Доналд Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и Меркел…

Новият US-президент предлага сделка с Москва за падане на санкциите
Обновена: 16 яну 2017 10:19 | 16 яну 2017 07:45,
114
Доналд Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и Меркел…
Снимка: архив Reuters

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп излезе с програмно интервю за британския в. "Таймс" и германския в. "Билд" в което очерта основните посоки на управлението си дни преди да встъпи официално като държавен глава на САЩ. 

В интервюто си Тръмп обяви, че ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения с руския президент Владимир Путин. Това предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Тръмп заяви, че иска ядрените арсенали на САЩ и Русия да бъдат "намалени доста съществено".

В същото време той разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, описвайки действията на Москва като "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация".

Тръмп каза, че засега има доверие на Путин и германската канцлерка Ангела Меркел. "Преди всичко имам доверие и на двамата, но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго", заяви той.

Още по темата

Междувременно обаче новоизбраният президент на САЩ обвини Меркел, че е направила "катастрофална грешка" с политиката, позволила на един милион мигранти да влязат в Германия.

"Мисля, че тя направи една много катастрофална грешка и това беше, че прие всички тези нелегални", каза Тръмп.

"Аз много уважавам Меркел. Но смятам, че това, което се случи, е голямо нещастие", заяви той и отбеляза, че не иска да се "оказва в подобна ситуация".

Според Тръмп американският президент Барак Обама е пропуснал възможността да повлияе върху ситуацията в Сирия и вече е премината точката на необратимост.

Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения в американската история.

Новият президент на САЩ обяви отново, че НАТО има проблеми и че алиансът е остаряла организация, защото не е осигурила защита от тероризма. В същото време той обясни, че организацията е много важна за него.

"Аз бях подложен на толкова критики, когато казах, че НАТО е остаряла. Остаряла е, защото не се грижеше за тероризма. Понесох доста критики за два дни. А после започнаха да казват, че Тръмп е прав", заяви той.

"Отдавна говоря, че в НАТО има проблеми. Тя е остаряла, тъй като, както знаете, е била замислена преди много, много години", каза Тръмп.

Той добави, че много от членовете на НАТО не плащат това, което би трябвало да плащат, което според него е несправедливо спрямо САЩ. По думите му в момента само пет страни плащат това, което би трябвало да плащат.

"Но независимо от това НАТО е доста важна за мен", подчерта Тръмп.

Той коментира и Брекзит и прогнозира, че излизането на Лондон от ЕК ще се окаже "голямо нещо". Според него и други страни може да последват примера на Великобритания.

"Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци . . . мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Циник до 26 преди 7 години
Чети Сорос..и Меркел-ханъм!
21
17
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Това е най-*** и просто изказване на Тръмп,което съм чувал досега.
20
5
 
21
 
! Отговори
Циник до 23 преди 7 години
Те такива като вас - избират Меркел...и цялата сладкодумна транссексуална либерастка с****! Предпочитам беден речник - и "право куме в очи" пред лицемерни филантропски пароли!
19
11
 
6
 
! Отговори
Познато преди 7 години
До Анонимен"Този е много *** и е голям ***!?Коментарите му са като " на ....ББ.Това е положението! Такива се харесват на масовия 'електорат'!
18
15
 
13
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не си чешете езиците,кр.етени,в Библията пише че Русия е унищожителката на САЩ.
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19 Закъсаха го руските грантове нали
16
3
 
24
 
! Отговори
Циник до 17 преди 7 години
Мхм...*** е - създал сам империя за милиарди...станал президент на САЩ...а ти?Ровиш по кофите!
15
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е много *** и е голям ***!?Коментарите му са като в "Ганковото" кафене.
14
9
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Ядреното условие е добро решение и изход от ситуацията. На практика може да се окаже , че Украйна за втори път след 1994 ще изиграе решаваща роля в ядреното разоръжаване . Тогава тя се отказа да бъде Трета ядрена сила на зеямата срещу гаранции за сигурност. Сега ако се откаже от Крим ще обезоръжи ядрено Русия .
13
7
 
16
 
! Отговори
MAD преди 7 години
БРАВО НА ТРЪМП МЕРКЕЛ И БОЙКО В ЗАТВОРА
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите на Тръмп са вътрешни, практически се опитват да направят преврат срещу него, снощи той открито каза на шефа на цру бренан да върви на майн... заедно с обонго. въпроса е ще успее ли да се пребори с тия хора или те ще го очистят в петък.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам как ще изкара мандата си. Казва много истини, но е неудобен на много високопоставени кръгове в Америка, включително на знаменитостите, които водят словесна война с него. Тяхното мнение е влиятелно сред американците. Сделки с Русия пък изобщо няма да се харесат нито във Вашингтон, нито в Евро съюза. Той ще е вечно във война с опонентите си. Иначе по същество е прав.
10
8
 
10
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Да видим колко време още ще сте влюбени в Тръмп . За нас изборите приключиха а от там и кампанията и глупостите свързани с нея и сега ще изчакаме да видим какво ще направи за да си изградим мнение .
9
2
 
38
 
! Отговори
Нас преди 7 години
ШАМАР ! Голям шамар за Меркел!
8
5
 
41
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Почти всичко, което Тръмп казва е истина - особено ми харесва "шамара" му за Мурксул-берлинската ханъма! Това, което не е написано в днес.бг е , че той признава, че войната в Ирак е едно от най-лошите решения в историята на САЩ. "Все едно - да хвърлиш камък в гнездото на осите!" Бубарак Патладжана получи нобелова награда за мир...затова, че създаде ИД!! За какво повече да говорим ....и европейската му лакейка Мурксул си потроши краката да му угажда! Резултата?Избити граждани..пълчища тарамбуки!
7
24
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Та нали за джуджака ядрения коз е единствения, който държи. Ако го нянаше ядрения лантаж никой нямаше да възприема Путин сериозно А Тръмп иска джуджето да намали ядрените оръжия!!!???
6
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчетата преди да се радват трябва да знаяр, че САЩ не са като Русия и президента нр може еднолично да си прави каквото си иска, подобно на Путин.
5
4
 
51
 
! Отговори
ами преди 7 години
Браво!Определено ми харесва!А Меркелката не допусна грешка,а направи престъпление срещу Европа и трябва да бъде съдена!
4
4
 
24
 
! Отговори
хахахахаахаааааааа.. преди 7 години
Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и МеркелПлевенлиев,Борисов!
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горе-долу с тези думи описва международните дела и нашия автомеханик - бай Ставри! Доналд къртииии :)))))