Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!

Пхенян заплаши да изстреля най-мощната водородна бомба
Обновена: 22 сеп 2017 08:11 | 22 сеп 2017 08:10,
307
Ким Чен-ун за Тръмп: Един умопобъркан, който ще си плати!
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея.

Това предадоха световните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким, Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Още по темата

"Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република", се казва в изявление на Ким Чен-ун, цитирано от БТА.

То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун "Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия" и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал, е правилен.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо обяви, че страната му може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на Тръмп.

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери дипломат номер едно на Пхенян уточни: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
13
 
! Отговори
Госпут преди 6 години
Тръмп да спре да се заяжда
65
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де защо севернокорейците плащат подкупи на наемните убийци които пазят гранцата за да избягат от там?Защо в Северна Корея са умрели от глад ?А в южна и сащ страдат от прехранване?
64
6
 
12
 
! Отговори
RAD преди 6 години
Продължавам да не доумявам как тука едни хора се подмокрят от удоволствие, когато Ким размахва ядрената заплаха без да му пука, че това ще доведе до апокалипсис.Аз също не съм фен на Тръмп и САЩ, но не съм толкова ***, че да си мисля, че ако стане патакламата, ние няма да сме засегнати и ще гледаме войната по телевизията с чипс, пуканки и бира в скута.Я се стегнете!Това не е мача "Левски-ЦСКА"!
63
5
 
17
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Тръмп е в безизходица и доларът скоро ще се срине. Продавайте докато не късно.
62
1
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
Ама много някак си неразбираемо, несвързана мисъл. Да не сте взел двойна сутрешна " доза"?
61
0
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
Много говориш .....
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма русофоби, това е все едно да те е страх от ***!Да, мръсни и коварни гадинки са, но като ги настъпиш как хубаво пукат!Никой не го е страх от просията, само за гавра стават.Денги нет, каза тов медведев!Тато ви го каза - като нямаш пари нищо не можеш да кажеш!Приемете го и се примирете със поредната Загуба!
59
2
 
20
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Призовавам българите живеещи в САЩ незабавно да напуснат страната, защото сигурността им не може да бъде гарантирана.
58
7
 
4
 
! Отговори
Северонасранск (рус) преди 6 години
Ким ще ни научи как да преживяваме на трева и корени, а ние ще му покажем как си ядем калашниците и бомбите.Не са вкусни, но нали сме патриоти-фашисти!
57
3
 
17
 
! Отговори
историята е жива преди 6 години
Нямали кой да напомни на Тръмп,как американските войски бягаха разбити, подгонени от Севера и Китай през 1953г.и ООН трябваше да ги спасява с коалиционни войски.....
56
6
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Жълтото патенце Доналд, дали е оцапало памперса? ;)))Това не му е ИДИЛията. Жълтурковците са най добри в боя. Чингис Хан го доказа. Самураите също. Ами Виетконгците?
55
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахаа. Погледнете добре тоя прасок на снимката. Един луд коментира друг.
54
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата русофилиистик-путинофиллска изметт се е събрала тук..
53
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп и ким да си вземат стая вече станаха досадни
52
2
 
10
 
! Отговори
до 79 До "бълга преди 6 години
Брей! Какъв евроатлантически анализатор бе! С какъв устрем подхранен с " доза" прави дълбок анализ на международната обстановка ! Не се напъвай толкова, че можеш да получиш я херния , я некое друго заболяване. Не ти достига умствен капацитет.
51
15
 
7
 
! Отговори
До "българката& преди 6 години
И русия ще унищожат заедно с кимовите роби, не бой се. Всички фашисти-хомофоби ще горят в ада. Ким и потен ще свършат заедно.. хихихиБезсилни са и само ще гледат като телета на заколение.
50
4
 
14
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Е, как комунистите като Тръм заплашва Северна Корея от трибуната на ООН. Излиза , че Тръмп е комунист и е от Северна Корея и Русия.
49
8
 
34
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
*** САЩ СА НА РЪБА НА ФАТАЛНА ФИНАНСОВА КРИЗА И СЕГА РОВЯТ КЪДЕ ДА НАПРАВЯТ ОТНОВО ВОЙНА ТА ДА ЗАКЪРПЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ. ОЧАКВАЙТЕ В СКОРО ВРЕМЕ ДА СЪТВОРЯТ УНИЩОЖАВАНЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА.
48
21
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Понеже Обама си траеше, защото беше слаб президент и то два мандата, тоя хвана много шия, ама с Тръмп не е познал! Да видим кой ще излезе по-луд от двамата?!
47
6
 
36
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 6 години
СТИГА СТЕ ЛАЕЛИ. ВИЕ НИЩО И НИКОГО НЕ ХАРЕСВАТЕ. НАМЕРИ СЕ ЕДИН ДЪРЖАВНИК ДА ВДИГНЕ РЪКА НА САЩ. И С ПРАВО. ДОСЕГА КОЛКО ДЪРЖАВИ ЗАТРИХА САЩ И КОЛКО ТРУПОВЕ ОСТАВИХА СЛЕД СЕБЕ СИ. Е НА КИМ ТОВА НЕ МУ ДОПАДА САЩ ДА МУ ПРАВЯТ НЕЖНА ДЕМОКРАЦИЯ. ТОЧНО ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА СУВЕРИНИТЕТА НА ДЪРЖАВАТА. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ Е КОМУНИЗЪМ ЛИ Е ИЛИ ДЕМОКРАЦИЯ. ВАЖНО Е ДЪРЖАВАТА. НЕ Е ПРОДАЖНИК И *** КАТО НАШИТЕ ПЪРВИ МЪЖЕ, ЗА КОИТО НА ПЪРВО МЯСТО САЩ А ПЪК ПОСЛЕ БЪЛГАРИЯ.