Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
18
 
10
 
! Отговори
До 65 преди 6 години
Не САЩ, а комунистите ще предизвика ядрена война. Комуниста си е комунист - независимо дали в Северна Корея , Русия или БСП.... една част от комунистите са прости и ***, другата част са много хитри и крадливи.
45
16
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ким Чун - квадратна глава! Мозъкът му е затлъстял на това прасе и не знае какви ги върши!
44
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ще предизвикат ядрена война гибелна за цялото човечество
43
2
 
16
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
Като Виетнам , сигурно .. И като рожбите на ЦРУ ( ислямските терористи) в Сирия..
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким да хвърля тази бомба, като ще я хвърля. Ама по-далеч от нас. Поне някъде в Мексиканския залив. Че да не убие хора.
41
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А баце ше квичиш като прасе като изпляскат ракетите ама праи се на играч млад си баце и млад че мреш кой се фанал с Америка се закача винаги го е ял така ше е баце оди моли Буда да те чисти ...
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятна новина за прекрасен ден.
39
6
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
много лесно. както не си го представяш.
38
0
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
Кък бе ? Кък ше стане , бе другар ?
37
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците да се сърдят на себе си. Преди няколко години двете кореи бяха пред обединяване. Ходеха си на гости разделените семейства, имаха съвместни предприятия.... Докато американците не предизвикаха провокация с южнокорейски катер, потънал в тяхна територия. САЩ нямат интерес от обединена Корея. Как иначе ще си пробутват оръжие за милиарди в района, ако няма враг.
36
5
 
23
 
! Отговори
с настроение преди 6 години
Обожавам такива новини сутрин. Чувствам се приятно при мисълта, че наркозависимите со ро со и дни драскачи получават припадъци от безсилна злоба....
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАто го гледам тоя на снмимката, добре живее сев. корейския народ. Нв виждам що се оплакват. И стилистите са им добри.
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако продължават да провокират САЩ накрая ще стане плачката. То е ясно.Опитва се от години да ги откажат с дипломация от ядрената програма - ами не става. В един момент чашата , ще прилее. На Япония също и писна да хвърчат ракети над главите им..Това е голяма провокация. Светът трябва да е единен и да изиска веднага спиране на тоя ядрен ад.
33
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 44, обратното е, открай време корейският прасчо изпада в истерии срещу САЩ, но Обама само го гледаше със снизхождение като кресливо дете и не му обръщаше внимание. Сега Тръмп почна да му влиза в инфантилния тон, и онзи както не е свикнал да му отразяват репченето вече плюе пяна и ще вземе да си докара някой инфакрт.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем смешно, хем тъжно. Да не стане накрая играчка-плачка и покрай тия двамата всички да плачем!
31
17
 
12
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен 21 Ако Ким нямаше ядрена бомба , до сега да са ги нападнали....Я гледай.., че защо да ги нападат? Тези са бедни като църковни мишки.И защо не нападат Куба или Венецуела, те нямат ядрено оръжие? Ами защото те ще си умрат от собствената си смърт.
30
2
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Ти нали беше веган ?
29
2
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Ти нали беше веган ?
28
6
 
5
 
! Отговори
Независимост преди 6 години
Ето пример за независимост(нищо не зависи от плювачите по Тръм)!Ама освободете напрежението бе другари!Лошият Фердинанд, отдавна го няма,някой още не са разбрали,(както и тогава),че сме държава!
27
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким държи в психически шах САЩисаните и техните Натовски марионетки.