Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

"Карни" и "Рос" ще провеждат операции по сигурност
19 фев 2018 07:40,
299
Русия видя втори боен US миноносец в Черно море
Снимка: Reuters

Втори американски ескадрен миноносец – "Карни", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот заявиха, че "Карни" "се присъединява към миноносеца "Рос" за провеждане на морски операции за сигурност", съобщава ТАСС.

"Навлизането на втори кораб на военноморските сили (ВМС) на САЩ се извършва в рамките на графика, който позволява на ВМС на САЩ да подържат оперативно присъствие в района", се казва в документа.
"Нашето решение да изпратим едновременно два кораба в Черно море е прието по-рано, а не като реакция на каквото и да било", се казва в изявление на Кристофър Грейди, командир на "Карни".

"Ние работим в избрано от нас време и с избран от нас темп в този стратегически важен район. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и ВМС (на САЩ) в уникален вид осигурява надеждна защита на интересите ни по целия свят", продължава той.

В изявлението се подчертава, че за последен път два кораба на ВМС на САЩ са се намирали в Черно море по време на учението "Морски бриз" през 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
махаите се от балканите и черно море не ни вкарваите в конфликти с русияние сме тук от векове за векове никои не ви е викал махаите се носите смьрти страдания правете си ученията в мекс залив
33
8
 
32
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
Ако ги нямаше Русия и Китай да се противопоставят на САЩ сега цялата планета щеше да е като Сирия,Либия,Судан,Етиопия и пр.терористи,разруха,смърт,мизерия,мислете ако можете САЩ мразят хората.
32
4
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До нападението на ВарнаКато даваш подслон на германския флот във Варна, какво друго си очаквал! Същото, като да обявиш война на Англия и САЩ, понеже си цвета на нацията и чакаш да ти се размине!
31
3
 
29
 
! Отговори
така е преди 6 години
Не може държавата САЩ която създава терористи,напада суверенни държави с измислени поводи избива милиони,прави преврати и майдани,и тн.да носи сигурност.
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво се радвате ако има война -ще се води тук , бомбандира тук , не в илнойз или вашингтон
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бобмадировките над София от Американците са на няколко месеца да се повторят
28
18
 
7
 
! Отговори
нападението на Варна преди 6 години
НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ!!!!На 14 октомври 1915 г. сутринта бойна ескадра на руския черноморски флот застава пред града. Според някои български публикации тя се състои от 24 бойни и спомагателни кораба. Същевременно в съвременни руски изследвания се посочва, че освен корабите, участвали в първия боен поход, във втория се включват авиотранспортите Алмаз, Император Николай I и четири ескадрени миноносеца.
27
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спешно се търсят памперси за Кремъл! Ако може малък размер за джуджето.
26
5
 
21
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
До Тежък Сокол: Аз моите вече ги продох, като видях как взе да пада. Закъсня. Вече никой не се интересува от петродолара. Юанът е новата световна валута. Свикна ли вече?
25
13
 
9
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
24 Купувам долари , колко имаш . Давам по левче парчето , виж колко съм щедър . таман ще те освободя от вторичната хартия , нали така . Ще добиеш нещо по полезно от тоалетна хартия Хайде бе мозък
24
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 пак ли надигнахте глава , бяхте се скрили за известно време , но още смърди на изгорели ууушанки
23
6
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
До Тежък Сокол: Ами че доларът само за това става, даже и д-то си не можеш избърса с него. А ти кажи защо така се свлече последния месец. Какъв зулум готвят кривоносите управници за обикновените хора този път?
22
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 да да 10 , само 10 нали а стотици са ранени и пълнят болниците . Всичко ще си кажат *** но трябва време . А Путин се е скрил и мълчи
21
9
 
17
 
! Отговори
do 5 преди 6 години
До Анонимен: Стига с тоя Вагнер, утрепали са 10 наемника със самолет и се надуха. Тях само в това ги бива да нападат беззащитен противник.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19 Кога и къде това фактолога
19
10
 
2
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
18 Това ли успя да ти роди зелката на раменете , брррррррррррррррраво гоооуем си
18
6
 
34
 
! Отговори
факт преди 6 години
САЩ не носи сигурност никъде носи само напрежение и конфронтация,те са опасност за България.
17
1
 
14
 
! Отговори
проскубана кокошка преди 6 години
До Тежък СоколОх колко се засегна птичето и пише лъжи,ох птиче малко.
16
23
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Преди малко гледах във фейса как руснаци горят долари на клада , нещо като нашата ората копата . въртят се в кръг а една вещицаа отправя заклинания срещу ФЕД . Какво да им кажеш на такива , Господ им е взел акъла . Това в 21 век . И не е флашмоб а си е съвсем истинско
15
4
 
33
 
! Отговори
пак преди 6 години
Това са редовните провокации на държавата терорист и агресор САЩ.