Турция и САЩ на нож, но... военното сътрудничество е добро

Дипломатическите проблеми не му се отразяват засега
15 авг 2018 12:45, Елка Василева
29
Турция и САЩ на нож, но... военното сътрудничество е добро
Снимка: архив, Reuters

Генерал Феликс Гедни, един от командващите на оглавяваната от САЩ коалиция за борба срещу "Ислямска държава", е заявил, че дипломатическите проблеми в последно време между САЩ и Турция не се отразяват на военните отношения, съобщва в."Джумхуриет".

Още по темата

Генералът е посочил това в отговор на въпроси на журналисти на пресконференция вчера в Пентагона.

Запитан дали дипломатическите проблеми между Турция и САЩ са се отразили на връзките във военен план с Анкара и дали забелязва промяна по въпроса за използването на турската военно-въздушна база Инджирлик, генерал Гедни е отговорил отрицателно. "Не, не виждаме промяна в отношенията ни с нашите съюзници от Турция", е заявил генералът.

Той е подчертал, че Турция има важна роля във военната коалиция и е ценен съюзник от НАТО и важен регионален съюзник. Гедни е изтъкнал, че в професионалните отношения, в оперативен и тактически план не се забелязва промяна в отношенията с турската страна, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Zamir преди 5 години
Abe ahmak, samo za edna bukva za ATATURK, 80 milyona hora iskame da umirame. Az nyamam nishto obshto s Kurana... No ti ako pishesh taka i prodaljavash ? Samolichno iskam da se zapoznaya s tebe brat mi .Prosti mi che pochnah " ahmak"
25
3
 
0
 
! Отговори
Manson преди 5 години
Аз вика не обичам Турция, ама ааа и да не забравяме думите на бг .Мустафа Кемал *** ,регенератите кккк
24
0
 
8
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 5 години
До АнонименС опита за преврат американците само обръснха мустака на Ердоган,той пак поникна този път по гъст.Същото постигнаха и сега с тези финансови манипулации.Ердоган отвръща на удара.Колкото и нищожни да изглеждат тези мерки за сега те ще се разрастнат на всякаде.Тъй ,че времето работи в ущърб на бай Дончо.Едва ли ще си изкара целия мандат.След нова година може да го видим на подсадимата скамейка
23
4
 
4
 
! Отговори
Вова преди 5 години
Лоша новина за кремълското джудже...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ксяка крушка си има опашка!Едоган си позволи да нарече САЩ -враг.Защо ли?Заади мита?Не.Още никой не отговори КОЙ спретна преврата преди 2 г. Верни ли са твърденията,че спец.отяда атакувар хотела в Мармарис където допреди 15мин. е бил Ердоган,е същия ликвидирал Бин Ладен през 2011г.По офицялната версия преврата е ръководен от ТОЦ в база Инджерлик.Там знаем кой командва.ЦРУ никога не им е пречело че една страна е съюзник да и правят преврати.Румъния тия дни е същото а Данс уид ми 2013?
21
0
 
12
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 5 години
До Сата НАТОНяма никакво значение,важното е ,че сами си го правят.До колкото за лиценза взеха си всички праа върху него.Има една турска поговорка, ЛОШИЯТ ХАЗЯИН ТЕ ПРАВИ СОБСТВЕННИК НА ДОМ.За десетина години Турската армия от %20 местно въоражение достигна над 70%
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтребител Су-57 няма.Има прототип и проектът е практически замразен.
19
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Между Апачи Лонгбоу и АТАК има толкова общо, колкото между Мерцедес и Запорожец.Плюс това АТАК е лиценз на италианския Аугуста.
18
1
 
17
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 5 години
САЩ не разреши продажбата на дрона PREDATOR.Турците си направиха своите БАЙРАКТАР и АНКА.Същото стана и с хеликоптерите АПАЧИ.Турците сега си имат собственния АТАК. Германските ЛЕОПАРДИ се заменят с танка АЛТАЙ. За по малко от година на Турската армия бяха доставени около 30 000 МПТ 76 изцяло разработено и произведено в Турция ново лично стрелково оръжие.Същото ще стане и със самолетите.Тази година започна проекта TFX TAI новия изтребител
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво военно сътрудничество е добро, бе?!?! Вие журналята май наистина не знаете какво се случва в света и пишете пълни простотии. САЩ са отказали износа на F-35 за Турция, това ако е добро военно сътрудничество....
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Морскисамо дето Турция купи от Русия зенитни комплекси С-400 за 2,5млрд.долара а сега плановете й са да закупи и руски изтребители Су-57Откакто Индия се отказа от съвместното производство на Су-57 такъв самолет вече ще го гледат само в клипчетата на Путин :)Морски, абе гледам си много вещ - що не купуват с рубли или лири, а все на долари налитат?
15
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Съюзници по линия на НАТО-OTAN - единствената организация, даваща отпор на червено-кафявата ЧУMА по Света и у нас!
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Морскинищо още не са купили, има там едни приказки едни уж споразумения.....абе малко като с централата Акую приказки от 10-11 години, Ердоган се опитва да изнудва САЩ, както изнудва ЕС с бежанците, ама видимо не му се получава особенно добре, щото Тромпета си прави каквото иска и не им цепи басма
13
18
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Турция и САЩ на нож, но... военното сътрудничество е добро..............................И военното сътрудничество ще се влоши дори и ще се прекрати !Щом няма добра дипломация няма и добро военно сътрудничество , това е закон в политиката ! Единствената губеща страна ще е Турция !
12
5
 
11
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Не се забелязвала промяна...само дето Турция купи от Русия зенитни комплекси С-400 за 2,5млрд.долара а сега плановете й са да закупи и руски изтребители Су-57.....няма промяна...
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя генерал се издаде , че е гюленис и сега ще му отхвръкне зелката..
10
3
 
31
 
! Отговори
Батачанин преди 5 години
На всички християни - Честит Празник! Бог да благослови България!Не обичам Турция, но искам да кажа това:Турция е единственият ни съсед, с когото не сме воювали повече от 100 години. Надявам се този мир да продължи и занапред. Турците да не забравят завета на българина Мустафа Кемал, че който е против България, той е и против Турция.Никъде другаде към българите не се отнасят така добре, както в Турция.Винаги, ама ВИНАГИ, Турция е била и е много сериозна държава и не бива да се подценява!
9
11
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Анонимен 5 Виж Авганистан не биваше да го споменяваш. Там биха руснаците като маче у дерек. Американците дадоха на авганистанци ръчни гранатомети земя , въздух с които свалиха руските хеликоптери и руснаците си тръгнаха посрани.Загинаха хиляди руснаци за този дето духa. Още им държи влага.
8
7
 
20
 
! Отговори
Дядо ви преди 5 години
Какъв е този американски пастор в Турция? От какво се прехранва , защото в Турция толкова християни няма? Най-вероятно е шпионин, но САЩ не могат да позволят техните шпиони да лежат по 20 години в затвора, другите виж се стреснали.
7
5
 
22
 
! Отговори
нищо ново преди 5 години
САЩ пак лъжат....