От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!

За Вашингтон обаче всички опции били на масата
271
От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!
Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
5
 
! Отговори
Белата златк. преди 7 години
Имали рубли от рушкото писолство другари???
100
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиБоби бре, нали летището в Дамаск беше "защитено" с С-300?!?!? Израелците първо изтърбушиха тях та после и цялото летище.
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно, че могат да учат, където си поискат, но не учат в Ломоносов, примерно.
98
5
 
12
 
! Отговори
до 106 преди 7 години
Ако руснаците правеха класацията за престижни университети, московският щеше да е на първо място, нали се сещаш, че тази класация е американска.
97
3
 
10
 
! Отговори
до 99 преди 7 години
Завърши в Русия,но после избега за Германия,що така,не му ли хареса в Русия.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи недей да бъдеш хич убеден, на никой не му пука за теб дали си убеден...
95
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата на руския елит могат да учат където си поискат, бащите им са милиардери, някои от тях са изкупили половината Лондон. А какъв елит е банкянкската тиква която едвам избута пожарникарското в Симеоново, но си е пратил щерката да живее в САЩ без нито да работи, нито да учи? Как стават тия работи?
94
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су35Колкото и да си лаете, ако сащ нападнат северна корея, то бъдете сигурни че китай и русия стават партия....хич не съм убеден да ти кажа, ама хич ... според мен путин няма повече топки, за нещо повече навън (или не иска, което е пак същото), и ще се концентрира към удържане на положението вътре , което върви към подкопаване ...
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма, те се страхуват от Иран и Северна Корея. Удрят само слаби страни.
92
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаМдаааааа, "Ломоносов" е един от най-престижните университети в света. Даже го има и в класацията на "най-престижните". Потърси го. Ще ти дам жокер да не ровиш много:)) На...............116-то място! Мухахахах!
91
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавайки острият език на Лавров, може да се предположи, че подиграва американците за кривите ракети в Сирия.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гледам Холивуд, мъжки. Не харесвам американски филми. Учил съм в руско училище и мога да ти кажа, че дори русначетата гледат на Запад. Прав си, светът не е кино и реалността е, че посоката е главно на Запад.Иначе и аз познавам завършили в Русия. Един.
89
10
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 851. Умнико С300 и С400 защитават Таурус и Лактакия не някаква авиобаза на 300км от крайбрежието.2. Или САЩ ще спазва някакви международни норми или всеки да почне да си прави каквото ще включително СКорея 3. Ако всеки си прави каквто ще да не мислиш че Рашките те нямат достатъчно бомби да сринат всичките сгради в Сирия пълни с джихадисти?
88
10
 
9
 
! Отговори
The vice преди 7 години
В чужбина съм..никой тука не му пука за руските скумрии и тоя очилат гей...на всички рушисти и милиардери децата са им тука на Запад и парите са им в долари ли евро рубли не държат алкашите дето крадът от собственият си народ
87
8
 
9
 
! Отговори
Су35 преди 7 години
Колкото и да си лаете, ако сащ нападнат северна корея, то бъдете сигурни че китай и русия стават партия. А това ще е пагубно за щатите. Тук не говоря за военна конфронтация. Има други механизми по които евентуален съюз русия-китай да е началото на края за щатите.
86
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обиколил съм свят и едно мога да ти кажа - близки са ни по-скоро централноевропейските народи (без унгарците), отколкото руснаците.
85
10
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен 68 Не позна, мъжки. Много българи учат и в Русия. Лично познавам нашенче, завършило химия в "Ломоносов" , което лапнаха като топъл хляб в Германия, даже сега е асистент в германски ВУЗ. Толкова лошо ги обучават в Русия. Да не говорим, за математиците им.Но, продължавай да гледаш още филмите на Холивуд, където сам самичък човек спасява и президента, а и света, по съвместителство.Светът не е кино, обаче.
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма.Просто ще стъпи с мощни бомби.Няма да е като в Сирия.
83
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп направи голямо оакване с тези точни ракети. И сега какво? Нещо май се запецна! Защото ако кажеш "а", трябва да кажеш и "б". Иначе ставаш за смях, както и станаха за смях САЩ.
82
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да си близки руснаците ... ме е срам от тяхното поведение. Да защитават все лошите и военните престъпници. Това е от мен.Русия ,ако иска да заеми важна роля трябва да почне да се държи отговорно към света и законите .