г. показва, че страната се движи по пътя на укрепване на своите отбранителни способности.

Тримата американски сенатори пристигнаха днес на двудневно посещение в Латвия. Програмата им включва срещи с президента Раймондс Вейонис, външния министър Едгарс Ринкевич и председателя на парламента Инара Мурниеце.

В същото време Русия обеща да предприеме ответни мерки срещу Вашингтон, ако й бъдат наложени нови икономически санкции, предаде Ройтерс.

"За да сме честни, сме уморени от лъжите за "руски хакери", които в САЩ се сипят от най-високи места", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Тя определи данните за нови санкции като "провокация, насочвана от Белия дом".

"Администрацията на Барак Обама лансира тази дезинформация още преди половин година в опит да подкрепи удобния за нея кандидат на президентските избори и след като не успя да постигне желаното, търси оправдание за собствения си провал и с удвоена сила си го изкарва на руско-американските отношения", добави Захарова, цитирана от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3: Не. Защото е нагъл, алчен и от ръцете му капе кръв. И защото заради него в България скоро няма да има ядрена енергетика. Той спря и Южен поток. Защото той причинява злини на народите по света. Затова вашингтонска опорна точко!
5
50
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските бандити разбират само от камшик,санкции до дупка докато не върнат Крим ,докато не се изнесат от Сирия,докато не си разкарат кръвожадните лапи от България
4
3
 
62
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Време е и ние да възстановим ОСО и да провеждаме Начално Военно Обучение. Българите, от които са треперели ромеите сме така деморализирани че ако ни нападнат, ще се предадем без бой.
3
2
 
35
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Петя , упражняваш ли се тази вечер в писане ?
2
9
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сенаторът е от Демократическата партия, а тя си загуби мнозинството и в двете камари. Очевидно му се иска да се прави на важен в Прибалтика но на 20 януари 2017 г- палачинката се обръща.
1
13
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сенатор Маккейн с кеф да го метне човек под влака!