Захарова vs. Обама: Неуспял президент с неграмотен екип

Русия готви "контрамерки и други неща" в отговор на US-санкциите
30 дек 2016 07:55,
273
Захарова vs. Обама: Неуспял президент с неграмотен екип
Снимка: Facebook

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова отправи тежки критики срещу президента на САЩ Обама и неговия екип след изгонването на руските дипломати от САЩ.

От социалната мрежа дипломатът упреква американския държавен глава, че не е успял да впише никакви постижения в историята на президентството и нарича екипа му "късоглед и озлобен".

Още по темата

"Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент. Този път драскотина на Вашингтон нанесе собственият му господар, максимално увеличавайки броя на неотложните работи за идния екип“, написа в профила си във Facebook Мария Захарова.

Тя допълва, че Русия ще направи официални изявления, "контрамерки и други неща", пише "Фокус".

Дипломатът нарича администрацията на излизащия в оставка президент "група от външнополитически неудачници – озлобени и късогледи".

"Така и не успял да впише в историята на президентството никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат измисли да постави вместо елегантна точка тлъсто петно“, написа още Захарова.

Прес-секретарят на руското МВнР също заяви, че в момента целият свят наблюдава "съкрушителен удар по престижа на САЩ и на тяхното лидерство, нанесени от Барак Обама и неговия неграмотен външнополитически екип".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЩО УЧУДВАЩО НЯМА В ИЗКАЗВАНЕТО НА ЗАХАРОВА. КОГАТО РУБЛАТА ПОЕВТИНЯ ДВА ПЪТИ, РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ БИЛИ ЗАБОГАТЕЛИ ДВА ПЪТИ, ЗАЩОТО ЦИФРИТЕ НА РУБЛАТА СТАНАЛИ ДВОЙНИ.
139
1
 
18
 
! Отговори
дО 161 преди 7 години
пОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ ПИЧ КОЛКО МИЛИОНА ОТ ПРИШЪЛЦИТЕ МЕКСИКАНЦИ И ЮЖНО АМЕРИКАНЦИ ИМ ДАДОХА УМИШЛЕНО ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ХИЛАРИ , ЗАЩОТО ТЯ БЕ ДА СЕ ПРИЕМАТ В САЩ.ДОКАТО ПОЗИЦИЯТА НА ТРЪМП БЕ ПРОТИВОПОЛОЖНА. ОТ ТУК Е ИЗМИСЛЕНОТО ПРЕДИМСТВО НА ХИЛАРИ.
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците са едно, ама рускините са съвсем друго
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русия е Освободила България от Турско Робство ."КАЖИ ГО НА РУСКИЯ СЪЮЗНИК ЕРДОГАН
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа да не ги обвинят в расизъм и да могат да кажат че "приликата със реални хора е случайна" :)
135
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Спокойно бе другари. Тръмп може и да ги върне. Както пишат руските медии Тръмп бил проруски затова щял да развали НАТО, да разруши американските бази, да пусне Русия да окупира Европа и да пусне руснаците в САЩ да си крадат на воля. Съмнявам се малко, че така ще направи но така пишат руските вестници. А и за България какви глупости пишат ако знаете само.
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо е Lame duck а не Monkey ***?
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, американците са се почувствали силно ощетени от това че Обама би шута на няколко руски агента.
132
3
 
15
 
! Отговори
Добра дефиниция преди 7 години
Неуспял президент с неграмотен екип - английския термин е "Куца патица" / Lame duck
131
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент."РУСКАТА ЛЪЖА Е НЕОГРАНИЧЕНА
130
8
 
13
 
! Отговори
7 преди 7 години
Най-после се намери някой който да завре Обонго където му е мястото ...
129
8
 
8
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА преди 7 години
Искам да напомня няколко факта за Русия.Русия от феодализма влиза в комунизмаСАЩ освобождават България от комунизма.
128
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТОРИЯСАЩ НЕ СА УБИЛИ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН. НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Е КОМУНИЗМЪТ.
127
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха.... руснаците отрекоха да са затваряли училището. От управата на училището са съобщили, че са във ваканция и затова няма занятия...Кремъл ще действа реципрочно - гони 35 дипломата и спира достъпа до два обекта към американската дипломатическа мисия в Москва. Поредния некадърен опит на американците и "обективната" CNN да злепоставят Русия и я покажат като нецивилизована държава. САЩ гонели шпиони, а пък руснаците удряли по училище... тъпо и глупаво, а и не може да се скрие.
126
6
 
10
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 7 години
Искам да напомня няколко факта за Русия .Русия е Освободила България от Турско Робство .САЩ са убили десетки хиляди българи чрез най-големия терористичен акт в Историята на България .
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Verni prikaski obama muselmsnina dobre 4e is4esva sasipsha siria ubiha sumati hora predi kosova albania sarbia no eu i rusia sa silni dobre 4e tramp idva na vlast radav da se u4i ot putin i tramp ne ot erdogan bg e sa balgari moje da e kato ch. Bogata sigurna super jivejat scheizerite stabilni visoki prnsii saplati 38 % danak 13 saplata
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 138 Интересува ме повече как живеят хората извън София, в малките населени места в страна членка на ЕС и НАТО .Там заплатите и пенсийте едвам стигат за належащи нужди.Интересува ме как цели региони се обезбългаряват за сметка на ромите.Защо в тези региони битовата престъпност не намалява и държавата нищо не прави?Ако не са парите на българите от чужбина нещата ще са по-отчаиващи.Ние нашата държава не можем да управим,а дели злорадстваме за проблемите на Русия.
123
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде още 20 дена и на това НИЩОЖЕСТВО ОБАМА ще му дойде края. Нито Путин му е виновен че той и Хилари са световни некадърници , а освен това горката Хилари е с тежки психични отклонения и те бяха показвани многократно по нейни иявления по АЛФА. ОСВЕН ТОВА ХИЛАРИ Е С НУЛЕВА ПОПУЛЯРНОСТ В КРАВАРИЯ /САЩ/ И НА ПРЕДИЗБОРНИТЕ И МИТИНГИ ИМАШЕ ПО 200-300 ЧОВЕКА, НО СНИМАНИ ОТ БЛИЗО ЗА ИЛЮЗИЯ ЗА МНОГО ХИЛЯДИ, ДОКАТО НА ТРЪМП БЯХА ПО 35 000 В ЗАЛИТЕ. тРЪМП Е ЗА РУСИЯ , А ХИЛАРИ БЕ ЗА ВОЙНИ НА ВСЯКЪДЕ.
122
4
 
13
 
! Отговори
ХаХаХааа преди 7 години
На влюбените в Обама, перфектно определен като "Неуспял президент с неграмотен екип" бих казал - избършете си пяната от устата и си погледнете рейтинга на изказванията, преди да продължите да храчите!ФАКТ е, че българите масово одобряваме политиката на Русия и масово НЕодобряваме тази на САЩ (в Ирак,Сирия,Либия,Европа и т.н.).А и да ви напомня, че съвсем скоро САЩ ще станат ОФИЦИАЛНО първи приятели с Русия (защото така искат и самите американци) и ха да ви видим тогава 'ко ша правити!
121
9
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Кухата матрьошка дава оценки на президент на една велика страна в която всеки один от 50те щата произвежда повече от нейния Бантустан. където най-доброто пиене е Каналин пет звезди.