Доналд Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и Меркел…

Новият US-президент предлага сделка с Москва за падане на санкциите
Обновена: 16 яну 2017 10:19 | 16 яну 2017 07:45,
114
Доналд Тръмп си каза: За Путин, НАТО, Брекзит и Меркел…
Снимка: архив Reuters

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп излезе с програмно интервю за британския в. "Таймс" и германския в. "Билд" в което очерта основните посоки на управлението си дни преди да встъпи официално като държавен глава на САЩ. 

В интервюто си Тръмп обяви, че ще предложи да бъдат отменени санкциите срещу Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения с руския президент Владимир Путин. Това предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Тръмп заяви, че иска ядрените арсенали на САЩ и Русия да бъдат "намалени доста съществено".

В същото време той разкритикува Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, описвайки действията на Москва като "много лошо нещо", довело до "ужасна хуманитарна ситуация".

Тръмп каза, че засега има доверие на Путин и германската канцлерка Ангела Меркел. "Преди всичко имам доверие и на двамата, но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго", заяви той.

Още по темата

Междувременно обаче новоизбраният президент на САЩ обвини Меркел, че е направила "катастрофална грешка" с политиката, позволила на един милион мигранти да влязат в Германия.

"Мисля, че тя направи една много катастрофална грешка и това беше, че прие всички тези нелегални", каза Тръмп.

"Аз много уважавам Меркел. Но смятам, че това, което се случи, е голямо нещастие", заяви той и отбеляза, че не иска да се "оказва в подобна ситуация".

Според Тръмп американският президент Барак Обама е пропуснал възможността да повлияе върху ситуацията в Сирия и вече е премината точката на необратимост.

Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения в американската история.

Новият президент на САЩ обяви отново, че НАТО има проблеми и че алиансът е остаряла организация, защото не е осигурила защита от тероризма. В същото време той обясни, че организацията е много важна за него.

"Аз бях подложен на толкова критики, когато казах, че НАТО е остаряла. Остаряла е, защото не се грижеше за тероризма. Понесох доста критики за два дни. А после започнаха да казват, че Тръмп е прав", заяви той.

"Отдавна говоря, че в НАТО има проблеми. Тя е остаряла, тъй като, както знаете, е била замислена преди много, много години", каза Тръмп.

Той добави, че много от членовете на НАТО не плащат това, което би трябвало да плащат, което според него е несправедливо спрямо САЩ. По думите му в момента само пет страни плащат това, което би трябвало да плащат.

"Но независимо от това НАТО е доста важна за мен", подчерта Тръмп.

Той коментира и Брекзит и прогнозира, че излизането на Лондон от ЕК ще се окаже "голямо нещо". Според него и други страни може да последват примера на Великобритания.

"Ако в различни части на Европа продължат да се стичат бежанци . . . мисля, че ще е много трудно да се запази единството, защото хората са разгневени от това", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Andrey AnevKAKVO STANA ,4E SEGA PRILI4AME NA SIRIA, DAJE I BEZ BOINAприличаме само по брой на *** на глава от населението.
81
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Вий бързо забравихте. До три ше им броим на германците: айнцу, цвайцу, дрън.
80
1
 
0
 
! Отговори
РККА преди 7 години
и по един еднопосочен билет за щатите на всички *** от Европата,че на европейското по футбол някои отбори спокойно можеха да участват и за купата на африканските нации..
79
2
 
5
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ТЕЗИ РУСКИ ЗАПЛАТИ,ЗАТОВА ЛИ ВСИЧКИ СЕ МОЛЯТ ЗА РУСКИ ТУРИСТИ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА И ТУРЦИЯ,КЪДЕТО ВЛЯЗАТ ОБИРАТ ВСИЧКО БЕЗ ДА ПИТАТ ЗА ЦЕНИТЕ,ПРИЯТЕЛ ОТ БУРГАС ИМАШЕ КАПАНЧЕ И ЗА ЕДНО ЛЯТО СИ КУПИ АПАРТАМЕНТ ОТ ПОКУПКИТЕ НА РУСКИТЕ ТУРИСТИ.НЕ БЪДЕТЕ СМЕШНИ,А ВЗЕМЕТЕ ОТ АНГЛИЧАНИ,ГЕРМАНЦИ И ДР.В РЕСТОРАНТА КОЛКОТО ИСКАШ БЕЗ МНОГО СМЕТКИ.ЗА ПРЕЦЕНКАТА НА ВОЕНИТЕ СТЕ ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ ОТ РЕАЛНОСТТА,ВОЕННИТЕ В СИРИЯ НЕ СА С НАЙ НОВАТА ТЕХНИКА,А ПЪК ВСИЧКИ МАЙ ЗАМЛЪКНАХА,САМО САНКЦИИ,СМЯХ
78
2
 
10
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Що така бе Дони/така е галено но Доналд/ не се вслуша в писмото на Росен.Защо изостави верните поданници на Сорос и сие? Каква сделка кви 5 лв.?Ми то без санкции за какво да живеем?Ами тез танкове дето Румборак ги прати в Полша и авера му Оланд на Ново Село какво да ги правим сега.Да им сложим по едно гребло да поизринат малко Бойковата магистрала че ептем се огелпахме. Нищо свято няма !
77
4
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Сега и от ракети почна да разбираш, така ли ?!Ти си един болен *** с руски девиации ...
76
1
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Тръмп разгроми Меркел с едно изречение. Дано това е началото на края на тази неадекватна жена.
75
14
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонимен91През ПСВ Русия капитулира пред Германия, през ВСВ *** бяха спасени от лошите американци. А ракетите които САЩ и Русия си мерят непрестанно са окрадени от немците.
74
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 89Този така наречен бизнесмен (Тръмп) е абсолютно исторически неграмотен. САЩ нямат ли изискване към кандидатите си за президент да имат познание не само по събиране и изваждане а и по история и логическо мислене защото в политиката 2+2 не е 4. За България е ясно че няма такова изискване и за това избираме бастуни като Радев и мошеници като Гоце.Не вижда ли че Путин се движи точно постъпките на Хитлер и вече е на нивото 1938-а година. Явно той ще бъде новият Чембърлейн.
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Семейство Ротшилд решава за кого ще гласуват хората на изборите в САЩ и всички страни в света, които са под тяхно влияние, постигнато чрез инвестиране на големи суми пари в политически партии, които смятат за подходящи и които рекламират чрез медиите, които те контролират. В крайна сметка за тях няма значение кой ще спечели, защото те чрез своите агенти финансират всички влиятелни партии, които подкрепят интересите им по целия свят.
72
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от най-важните агенти на фамилия Ротшилд е Джордж Сорос. Като се представи за голям благотворител, той спомогна за реформите в Източна Европа и дари на тези страни милиард долари чрез организацията си Отворено общество. Названието, което той даде на организацията си, е най-малкото безсрамно лицемерно поради факта, че той е един от видните членове на най-затвореното общество. Той е грабител, който навреди на много страни и хора заради алчността си. Уилям Енгдал (William Engdahl) пише за това в статията си Тайната финансова мрежа зад вълшебника Сорос (The Secret Financial Network Be
71
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мазепаВ Германия така говореха за Русия и преди Първата, и преди Втората Цетовна война - немското оръжие била най-модерно, немската армия най-силна, немската икономика първа и т.н.Толкова си бяха повярвали германците, че накрая ... капитулираха два пъти. По-доре да си седнат на дупетата във Волфсбург и да си правят фолксвагенчетата. И да се надяват, че някой ще ги купува.
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от най-важните агенти на фамилия Ротшилд е Джордж Сорос. Като се представи за голям благотворител, той спомогна за реформите в Източна Европа и дари на тези страни милиард долари чрез организацията си Отворено общество. Названието, което той даде на организацията си, е най-малкото безсрамно лицемерно поради факта, че той е един от видните членове на най-затвореното общество. Той е грабител, който навреди на много страни и хора заради алчността си. Уилям Енгдал (William Engdahl) пише за
69
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя мегаломан ще нанесе много вреди на света.
68
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп бърбори толкова неща,че по някое от тях се оказва прав,което не означава,че е такъв и по останалите.Щом НАТО за Тръмп е остаряла организация,само за това,че е "основана отдавна",то какво да кажем за държавата САЩ,която е основана още по-отдавна от Аиланса?За вноските на страните-членки на НАТО,има и друг начин да се обсъждат,освен този да се отрича целия съюз.Намаляване на ядреното въоръжаване се е случвало и друг път,но и до днес стои пред света,като проблем.Русия е заплаха,тоа е важното.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A NIMA LI DA ISKA UNISHOJENIE NA MULTIKULTURALIZAMA TOVA E GOLIAM PROBLEM AKO PRODALJAVA OSHE TOLKOVA MULTIKULTURALIZAMA NIAMA DA OSTANE EDIN EVROPEEZ V EVROPA
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,НАТО препокрива ЕС и го покрива даж направо го обгръща кат одеяло окол всички,коит се вмъкнали и вкупом се завили кат в дедово одеало или юрган да е по топло и само пет от тез където са вътре плащат как трябва за топло иначе има и някои коит са повече и си плащатат на ЕС някакви такси за юргана кат за среда,че топло и там никой не отчита излиза,че останалите дет се не вместили под юргана и са само под одеалото,кат стража на пост да бдят пускат други на инат да се постеснят и плащ имало
65
2
 
18
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Да го поканим да дойде в България,Да види Факултето, Филиповци, Столипиново, ... пък и цялата странаТрябва да постави ултиматум на нашите мушмороци да спрат с тия помощи дето правят ромите да ги носим на гръб.
64
3
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До ЙорданТук в Германия никой не чака помощ от задокеански приятели. Всеки разчита на труда си.
63
22
 
11
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
Единственото нещо, което прави Русия велика сила е ядреното оръжие. Това е все едно през 12-15 век да отнемеш на татаро-монголите конете. Но Русия е на колене и няма друг избор освен начало на война.