Ердоган пак провокира: САЩ снабдяват терористи с оръжие!

Заплахата идвала от стратегическите партньори на Турция
Обновена: 23 апр 2018 07:03 | 22 апр 2018 21:15, Камелия Цветанова
272
Ердоган пак провокира: САЩ снабдяват терористи с оръжие!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган отново ескалира напреженито със САЩ.

Този път той обвини щатите и съюзниците им, че снабдяват терористите с безплатно оръжие, докато в същото време отказват да продават същите оръжия на Турция.

Още по темата
В интервю пред турската телевизия NTV Ердоган отсече: “Откъде идва заплахата? Идва предимно от стратегическите ни партньори. Ние не можем да купим оръжия от САЩ с нашите пари, но, за съжаление, САЩ и коалиционните сили дават тези оръжия, заедно с амуниции, на терористичните организации безплатно“.

Подкрепата на САЩ за терористичната групировка отдавна дразни Анкара и по-конкретно това, че Вашингтон гледа на ПКК (Работническата партия на Кюрдистан) и издънката й в Сирия  - "емократически съюз“ (ДС) и военното й крило "Отряди за народна самоотбрана“ (ОНС), като на "надежден партньор“ в борбата срещу "Ислямска държава“ и продължава да я снабдява с оръжия и оборудване въпреки яростните протести на Турция.

Що се отнася до предстоящите предсрочни избори, Ердоган заяви, че управляващата "Партия на справедливостта и развитието“ ще продължи да управлява ако народът желае това и ще отстъпи ако той каже "достатъчно“.

В петък, припомня турското издание Yeni Safak,цитирана от "Фокус", турският парламент прие закон, с който назначи провеждането на предсрочни президентски избори на 24 юни.

Преди това тези избори бяха назначени за ноември 2019 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: оръжияСАЩтурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
5
 
! Отговори
До148 преди 6 години
Хахаха, ти за Турция по сериалите ли съдиш? И викаш като гледаш някой филм почва да ти мирише. Особено след сряда.Ами почни да се къпеш поне два пъти в седмицата(най-добре е всеки ден, но да не получиш стрес от водата), че да не ти мирише докато гледаш турския сериал.
119
5
 
10
 
! Отговори
Български Българин преди 6 години
1 съвет към турските ***. Къпете си децата в солена вода :D. Неутрализира неприятната телесна миризма която вие и вашите сънародници издавете.
118
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнозинството от турците подкрепят Ердоган. Факт. Кемалистката опозиция всеки ден губи поддръжници. Лидерът на опозицията днес каза, че Османското минало на Турция е срамно петно в турската история. "Не е повод за гордост а за срам" каза Кемал Кълъчдароглу. Последваха хиляди коментари в Туитър, и по медиите че лидерът на опозицията се е побъркал и трябва да бъде настанен в психиатрия.
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 143ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ!!!ТОВА ДЕТО ДАВАТ БЕЛИ ХОРА ПО ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ДОБРЕ ПОДБРАНИ АКТЬОРИ!!ГЛАВНАТА МАСА Е ЦЪРНА В ТУРЦИЯ А МИРИЗМАТА НЕ Е ОТ ТОВА , ЧЕ НЕ СЕ КЪПЯТ :D
116
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най евтините прости тутки по Европата са блъгарките.
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЧКАЙ РЕДЖЕБКААА!
114
11
 
8
 
! Отговори
Еничар преди 6 години
Бисмиляхи рахмани рахим!Готови сме за служба и очакваме заповедите ти, султане!
113
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блъгарите що сите сте с криви квадратни чутури и къси и криви крака? Генетично ли е? За миризмата знам, че е щото не се къпете.
112
1
 
2
 
! Отговори
Siderov tashaka преди 6 години
VELİK si ERDOGAN
111
3
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Кой ескалира напрежение? Който дава оръжие на терористи и сепаратисти или който говори за това? Пак ни се втълпява обратното. "Ердоган ескалира напрежение...." бля,бля.
110
11
 
11
 
! Отговори
Тюрк от Родоплар преди 6 години
Няма по мръсен и подъл народ бугарския!Алчни, мързеливи, жените им се подвизават в европата,а мъжете им крадливи, мързеливи, подвизаващи НАВСЯКЪДЕ, я с кражби, я с рекет!Морал? Ценности?- 210 евро заплата и ценности?***!!!!!!
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ИРАН И ТУРЦИЯ, И КЮРДИСТАН И ИЗРАЕЛ СА ПРОБЛЕМ!!!АКО ТУРЦИЯ СЕ ОБЕДИНИ С ИРАН ЩЕ ИМА ДОСТА НЕДОВОЛНИ И ОТ КЮРДИТЕ И ОТ ИЗРАЕЛ :D
108
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** го боли от истината.
107
3
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 6 години
Какво се дзвериш бе Ердогане, нали русията и жена ти путин ще ти дадат " модерно" и "безАНАЛнологово" оръжие Це- 1500 с вграден китайски заден климатизатор и ароматизатор за след акта. Щатите ти показаха среден, относно оръжия, приеми го и го поеми с достойнство както жена ти поне се опитва))))))
106
4
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Я някой от пишещите тука комшии да напише 10 турски технически инженерни открития. От доста време се мъча да намеря поне едно но не успявам. Все излиза пилаф, баклава или локум. Исках да ги сравня с българските, ама ядец. А Ердо преди месец каза, че не го интересуват оръжията на запада , Турция сама си произвеждала всичко. обаче чичо Дончо иска да му спре лицензите или май му ги е спрял та сега реве на умряло, че не му дава да произвежда "турски пушки". Голям смях, почвайте да правите ятагани...
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тайпи ще яде дървото скоро.
104
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
Като е терорист защо не го третират като такъв и не му дават оръжие както дават на другите терористи?:::::::::::::::::Най-вероятно защото са решили да си правят кярията с него, давайки на кюрдите да решат в крайна сметка съдбата му!
103
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е ислямски терорист и би следвало да бъде третиран като такъв от Съюзниците....Като е терорист защо не го третират като такъв и не му дават оръжие както дават на другите терористи?
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Сигурно любимата му коза е била заклана от някой погрешка, затова Ердоган сега е лют!
101
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 6 години
И какво ни интересува това нас, НОРМАЛНИТЕ хора?!?