Сенаторът Джон МакКейн загуби битката с рака

Републиканецът почина снощи на 81-годишна възраст
424
Сенаторът Джон МакКейн загуби битката с рака
Снимка: Reuters, архив

Сенаторът републиканец Джон МакКейн, бивш военнопленник във Виетнам и неуспял кандидат за президент на САЩ през 2008 г., е починал снощи на 81-годишна възраст. Това съобщи неговата канцелария, цитирана от световните агенции.

Още по темата
Сенаторът от Аризона се бореше с глиобластома - агресивна форма на мозъчен тумор, диагностицирана през юли 2017 г. В средата на април т.г. то бе подложен на операция заради чревна инфекция.

МакКейн не се е появявал в Конгреса от началото на годината.

През 1967 г. самолетът на Джон МакКейн е свален над Северен Виетнам по време на мисия за бомбардировка. Той е тежко ранен и прекарва над пет години в плен, допълва БТА.

През 1982 г. е избран в Камарата на представителите, а през 1986 - Сената на САЩ. По много въпроси се придържа към консервативни възгледи; привърженик е на финансова реформа, а също полага усилия за издирване на безследно изчезналите американци по време на Виетнамската война.

Потомък на фамилия със славни военни традиции, МакКейн оглавява сенатската комисия за въоръжените сили. От този пост той работи за активната военна намеса на САЩ в чужбина, което да спомогне, по собствените му думи, за "победата над силите на радикалния ислям, които искат да унищожат Америка".

През 2000 г. не успява да спечели кандидат-президентската номинация на Републиканската партия, но се сдобива с нея през 2008. Тогава се явява с подгласник Сара Пейлин и е победен от Барак Обама.

Джон МакКейн бе изтъкнат опонент на президента Доналд Тръмп. След като отправи критики към Тръмп за антиимигрантската му реторика президентът се изказа пренебрежително за военното минало на сенатора с думите, че "предпочита хора, които не са били залавяни". Съгласно партийната дисциплина МакКейн изрази подкрепа за Тръмп, след като той спечели републиканската номинация, но през октомври 2016 г. оттегли подкрепата си във връзка с публикуването на запис, в който Тръмп се хвали, че е хващал жени за гениталиите. След това Джон МакКейн редовно критикуваше настоящия обитател на Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
13
 
10
 
! Отговори
Анатема на комунизма преди 5 години
Все пак нека да напомня, че комунистите са проклети с църковно проклятие - Анатема през 1918 г. от св. патриарх Тихон.Виждайки какво правят болшевиките в любимата му Родина Русия, патриархът на църковен събор излиза с послание за всички вярващи, което е известно като "Анатема на комунизма", и анатемосва всички комунисти. През 1925 г. комунистите отравят патриарха и завеземат МП със свои хора. Всички други са убити.Всеки комунист, който не се покае за комунистическите си убеждения отива в Ада.
139
7
 
14
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Как така окупирали Крим ,нещо си зле с историята .По твоята логика ние също сме окупирали източна Румелия на 6 септември 1885 година по време на съединението .Нещо да кажеш по въпроса ?
138
3
 
15
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Като гледам ние каква цивилизация сме и то благодарение на твоите господари и докъде сме го докарали накрая този свят да остане без Българска цивилизация ти казвам да ти пикая на твоята цивилизация .Дето ни натресе Истамбулската конвенция ,джендаризма ,травеститите ,наркоманите , содомията ,зоофилията гейпарадите и цялата ни деградация на обществото ни .Та ти си дръж твоята цивиизация в главата си проста и не ни я навирай нанас нормалните Българи.
137
3
 
8
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Джон Маккейн (29 Август 1936-25 Август 2018) бил е конгресмен (1981-1987), и сенатор от щата Аризона (1987-2018). Майка му Роберта Маккейн е все още жива и е на 106 години.
136
9
 
11
 
! Отговори
Ганчев преди 5 години
Не го харесвах, но да почива в мир.
135
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До ТHE Патриоте допреди малко твърдеше в другата тема, че според тебе в медиите се обсъжда влизането на турците в космическото сътрудничество. пак ли аз требва да ви изкарвам хонорара, xюмнета?
134
7
 
4
 
! Отговори
А леко преди 5 години
нормално е американците да го изпратят като герой(ако на хилари не са и останали некви пари да се опита да прати либерастите да окъкат и погребението). нормално е и руснаците да са безкрайно негативни. не е нормално в форума на национална медия да има толкова коментари, като се едно на осемдесе процента от поддържащите сенатора лично им е бомбардирал 20те декара царевица в село стубел. това е показателно колко прав е бил алеко и как за 100 години у нас са синтезирани идеалните пoдлоги и службаши
133
4
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
До няколко дена се очаква поредна провокация в Сирия,англоезичните "съветници" са пристигнали в Идлиб.Бдете!
132
4
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
До няколко дена се очаква поредна провокация в Сирия,англоезичните "съветници" са пристигнали в Идлиб.Бдете!
131
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
добре де , пак ли полуграмотни xюмнета са на смяна за поддържане на дискусията? де поне им обяснете да не копират текста в полето, а да го набират....
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 190Ооооооооооо, ИСТИНАТА за Русия можеш само да я разбереш, ако успееш да отидеш до там и САМ видиш!! ВСИЧКО ОСТАНАЛО е лъжа, пропаганда, измислица.....абе фейк-нюз! Но се съмнявам да успееш, заплатата ти сигурно ще стигне за билет до Долно Конаре! Взъщност грешно е човек да се смее над болни хора, затова само ви съжаляваме! А колкото до "епитетите"...............КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!
129
4
 
16
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Нещо си зле с географията джендърче соросоидно .Руснаци има само в източна Украйна и тя вече се казва Новорусия която в скоро време ще стане част от Русия .В останалата част живеят Полски *** и други католически *** нарекли се Славяни . А в новорусия укрите избиват невинни деца ,жени и старци както го направиха и в Одеса ,и там ли Руснаците изгориха над 100 човека в това число и Българи в двореца на културата .
128
13
 
3
 
! Отговори
ескимос преди 5 години
До чукчаМи то ние комуннистите отдавна садим налъми белким САЩ фалират,ама още чакаме. Пък ние през това време колко пъти фалирахме...
127
6
 
16
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Драги русофоби-сега ще ви кажа кога точно ще фалира Русия.Отивате на битпазар по избор,(от където явно пазарувате), и си купувате един налъм и една саксия.Садите налъма в саксията като вземате пръст от двора.Ако нямате двор щото живеете в панелка-от градинката пред панелката.Поливате грижливо налъма в саксията.С много обич го поставяте на слънце от време на време.Когато налъма цъфне след толкова любвеобвилни грижи-е тогава и Русия ще фалира.
126
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господин Никой 185Я не им обръщай внимание!!! Гледам от половин час шо-ро-шо-идните джендърчета се включиха в плюенето, че като видяха как хората си отдъхнаха от един и-з-р-о-д и се уплашиха за "реномето" на спонсорите си!!!! Но едно ме вдъхновява, че хората не се радват на смъртта на един, па даже и и-з-р-о-д, жалко е за всяка една смърт, но ЯВНО ПОВЕЧЕТО ХОРА АДЕКВАТНО ОЦЕНЯВАТ ЕДНИ ИЛИ ДРУГИ "заслуги"!!!!
125
3
 
15
 
! Отговори
сериен убиец преди 5 години
до 124 - я па то'а! Тя хамериката ти хич си няма серийни убийци... Твоята любима хамерика е на първо място по серийни и несерийни убийци в света! Направи си справка,
124
5
 
7
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Абе не знам колко са ревали Руснаците ,Ама знам сламеното *** Тръмпи как рева Г-8 отново да приеме Русия за член .Да амаРусияим го каза че Г-8 Е В ИСТОРИЯТА ,ТАМ ВЕЧЕ НЯМА БОГАТИ ДЪРЖАВИ .За тях е важна вече Г-20 . разбра ли брато .А тези мантри си ги дръж за себе си те не хващат декиш тука .
123
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен189 "Ръката,която ни храни",но ни краде с другата.Агресорите руснаци хранят само българските комунисти от БСП ,Атака и АБВ.
122
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До доволен185 Само терористисоциалисти и менторите им в Русия,могат да се радват на нечия смърт.Руснаците избиват"православни братя славяни"в Украйна и не са добре дошли у нас.
121
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господин Никой189 ОК,значи ще получат пълни санкции.Честито!Няма развита страна под санкции.Колкото по-далеч от Русия,толкова по-близо до цивилизацията.