От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!

За Вашингтон обаче всички опции били на масата
271
От Кремъл: Дано САЩ не действа в Северна Корея като в Сирия!
Снимка: Reuters

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази надежда днес, че Съединените щати няма да предприемат едностранно действия за решаване на проблема със севернокорейската ядрена и ракетна програма, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Надявам се, че няма да има едностранни действия като онези, които видяхме наскоро в Сирия", заяви Лавров на съвместна пресконференция със сенегалския си колега Манкьор Ндиай.

Той даде да се разбере, че Русия не приема "ядрените и балистичните авантюри на Пхенян в нарушение на резолюции на ООН", но подчерта, че това не позволява автоматично "нарушаването на международното право, като бъде използвана сила срещу Северна Корея".

По-рано днес вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви при посещение в Южна Корея, че страната му е за мирно уреждане на проблема по пътя на преговорите.

"Всички опции са на масата", що се отнася до това как да се отговори на Северна Корея, предупреди в същото време той.

Пенс предупреди затворената комунистическа държава да не изпробва решителността на американския президент Доналд Тръмп, нито мощта на въоръжените сили на САЩ.

"Ако трябва да изтълкуваме тази формулировка като заплаха за едностранно използване на сила... това, разбира се, е опасен път", каза в реакция Лавров. Той изрази надежда Тръмп да се придържа към линията, която е обещал да следва по време на кампанията за президентските избори в Съединените щати миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 114Глупи бре, ти защо вярваш на измишльотини? Никакви С-300 не са били унищожени от израелците! Те са умни хора и не биха тръгнали срещу Русия, още повече, че си имат приказкате и договореностите с нея. И не забравяй,че 1/3 от израелците са родени в Русия или са рускоговорящи и обичат родината си не по-малко, отколкото Обетованата земя. Те са и ядрото на ЦАХАЛ, особено на командосите и на авиацията.
120
1
 
19
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
Русия пак стана държавата укротител на лошите и защитник и надежда за слабите и онеправданите по целия свят. Чудя се, ако не е Русия дали Америка нямаше да върне направо робството?!!!
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На масата Тръмпи гълта пържоли и си бойдисва перуката.
118
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До анонименНеточно колега информирай се по добреДа ЦАХАЛ избомбиха старо летище в района на Дамаск Обаче кой го стопанисваше? ХИСБУЛА или с други думи междинна спирка на ирански оръжия контрабандирани към Бейрут
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСинът на Нинова учи с в САЩ защото има отличем успех и стипендията и издържката му се плаща от университета в Бъркли, това не засяга никой, това си е негова работа дали ще учи в Русия или в САЩ. А щерката на Борисов и гимназия едвам е завършила и нищо не учи и нищо не работи а живее в САЩ. С какви пари - със заплатата на Борисов като министър председатал - смях? Имал пари Борисов...
116
1
 
8
 
! Отговори
мдо преди 7 години
чудя се само дали след арабския тероризъм(очевидно почерпил опит от японските камикадзета през ВСВ) ще имаме и корейски тероризъм. Въобще САЩ тотално ошашавиха света със слабата си недъгава политика.
115
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров трябва да се радва...Чим Чен Ун вече е написал "поканата" за Путин и неговите траскосмически войски !
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малкият Грухчо ще нарита задницата на оранжевия клоун!
113
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, що да не е премиер, като си го избират?Знаеш къде е МС, *** и го питай къде е щерка му и с какви пари.И все пак е показателно, че в Америка я е пратил, а не в Русия. Пари има явно, Русия е доста по-близо, ама...
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има центрове в столицата които набират бойци за великата отечествена война в Северна Корея.
111
11
 
1
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Засекли са доста български лапнипишковци с пълно с бело руско сладко и платено от рушкото посолство на алкашия
110
11
 
1
 
! Отговори
страх,страх преди 7 години
Тръмпеца леко се пошегува, путинова Русия се разтрепери...
109
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До анонимен 108 Елементарен геополитически анализ показва защо РФ и Китай са стратегически ако не съюзници то поне партньори и то срещу САЩ който се е наточил на целия свят Китай строи 4 самолетоносача и то с такива темпове че първия е на 90% готов след тях казаха че ще строят атомни.Тоест Китай е насочен на югРФ интересите и са в зоната на бившите СССР и ЕвропаЗа това са в толкова добри отношения.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСАЩ загубиха, дори додоха повече жертви отколкото във Виетнам, после и във Виетнам ядоха боя.
107
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче руснаците са доволни от изстрелването на томахоуците. Защото разузнавателните им кораби са засекли маса интересни данни. Които на учения няма как да имитират. Засекли са упрвлявщите сигнали, сигнатурата им, която е 0,1 кв.м. насочващите от GPS сигнали, както и че инерционната им система над морето им дава 800 метра погрешност. И всичко това, без да похарчат и една рубла, ха, ха!
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Именно, учат където си поискат - и в САЩ и Ломоносов, а щерктата на Борисов която дори и гимназията едвам избута, не може нищо да работи и не може никъде да учи защото никъде няма да я взмет баща и я прати да живее в САЩ. И този е премиер на членката на ЕС България!
105
0
 
11
 
! Отговори
:) :) преди 7 години
дали има рубли е се тая, по важно е дали японските йени ще има кой да харчи ако реши тоз с перчема да се ерчи на бузестия кореец ...
104
10
 
5
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Другари рушисти,заедно в Сибир там да се пооотрудите в университета Джуджи и неговият Медвед
103
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ, Южна Корея, Япония и Китай са съюзници срещу Ким Чен Ун който има за единствен съюзник с българския народ има открити центрове за дарения в столицатаи безплатни паспорти за най-верните бойци.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да знае как е завършила Корейската война?