На 8 март в САЩ - "Ден без жени", ще си вземат почивка

Организаторите са тези, които поведоха Марша на жените заради Тръмп
Обновена: 7 мар 2017 20:00 | 7 мар 2017 19:58, Камелия Цветанова
11
На 8 март в САЩ - "Ден без жени", ще си вземат почивка
Снимка: Reuters, архив

Организаторите на протестния Марш на жените след встъпването в длъжност на президента на САЩ Доналд Тръмп през януари призоваха американките утре да си вземат почивен ден и да не харчат пари, за да привлекат внимание към ролята на жените в обществото, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Еднодневният протест, наречен "Ден без жени", цели да насочи вниманието към икономическите предразсъдъци, с които се сблъскват жените. Инициативата съвпада с Международния ден на жената.

Организаторите на утрешната проява заявяват, че чрез нея искат да изразят подкрепата си за всички жени и да подкрепят преобладаващо женските протести в цял свят след встъпването в длъжност на президента Тръмп.

Те призовават жените да се включат в митинги и да подкрепят местни организации, вместо да полагат платен или безплатен труд, както и да не пазаруват в магазините или през интернет.

Организаторите освен това насърчават жените да се облекат утре в червено като символ на любовта и саможертвата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те по-добре изобщо не само на 8-март, ами изобщо да не ходят на работа, за да не се бъркат в работите на мъжете и мъжете да могат да си свършат работата. Малките заплати в сравнение с мъжете които вземат са сигурно 5 пъти повече от колкото заслужават. Никакви заплати за жените, и вън от пазара на труда. Да ходят там да раждат, че с тоя феминизъм дори и това вече не могат да правят, и напразно дишат кислорода на планетата! Напълно вредни и ненужни никому същества!
6
4
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Комонестически холедей където сополиви пионерчита подаряват на майките си каранфил с чоропогащник
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един ден няма да пазаруват, на следващия ден ще наваксат.Консуматорството (consumerism) не е възникнало като икономически модел заради мъжете. Колко време ще им издържат нервичките на всичките тия женици да не пазаруват?Всъщност, за икономиката на всяка държава ще е изключително полезно жените да си сменят потребителското поведение. 90% от продаваните *** просто ще изчезнат; ще останат по-висококачествените стоки.
4
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Днес няма да ходят на работа, а искат по-високи заплати. Мисля, че е крайно време да се поставят граници на еманципацията. Изглежда изродско жена да е висш военен, висш полицай еле, министър на МВР. Жени, вие имате място в живота на мъжете - в леглото, зад печката, оставете мъжките игри за мъжете.
3
1
 
16
 
! Отговори
все същото преди 7 години
Сега ще стане ясно че въпреки че вземат по-малки заплати, жените харчат повече (защото харчат и парите на мъжете си).Ако беше спечелила Хилари щяха да организират марш в подкрепа.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като икономиката Ви е пазарна...т.е крепи се на пазаруването а не на производството....ще агитирате да не пазаруватразбира се....ама врякахте когато Тръмп Ви го каза че в америка нищо не се произвежда.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Първи май и Осми март са възнокнали пътво в. щатиъе