Тръмп горд с нов самолетоносач: Враговете ни ще треперят

Корабът "Джералд Форд" бе построен за 12,9 милиарда долара
Обновена: 22 юли 2017 22:53 | 22 юли 2017 22:50,
164
Тръмп горд с нов самолетоносач: Враговете ни ще треперят
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално въведе във въоръжение единадесетият американски самолетоносач и първият от ново поколение с ядрено задвижване.

"Американската стомана и американските ръце произведоха послание от 100 000 тона към света: американското могъщество не знае граници", заяви Тръмп на церемонията във военноморската база в Норфък, щата Вирджиния. , Това предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Към които и хоризонти да се насочи този кораб, съюзниците ни ще спят спокойно, а враговете ни ще треперят от страх", заяви президентът на САЩ на церемонията по официално приемане на кораба от военноморските сили.

Сред присъстващите на церемонията бяха бившите министри на отбраната Доналд Ръмсфелд и Дик Чейни, предаде Асошиейтед прес.

Новият самолетоносач "Джералд Форд" е кръстен на 38-ия президент на САЩ. Строежът му започна през 2009 г. и трябваше да завърши през септември 2015 г. на цена от 10,5 милиарда долара, но този бюджет достигна над 20 процента преразход до 12,9 милиарда долара. ВМС обясняват забавянето и преразхода с високотехнологичните системи на кораба.

Новият самолетоносач е първият от клас "Джералд Форд", който заменя досегашния клас самолетоносачи "Нимиц". Следващият от това ново поколение е самолетоносачът "Кенеди", чийто строеж вече е започнал. ВМС на САЩ искат да увеличат флота си до 12 самолетоносача до 2031 г., отбелязва Франс прес.

Никоя друга държава няма такава военноморска сила. Русия и Франция имат по един самолетоносач, а Китай въведе във въоръжение втория си, но той още не е в оперативна готовност.

Самолетоносачът "Джералд Форд" ще е в оперативна готовност през 2020 г., а първото му разгръщане е планирано за 2022 г. той е с дължина 333 метра и екипаж от 4460 души и е задвижван от два ядрени реактора.

Новият му тип катапулт за самолети, електронен, а не парен, ще осигури 25 процента повече излитания за 75-те самолета и хеликоптери, а подобренията позволяват по-лесна поддръжка с екипаж от 500 души по-малко спрямо самолетоносачите от клас "Нимиц".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Русия пък си има непотопяем самолетоносач, с площ 111 х.км2. С изключително важна геогеография. По- важна дори от средиземноморска Гърция!
80
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Burzum руснаците не могат- нямат толкова акъл а и промишлен потенциал ако наблъскат реактор като на ледо разбива4 в кораб с големината на пример на кузя половината тонаж ще замине за реакторно защитни прегради а без тях матросите ще изп-укат от радиация а с тях не трябва да има самолети на борда няма място ) енврго ефективноста към тонажа винаги е била много зле в ссср да не говорим 4е днешна русия няма и завод способен да направи голям кораб
79
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Burzum знаеш ли каква е разликата между ядрен реактор на ледоразбива4 с 100 души екипаж и тази на самолетоноса4 с 5000 ако русия сложи подобен НЯМА да остане място за самолети
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия също има 1 а и по4ти е готов втори Япония има 4 кораба дето само ф 35 им липсва да станат пълноценни самолетоноса4и Испания и Италия също имат по 1 малък дизелов но то и руския е подобен
77
2
 
9
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
До Русия е изостаналаНа практика е все едно с какво работи -буксирните кораби са винаги с него:))) А! Впрочем буксирите са датско производсво:))
76
16
 
15
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Не знам дали е вярно, но казват че единственият самолетоносач на Русия работел с дървени въглища, защото като плувал изпускал гъст черен дим
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САМО ПИТАМ"сможет ли россия потопить авианосец сша"Гледай
74
4
 
7
 
! Отговори
Чичо Пич преди 6 години
До "само питам". С питане до Москва ,Сибир и С.Корея се стига!!!!
73
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
етнос от каторжници не говорят за наука книги поезия театьр а само заорьжие отвратителен човек
72
14
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Кузнецов е многократно по добър от американското корито.Само дето иска малко по сухи въглища.
71
7
 
12
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 6 години
А КАТО Е ТОЛКО ГОЛЯМ И МОДЕРЕН ,ИМА ЛИ ДОСТАТЪЧНО ........СПАСИТЕЛНИ ЛОДКИ, ИЛИ СТАВА НА ..........ПОДВОДНИЦА ,ЩОТО МОРЕТО Е .....ДЪЛБОКО !!!!!!!???????????
70
1
 
2
 
! Отговори
до 2000 км. в час преди 6 години
Имаш ли представа какво си писал ?
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107Те не му се мешат на Кимчо, Кимчо им се меши. Цялата му власт и политика... дори цялата му държава се крепи на това да мразят САЩ. Ако спрат, той няма да може да задържи власта и ден.
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97Ще се появи, споко. Опорните точки ще са:Кузя може да гори всякакъв мазутРуснаците "разработват" нова противокорабна ракетаДоктрината на *** е другаабе.................знаеш ги, що да ги пиша пак
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До онбашиятаМисля, че имате различна идея за "победа". За САЩ победа е когато страните в близкия изток са нестабилни и размирни. Те нямат за цел да установяват мир в тези страни защото не е в техен интерес.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ано Умният сигурно пише лъжливите си червени басни. Скоро ще ни залее с умна информация.
65
6
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
последните години убедително показват че май само със самолетоносачи и демократични бомби не става, америка загуби войната в сирия, това вече и на либерастите е ясно дори
64
3
 
12
 
! Отговори
карина преди 6 години
Това е надпреварата във въоръжаването . Не им пука нито за Мински споразумения, нито за Крим - трябва им претекст и го намират. Да се покажат кой е по-по - най. Често обаче по-по-най се оказва не този, който вика.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До duroхахаха това беше добро :)
62
2
 
9
 
! Отговори
duro преди 6 години
Лоша дума за Кузя да не съм чул, ей!! Ама ха! Той е част от космическо-подводния флот на Путин.:))